Ei se olekkaan myrkky. Alkoholillakin on kiistattomia terveysvaikutuksia, OIKEIN NAUTITTUNA, silti sen "terveysvaikutukset" kääntyvät haitaksi määrän noustessa.
Mikään makroravintoaine ei sinällään ole syyllinen tai haitallinen lihavuuteen puhumattakaan että se olisi myrkyllinen. Niin proteiinien kuin hiilarienkin vaaroja/haittoja on väärinymmärretty ja väärin nostettu irralleen eri asiakokonaisuuksista, tahattomasti tai tahallisesti.
Väite että hiilarien suuri prosenttiosuus kokonaisruokavaliosta aiheuttaisi lihavuutta on TÄYTTÄ HUUHAATA. Tämä on hyvin helppo todistaa käytännössä:
Otetaan kasa kestävyys urheilijoita, kaikki syövät niin määrällisesti kuin prosenttiosuudeltaan PALJON hiilareita. Katsotaan montako selvän ylipainoista sohvaperunaa löytyy. OHO. Ei yhtään, ja kaikki ovat silti ladanneet itsensä täyteen lihottavaa, läskiäkeräävää hiilihydraattia.
Ratkaisevinta on kalorien kokonaismäärä ja niiden kulutus, ei niiden prosenttiosuus.