Tulipa testattua Anthony Bourdainin Dubai-jaksosta tuttu Bu Qtair. Paikka oli tosiaan varsin vaatimaton ja melko tupaten täynnä lounastuntiaan päättäviä intialaisia ja pakistanilaisia raksajannuja... mutta kuten Tony jo ohjelmassaan totesi, kalacurry oli erinomaista. Sain kuin sainkin tilattua itselleni curryä ja pöytään tipahti sitten kahdelle ihmiselle lautasellinen riisiä, kuppi jotain vaaleasta kalasta tehtyä curry ja kaksi kupillista linssimuhennosta. Jälkkäriksi imaisin vielä jonkun munkin tapaisen, mutta rapean intialaisen jälkkärin ja olin erittäin tyytyväinen ko. paikkaan. Palvelu pelasi ja em. ruokasetti maksoi peräti 17 dirhamia, eli jotakuinkin 3,2 euroa. Suosittelen, joskin voi olla vähän hankala löytää
Oli kuitenkin ns. ruokamatkailijan suosikkimesta ilman pelkoa että saa käkättimeen jossain hämärällä kujalla...
Samoiten tuli testattua mm. Ewaan at the Palace Dubain perjantaibrunssi
http://www.theaddress.com/en/special/ewaan ... ja oli kuin olikin koko hinnan väärti. Tarjolla oli kaviaaria, hanhenmaksaa, kampasimpukoita, erilaisia rapuja, hummeria, cevichejä, arabialaisia ruokia, sushia, sashimia, muita aasialaisia ruokia, erilaisia lihoja (myös siis asiakkaan toiveesta hiiligrillattua piffiä), hiiligrillattuja äyriäisiä, vajaat parikymmentä erilaista juustoa, useita erilaisia juustokakkuja ja muita jälkiruokia, fondueta ja jopa irtokarkkeja. Juomapuolella meni kuohuviiniä, valkoviiniä, olutta, mojitoja ja muutamia muitakin drinkkejä ja toisin kuin nettisivu antaa ymmärtää, kaikki juomat kuuluvat hintaan. Tippien kanssa rahaa paloi euroissa noin 90e/naamari. Suosittelen lämpimästi. Kuuleman mukaan myös Westin hotellin perjantaibrunssi oli hyvä, joskin perushinta 100 dirhamia Ewaania kalliimpi (
http://www.starwoodhotels.com/westin/property/dining/index.html?propertyID=3034).
Ja tosiaan, The Taste of Dubai 2012 festarikin tuli testattua ja jälleen kerran oli kiva kokemus. Ostettiin VIP-liput joilla sai kaksi juomaa ja kolme maisteluannosta. Maisteluannoksista testailin The Rivington Grillin fish Chipsejä, Nobun kalaruokaa ja riisitaikinajäätelöä ja the Gramercyn lihapatonkia. Oikein maukkaita olivat ja juomat nautittiin sitten British Airwaysin VIP-loungessa, johon sai siis viedä em. sapuskoita jos ei viitsinyt imuroida niitä ravintoloiden omien kojujen edustalla. Paikalla oli myös Mielen coockery school, johon pääsin jollain ihmeen tsägällä ottamaan osaa ilmaiseksi. Erilaisia keksejä, jäätelöitä ja ties mitä tuotteita sai maistella aika reippaan määrän ja kaikenlaista messusälääkin kertyi kassin pohjalle. Kaikesta suuren maailman meinigistä huolimatta alue oli aika kompakti ja ainakaan torstaina messujen auettua suurempaa ryysistä ei ollut joten rauhassa sai pyöriä. Paikalla oli livemusaa, viiniä, olutta, keittiötyövälineitä, julkkiskokkeja (mm. Gary Rhodes) ja vaikka mitä. VIP-lippu maksoi noin 41 euroa, eli ihan järkevissä hinnoissa liikuttiin.
Muun possuilun ohessa tuli testailtua taas erilaisia pikaruokapaikkoja. Burker King on aina lähes pakollinen ja jokseenkin maistuva, Potbelly pesee patonkipaikkana Subin mutta ei ole ihmeellinen ja maailmaa avaava, Charlies pesee Potbellyn ja on selvästi omaan makuun parempi... Cinnabon on kiva pullakahvipaikka jossa kanelipulla maistuu, ruokakaupoissa sai maistiaisia leivonnaisista, Noodlehouse on ihan kiva aasialaishärpäke ja maut ihan okei... ja Ben&Jerrystä myytiin froyo-versioita, joskaan Carrefourin valikoima The Mall of The Emiratesilla ei ollut hätkähdyttävä... Ja niin, The Irish Village St. Patricks dayn aikaan on myös ihan jänskä mesta: juomia ei tarvinnut perjantaina jonotella, livemusa soi ja jengi oli pikkuisen hutikassa. Irkkuruokabrunssikin paikalla oli ollut, mutta kahta brunssia päivässä meikäläinenkään ei kestä.
The Rivington Grillin uusin ravintola Dubaissa tökki. Palvelua toki oli, mutta ruokien kanssa tilatut juomat tulivat vasta ruokien jälkeen ja niin että ruoat oli jo popsittu. Pihvin kypsyysasteet burgerissa menivät ketuilleen ihan totaalisesti ja laskutuksen kanssa sekoiltiin kun asiakkaan pitäisi taas muistaa heti alkuun ilmoittaa että kuka maksaa minkäkin laskun... Fish Chips oli maukasta, joskin noin 30e hinta on vähän siinä ja siinä.. 30e Rivington burger oli kyllä ylihintainen ja joku lohisalaatti kaikkea muuta kuin ruokaisa tai kohtuuhintainen. Eggs Benedict oli hyvin tehty ja kuuleman mukaan varsin herkullinen. Alkupalamättönä Grilled chicken liver on toast oli ihan kiva, joskin huono veto itseltäni kun pääruokana oli burgeri.
The Meat Companyssä saa periaatteessa hyvää pihviä, on pitkään kypsynyttä black agnusta sun muuta.. mutta sielläkin pihvi paistettiin liian kypsäksi ja pääsi palautetuksi keittiöön. Laskutus meni myös päin helvettiä ja henkilökunnan asenne oli se että eipä kauheesti haittaa jos vähän menee perseelleen.
Lyhyesti kuitenkin pakko todeta että Dubai on monessa mielessä ruokamatkailijan unelma. Sapuskaa saa lähes joka laatuun ja makuun, joskin ruokailukokemuksia saattavat verottaa paikalliset käytännöt alkoholijuomien anniskelun suhteen. Toisaalla niitä saa, toisaalla ei saa...