Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Paljonkohan tota rypsäriä ois hyvä ottaa? Montako ruokalusikallista? Ite painan 60kg ja oon 178cm pitkä. Ja tarkotus ois saada painoa lisää. Syömiset muuten hyvin kunnossa.
No sanokaa nyt jonkunlaista suuntaa Otanko sen 4 vai 6 vai 10 ruokalusikallista? :P
Ei kannata ihan liiallisuuksiinkaan mennä sen rypsärin vetämisen kanssa kun siinä on paljon sitä omega6:tta. Liika omega6 suhteessa omega3:n nostaa tulehdustasoja.
Olen lukenut näitä keskustelu läpi mutta tämä seikka on jäänyt pimentoon: porukka vetelee ties mitä öljyjä ja se on selvä, mutta kuinka? Itsekin aloitin taas perinteeksi muodostuneen dieetin hiilareita vähentämällä ja pitäisi vissiin alkaa saada tuota rasvaa jostain, kun kaikki ruoka-annokset pienenee. Kysymys kuuluu: kuinka syötte öljyn noin käytännössä? Eli vetelettekö esim. rypsiöljyn suoraan pullosta vai kuinka? Vai jotain muuta rasvaa? Kertokaa jotain tippejä niin voin lopettaa voin syömisen suoraan paketista... Ja vielä, millaisista määristä on kyse? Painoni on noin 83 kg ja tavoite noin 78 kg.
Kiitos mahdollisista vastauksista tai linkeistä tai moitteista.
Mutta se omega3 on tehottomassa muodossa siinä rypsärissä kuten muissakin kasvirasvoissa. Noista suhteista tärkeä taitaa nimenomaan olla linolihapon ja EPA-rasvan suhde. Rypsäristä tulee paljon linolihappoa eikä lainkaan EPAa.Niin mutta kun siinä on myös paljon omega-3:sta. Suhde on rypsärissä kohdillaan. Ongelma (joidenkin mukaan) on että omega-6:sta tulee absoluuttisesti paljon.
Paljonko sinun "reilu ruokalusikallinen" öljyä oikeasti on? Normaalilla keittiölusikalla oliiviöljyä lusikallinen on noin 8-9 ml ja grammoina 7-8 grammaa. Jos suoraan laskee että 1 rkl öljyä on 15 grammaa niin oikeasti se onkin vain puolet siitä. Tai sitten teillä on erilaiset lusikatIte otan vaan illal just ennen nukkumaan menoo rahkan kans sellaset 15g eli reilu ruokalusikallinen, saan kalorit ja rasvat muusta ruuasta sen verran hyvin
Mutta se omega3 on tehottomassa muodossa siinä rypsärissä kuten muissakin kasvirasvoissa. Noista suhteista tärkeä taitaa nimenomaan olla linolihapon ja EPA-rasvan suhde. Rypsäristä tulee paljon linolihappoa eikä lainkaan EPAa.
15 ml ruokalusikallinen on reseptimitta, joka ei vastaa ainakaan tavallista suomalaista ruokalusikkaa. Tarkistin kuitenkin asian vielä kerran ja mittasin äsken täysiä ruokalusikallisia mittalasiin, yhdeksän piripintaan täytettyä ruokalusikallista = 100 ml eli noin 11 ml / rkl. Yksi täysi ruokalusikallinen öljyä painaa siis noin 9-10 grammaa.Itsekin tuossa mietin, että paljonko ruokalusikallinen öljyä oikeastaan on. Googleen vaan ja kyllä joka paikassa toitotetaan, että ruokalusikallinen on 15ml. Tuntuu paljolta mutta kai se on pakko uskoa.
Toki voisi testata nakkelemalla 6 lusikallista öljyä desimittaan ja jos seittemäs lusikka rikkoo desin niin kai se paikkaansa sitten pitää.
Muistaakseni EPA kumoaa arakidonihapon negatiivisia vaikutuksia. Eli AA/EPA -suhde on tärkeä.Onko linolihappo sitten tehokkaassa muodossa? Olen kirjoittanut asiasta aikaisemmin kaavioiden kera:
http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?p=641972