🍳 VHH-Ruokavalio

Meta title: 🔥 VHH-RUOKAVALIO – VÄHÄHIILARINEN TEHOMALLI 🔥

Meta description: Syömisen malli, joka korostaa proteiinia ja rasvaa, tasaa verensokeria ja pitää energian vakaana.


Tämmöne satsi on kans hyvä riittää ainaki itelleni 2-3 ruoka-annokseksi.

200g pakaste parsakaalia
800g naturel kanan fileesuikaleita
1dl kermaa
n.50g aurajuustoa

Kanat paistumaa pannulle ja maustetaa, samalla parsakaalit mikroon sulaamaa vähän, kun kanat näyttää melkeen kypsiltä niin parsakaalit sekaan ja paistetaa hetken. Kun näyttä hyvältä niin laitetaa levy pienemmälle (tai voi sammuttaakki) ja kermasekaan ja murennetaan aurajuusto sekaan ja kansi pannun päälle n. 5-10min ja tulee hyvää :).

Koko satsi:
P: 202g
H: 7g
R: 66g

Oli muuten hyvää! Mutta kyllä paska kans lens.
 
300g maustamatonta broileria
50g tomaatti-basilika tuorejuustoa
50g vuohenjuustoa
50g salsaa

Paistaa broilerit pannulla valmiiksi ja muut ainekset sekaan :D helppoa ja todella hyvää :P
 
Olen ottanut iltapalaksi tälläisen sekoituksen:

250-500 g raejuustoa (määrällä ja rasvaisuudella vaikutat helposti kalorimäärään)
2,5 dl kermaa (rasvaisuudella vaikutat kaloreihin, Suosittelen että jätät alle 20% kevytvispit kokeilematta)
hyppysellinen vaniljasokeria

Vatkaa ensin kerma ja lisää sitten raejuusto ja vaniljasokeri. Sekoita lopuksi kevyesti.

Samalla Jouluinen vinkki raejuustoon ja rahkaan:
Kokeile maustaa raejuusto ripauksella kanelia ja laita tarvittaessa vielä muutama tippa steviaa, jos haluat makeampaa. Sekoita ja vie ääntäkohden.
 
Kanaa, jauhelihaa, tai nautasuikaleita 400-600gr
Ruskista voissa
lisää kaksi tuoretta pilkottua thai-chiliä, 5 luomuvalkosipulinkynttä, kalakastiketta ja Thai-chilikastiketta.
Lisää seuraavista mitä haluat:

punakaali, kaali, sipuli, porkkana, idut, thai-basilika, korianteri.

Nopeaa ja hyvää!
 
Mä en varsinaisesti ketolla ole, mutta melko vähähiilarisella kumminkin (n. 25E% hiilareita), niin katson oikeudekseni tunkea tänne. ;)

Lihapullat
400g jauhelihaa (itse käytän yleensä naudan paistijauhelihaa)
1 muna
+ runsaasti mausteita (chiliä, paprikajauhetta, valkosipulijauhetta, yrttejä, pippureja, jne)

Kaikki sekaisin ja palloiksi, sitten vaan uuniin tai rasvan kera pannuun paistumaan. Paistoaika riippuu koosta.


Tosi usein syön perusmössönä mausteista jauhelihaa/kanaa ja raejuustoa sekaisin, toisinaan papuja, parsa-/kukkakaalia tai papuja tuohon sekaan. Myös (catsew)pähkinöiden palat toimii hyvin tuossa mössössä, kun käyttää kanaa. Sit tietty tulee syötyä paljon myös esim. salaattia jollain lihalla kera raejuuston.

Viime viikolla bongasin myös ihan kivan kalavuoan ohjeen. Ensin vuokaan laitettiin seinpaloja ja selleri siivuja, sitten päälle kastike, jossa maitoon sulatettua juustoa ja pinnalle vielä juustoraastetta. Pitäis kokeilla joku päivä. :)
 
Fritti muikut, oliiviöljyä ja muikkua rainbow öljy on hyvä. kuumaaksi kattilassa jossa on kansi. kansi vierressä ja liesituuletin pois päält' jos leimahtaa. ovat valmiit kun nousevat pintaan. jos haluaa niin pyöräyttää ennen paistoa ruisjauhoissa. Avot. vaikka majoneesin kanssa.
 
Upataas vähän threadia ja laitetaan vaikka täytetyistä paprikoista vaikka onkin aika yksinkertanen :D

Täytetyt paprikat:
2(tai niin monta kun haluaa tehdä)paprikaa
400g broilerinjauhelihaa (käy myös naudan yms. jauheliha tai kana)
2 keskikokoista herkkusientä
Salsaa 2rkl
n.100g juustoraastetta

1.Ruskista jauheliha ja herkkusienet pieniksi pilkottuina ja mausta suolalla+pippurilla.
2.Poista paprikoista "hattu" eli pääliosa ja tyhjennä paprika hajoittamatta sitä.
3.Laita jauheliha-herkkusieni paistos tasaisesti molempiin paprikoihin.
4.Laita molempien täytettyjenpaprikoiden päälle ruokalusikallinen salsaa sekä n.50g juustoa.
5.Paprikat uuniin n.5-10min jotta juusto sulaa.

Koko satsissa

P: 118g
H: 7,3g
R: 64g

Ja paprikan arvot laskin punaisesta paprikasta, vihreässä vähemmän hiilareita!
 
Voi tsiisus. Teinpä 0hh lasagnea.

- 400g jauhelihaa
- Purkki tonnikalaa
- Tölkki tomaattimurskaa
- Purkki tomaattipyreetä
- 200g raejuustoa
- Suolaa
- Pippuria
- Basilikaa
- (fenkolia)
- Chilijauhetta
- Paprikajauhetta
- Valkosipulia & valkosipulijauhetta
- Punasipulia
- Herkkusieniä

Alota ruskistamalla jauheliha ja lisäile kaikki paitsi raejuusto. Raipat sitten lopuksi päälle. Mitenhän malttaa oottaa huomiseen että saa toisen satsin samaa tavaraa? Huh.

Ihan sivunoottina (ei liity ylläolevaan reseptiin): Ruskistakaa jauhelihaa ilman kauheaa suolamäärää ja lisätkää sekaan hienonnettua kukkakaalta. Menee 100% riisistä. Huippukikka on ruskistaa jauhelihaa ton kukkakaalen kans ja ruskistaa sitten jotain possusuikaleita. Ilmettyä chop-suey possua, ja voi umpisuoli että on hyvää!

EDIT: Joojoo, ei oo 0hh mutta kuitenkin.
 
^ Toi kukkakaaliriisi menee muuten ihan täydestä ainakin mulle.

Lantusta, porkkanasta ja kaaleista saa myös soseuttamalla hyviä pottumuusin korvikkeita. Sekaan kermaa, voita tai Koskenlaskijaa ja suolaa.
 
Kyllä toi pizzerian kebab on myös hiilaritonta, ainakin ne jotka vartaasta pyörittää sitä. Ite vetelin ketoosilla kebab salaattia ilman kastikkeita napaani harvase päivä.. Mitsiis ei toikaan huono resepti
 
^jees mut oon käsittäny että käyttävät aromisuolaa reilusti mitä ei saa atkinssilla käyttää. :D
 
^jees mut oon käsittäny että käyttävät aromisuolaa reilusti mitä ei saa atkinssilla käyttää. :D

Käytän normisuolaakin ketolla ihan perkeleesti ja hyvin se paino putoaa. Eikaisse suola mikään ihmemies ole tota nestettä sitoon. Laitan joka ruokaan suolaa. Salaattiin, leipiin jne.. Ja -8kg/8vko
 
^Niin siis normisuolaa saa käyttää atkinssilla mutta aromisuola oli kiellettyjen listoille en muista minkä takia, jotain tekemistä sillä oli insuliinin kohoamisen tms kanssa :D. Mutta ei kai se mitään haittaa jos paino putoaa ja rasva lähtee.
 
Täytetty sydän:

Laita pannulle 100-200g voita ja kuumenna juoksevaksi. Laita teho todella miedolle. Laita sitten pannulle kokonainen sydän ja kuumenna sitä rasvassa hiljalleen parin tunnin ajan. Lopuksi laita kannen alle kananmunia kuorineen kymmeneksi minuutiksi. Tarjoile sydän aploina voikastikkeen kanssa ja kananmunat munavoina. Mausteeksi voi lisätä habaneroja.
 
Täytetty sydän:

Laita pannulle 100-200g voita ja kuumenna juoksevaksi. Laita teho todella miedolle. Laita sitten pannulle kokonainen sydän ja kuumenna sitä rasvassa hiljalleen parin tunnin ajan. Lopuksi laita kannen alle kananmunia kuorineen kymmeneksi minuutiksi. Tarjoile sydän aploina voikastikkeen kanssa ja kananmunat munavoina. Mausteeksi voi lisätä habaneroja.

Huhhuh että kuulostaa oudolta, 2h pannulla? Eikö voi pala jo jossain 40minsan kohalla? Ja tuo kananmunat kuorineen kuulostaa kans aika veikeältä, sitä täytyyki koittaa. Minkälaisia niistä tulee?

Kuulostais aika karsinogeenipommilta :S Eikö se kannattais vain marinoida ja laittaa uuniin?
 
Siis ei paistaa koko aikaa täysillä, enemminkin hauduttaa käännellen ajoittain. Todella mieto lämpö ei aiheuta suurta palamista.

Kananmunat siis kuoritaan, ei syödä sentään kuorineen.
 
"Lohkoperunat" lantusta:
Kuori lantut, pilko venemuotoon.
Lantut johonki kulhoon, kulhoon reilusti oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria, chilimaustetta, paprikamaustetta.
Pyörittelee sielä niitä ja laittaa uunipellille leivinpaperin päälle ja uuniin 225 asteeseen n.30min.
Hiilareita n.5g/100g.
Sopii hyvin esim tuon itsetehdyn kebabin kanssa!
 
Täytetty sydän:

Laita pannulle 100-200g voita ja kuumenna juoksevaksi. Laita teho todella miedolle. Laita sitten pannulle kokonainen sydän ja kuumenna sitä rasvassa hiljalleen parin tunnin ajan. Lopuksi laita kannen alle kananmunia kuorineen kymmeneksi minuutiksi. Tarjoile sydän aploina voikastikkeen kanssa ja kananmunat munavoina. Mausteeksi voi lisätä habaneroja.

Tää oli kyllä aika kunkku! Kokeilkaa ihmiset..
 
Back
Ylös Bottom