🍳 VHH-Ruokavalio

Meta title: 🔥 VHH-RUOKAVALIO – VÄHÄHIILARINEN TEHOMALLI 🔥

Meta description: Syömisen malli, joka korostaa proteiinia ja rasvaa, tasaa verensokeria ja pitää energian vakaana.


Itsellä tulee nautittua enempi hiilareita pääsääntöisesti vain treenien jälkeen palautusjuomassa. Treeniä tulee melkein jokapäivä ainakin jonkinlaista, yleensä 1 kevyt (joskus 2) päivää per viikko. Tietenkin ainakin kerran kk päivä tai pari totaalilepoa. Mutta yleensä on kolme kertaa viikkoon sambajujutsu, sekä kehonpainotreeniä tyyliin telinevoimistelu 4-6x vko. Hyvin jaksaa. Laskeskelin tuossa että n.200-300g hiilaria tulisi suunnilleen, + mitä rehuista ja hedelmistä tulee. Tosin kerran viikkoon tulee mässättyä ihan vahingossa joku pizza tai vastaava, mutta eihän noita lasketa :rolleyes:

Toimii omalla kohdalla, ja olo on suhteellisen energinen jatkuvasti kunhan kerkeää nukkumaan tarpeeksi.
 
Otetaas nyt sitten osaa keskusteluun. Eli itse olen vankkumaton ketoilun kannattaja. Myös itsellä pakkaa olemaan sitä vikaa, että turpoaa jo pelkästään leivän näkemisestä :) Mutta mites tärkeänä näette hiilarit, kun pyritään maksimoimaan lihasmassan hankinta? Itse en edes massalla yli 250g hiilareiden malta mennä ja siinäkin tuntuu jo olevan liikaa. Perkules, kun mahakin alkaa heti ilmoittamaan itsestään, jos lykkää kovasti jotakin puuroa, leipää tms. sisään.

Olenkin nyt ajatellut kylmästi syklittää niin, että n.150g hiilareista treenin ympärillä ja aamulla n.50g hiilaria. Loput 50g sitten kertyy maitorahkoista yms. päivän aikana. Ennen treeniä tarkoituksena olisi ottaa n.40-50g hiilaria banaanista ja tuoremehusta. Palkkarissa n. 30-40g maltoa ja sitten treenin jälkeinen ateria n.60g hiilaria. Tällä pyrittäisiin maksimoimaan se, että hiilarit menevät lihasten käyttöön eikä vyötärölle. Myös elimistö voi paremmin, kun ei pitkin päivää mässää puuroa, makaronia, leipää tms. Miltäs tuo kuulostaisi?

Ketoilusta massan hankinnassa ei ole kokemusta, mutta 250g kuulostaa tosi vähältä, jos tosiaan pyritään maksimoimaan lisamassan hankinta. Parhaiten kehittyessäni otin hiilareita palkkarista 150g, aterioilla parin tunnin sisällä treenistä 250-300g ja ehkä n.300-400g yhteensä päivän muilla aterioille. Tätä ei tietenkään rasvan kertymisen pelossa voinut jatkaa kovin pitkään. Parin viikon massa syklissä saatoi paino nousta esim. 7kg, josta suurin osa lihasta. Itse ottaisin hiilareita vähemmän ennen treeniä ja enemmän palkkarissa. En näe insuliinitasojen nostamista treenin ajaksi kovinkaan hyödylliseksi ja treenistähän kyllä selviää lihasglykogeeneillä + maksan varastoilla. Jos maha ei kestä kuituja, niin unohda puurot ja ota hiilarit sokerina ja tärkkelyksenä(esim. jäätelö, mehu, ranskanleipä jne.) :D
 
Ketoilusta massan hankinnassa ei ole kokemusta, mutta 250g kuulostaa tosi vähältä, jos tosiaan pyritään maksimoimaan lisamassan hankinta. Parhaiten kehittyessäni otin hiilareita palkkarista 150g, aterioilla parin tunnin sisällä treenistä 250-300g ja ehkä n.300-400g yhteensä päivän muilla aterioille. Tätä ei tietenkään rasvan kertymisen pelossa voinut jatkaa kovin pitkään. Parin viikon massa syklissä saatoi paino nousta esim. 7kg, josta suurin osa lihasta. Itse ottaisin hiilareita vähemmän ennen treeniä ja enemmän palkkarissa. En näe insuliinitasojen nostamista treenin ajaksi kovinkaan hyödylliseksi ja treenistähän kyllä selviää lihasglykogeeneillä + maksan varastoilla. Jos maha ei kestä kuituja, niin unohda puurot ja ota hiilarit sokerina ja tärkkelyksenä(esim. jäätelö, mehu, ranskanleipä jne.) :D

En kyllä lähtisi suosittelemaan esim. puhdistettuja viljoja kenellekkään, niillä kun on niin monta haittavaikutusta, etenkin suolistolle. Sitäpaitsi hyvin usein nuo raffinoitua viljaa sisältävät tuotteet sisältävät myös kaikenmoista muuta moskaa, lähinnä esimerkiksi kovetettua kasvirasvaa ja transrasvoja.

Nopeita hiilareita ottaisin mielummin vaikka jostaan rusinoista jne, ja jättäsin nuo vehnäjauhomössöt ja ranskanperunat hyllyyn.
 
En kyllä lähtisi suosittelemaan esim. puhdistettuja viljoja kenellekkään, niillä kun on niin monta haittavaikutusta, etenkin suolistolle. Sitäpaitsi hyvin usein nuo raffinoitua viljaa sisältävät tuotteet sisältävät myös kaikenmoista muuta moskaa, lähinnä esimerkiksi kovetettua kasvirasvaa ja transrasvoja.

Nopeita hiilareita ottaisin mielummin vaikka jostaan rusinoista jne, ja jättäsin nuo vehnäjauhomössöt ja ranskanperunat hyllyyn.
Kommenttini sisälsi "hiukan" sarkasmia, vaikka itse kyseisiä tuotteita nautinkin. Terveys ja kehonrakennus ei aina kulje käsikädessä. :(
Aika haastavaa voi olla ottaa yli 250g hiilareita rusinoista.:D
 
Onko ketoosissa mitään järkeä tehdä aamuaerobista ilman aamupalaa? Insuliinitasohan ei nouse tällä dieetillä. Eikö katabolia olisi pienmepi, jos menee lenkille 2h aamupalan jälkeen ja tulee suoraan lenkiltä syömään?
 
Olisiko ideaa, kun ketomiehiä ja naisia tuntuu olevan paljon täälä, jos kerättäis tänne vähän omia ruokamieltmyksiä ravintoarvojen kera. Enkä tarkoita, että "mä tykkään syödä raejuustoo", vaan jos löytyisi jotain hyviä mössöjä. Tuo ruokavalio on kuitenkin suht tylsä ainakin itsellä, kun ei keksi mitä söisi. Karppaus.info sivulta löytyy tietysti reseptejä, mutta suurin osa noin 50-100g hiilareita päivässä syöville.

Itse ketolla toiminut "herkkuna" tämmönen setti, kun iskee makeennälkä:

2dl kuohukermaa vaahdotettuna
Loraus fun lightia sekaan
2tl makeutusainetta
0.5dl protskujauhoja

Eka vispaa ton kerman, sitten muut kamat sekaan ja pieni vispaus vielä, todella maukasta, täyttävää ja mikä parasta, lähtee makeennälkä

P: n.23g
R: 70g
H: 7-8g
 
Hemmetin osuvan threadin löysin kun itsellä alkoi toissapäivänä tämä :)

Tonnikalapihvit(3-6kpl):
2 purkkia tonnikalaa (öljyssä maistuu paremmalta)
1 kananmuna
150g juustoraastetta
suola ja pippuri
(kaikki sekasin mössöks)

ravintoarvoiks sain about tämmöstä kalorilaskurilla:

koko satsi:
P: 100.5g
R: 57g
H: 0.2g


Edit vielä valmistus :D Eli pannulla lorauksel öljyn kaa (5-10min per pihvi) oon ite tehny mutta menee varmaan uunissakin.
 
Pikanen leipä:

1 ruokalusikallinen sulatettua rasvaa
1 kananmuna
0.6dl vehnäleseitä sekaan
1/4 tl leivinjauhoa

Ensin sulatat rasvan jossain kipossa, sit muut aineet perään. Sekota hyvin ja +minuutiks mikroon.
Sit annat hetken jäähtyä. Avot, sämpylä valmis

P: 10
H: 2
R 25-30
 
Hemmetin osuvan threadin löysin kun itsellä alkoi toissapäivänä tämä :)

Tonnikalapihvit(3-6kpl):
2 purkkia tonnikalaa (öljyssä maistuu paremmalta)
1 kananmuna
150g juustoraastetta
suola ja pippuri
(kaikki sekasin mössöks)

ravintoarvoiks sain about tämmöstä kalorilaskurilla:

koko satsi:
P: 100.5g
R: 57g
H: 0.2g


Edit vielä valmistus :D Eli pannulla lorauksel öljyn kaa (5-10min per pihvi) oon ite tehny mutta menee varmaan uunissakin.

pieni offtopic... iltalehden sivuilta? kuulostaa niin tutulta ;D
 
Huomasin myös, että keitetty kananmunanvalkuainen toimii salaateissa. Viimenen viikko syöty eväinä:

Jäävuorisalaatti
Kurkku
Tonnikala
Keitetyn kananmunan valkuainen
Kruunumajoneesi


Kippoon vaan, sekasin, muusiks kaikki, suolaa päälle ja herkutteleen.
Hiilareita ei paljon ole
Kurkku 1.7g/100g
Jäävuorisalaatti 1.5g/100g
 
Kyllä sen keltuaisenkin voi salaattiin laittaa :rolleyes:

Mä teen paljon uunivihanneksia, eli pilkon paprikaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa, sipulia (paljon!), parsakaalia jne., laitan vuokaan ja sit uuniin n. 30 minuutiksi. Uunin jälkeen niille voi tehdä juustokastikkeen, mihin tulee maitoa (kuumenna kattilassa) ja juustoa (sulata maidon joukkoon, vuohenjuusto on aika hyvää). Mausteena mustapippuria ja suolaa.
 
Nopea vhh-leipä on pannulla paistettu mantelileipä:

1 kananmuna
n. 0,5 dl mantelijauhetta

Sekoita ja paista ja päälle jotain leivänpäällystettä.Tosi hyviä maksamakkaran kanssa!

Ravintoarvot (olettaen että mantelijauhetta on 25 g)
hh 1,81
r 19,14
p 12,89
 
Lämpöset "voileivät".

Eli korvatkaa voileipä jollain suurehkolla pihvillä esim. kaslerpaistista saa isoja pihvejä leikattua eikä oo kallista ja sitte siihe pääle vähä tomaattikastiketta,paprikaa,metukkaa,ehkä tomaattia?,tonnikalaa ja ja ja mitä nyt lämpösiin voileipiin tulee ja juustot pääle ;) Ite koitin leikata suurinpiirtein paahtoleivän paksusia pihvejä että illuusio lämpösistä voileivistä ois mahollisimman jäljittelevä ;)
 
Tuolla on aika mielenkiintonen pizzaohje. Pohja siis tehdään juustosta ja kukkakaalista ja päälle ladotaan mitä mieli tekee.

Laitan sen ohjeen tähänkin:

1 cup cooked, riced cauliflower*
1 egg
1 cup mozzarella cheese
1/2 tsp fennel
1 tsp oregano
2 tsp parsley
**pizza or alfredo sauce
toppings (make sure meats are cooked)
mozzarella cheese

1. Preheat oven to 450 degrees Farenheit.
2. Spray a cookie sheet with non-stick spray.
3. Combine cauliflower, egg and mozzarella. Press evenly on the pan. Sprinkle evenly with fennel, oregano and parsley.
4. Bake at 450 degrees for 12-15 minutes (15-20 minutes if you double the recipe).
5. Remove the pan from the oven. To the crust, add sauce, then toppings and cheese.
6. Place under a broiler (grill for the Europeans) at high heat just until cheese is melted **.

Toinen namifoodi on jauhelihapihviburgerit ilman sämpylää. Pihvien päälle kumotaan cheddarsiivuja ja majoneesia, tarjoillaan salaatin kanssa.
 
Toinen pizzapohja mikä on forumilta bongattu. Epäilyttävä mutta hyvä.

400g jauhelihaa
1 kananmuna
Pippuria
Suolaa

Kaikki aineet sekasin ja sitten kaulit pellille max 1cm paksuksi. 10minuutiks uuniin että jauheliha näyttää kypsältä, sit täytteet päälle ja takas uuniin.
 
Tämmöne satsi on kans hyvä riittää ainaki itelleni 2-3 ruoka-annokseksi.

200g pakaste parsakaalia
800g naturel kanan fileesuikaleita
1dl kermaa
n.50g aurajuustoa

Kanat paistumaa pannulle ja maustetaa, samalla parsakaalit mikroon sulaamaa vähän, kun kanat näyttää melkeen kypsiltä niin parsakaalit sekaan ja paistetaa hetken. Kun näyttä hyvältä niin laitetaa levy pienemmälle (tai voi sammuttaakki) ja kermasekaan ja murennetaan aurajuusto sekaan ja kansi pannun päälle n. 5-10min ja tulee hyvää :).

Koko satsi:
P: 202g
H: 7g
R: 66g
 
Back
Ylös Bottom