- Liittynyt
- 30.6.2003
- Viestejä
- 2 702
On tässä jo muutaman vuoden ollut vatsan kanssa ongelmia. Laktoosi-intoleranssi se ei voi olla, koska juon "tavallista" rasvatonta maitoa vähintään litran päivässä + samanverran ehramannia päälle. Oma kotiruoka ei aiheuta mitään komplikaatiota, mutta esimerkiksi täällä työpaikan ruokalassa syönnin jälkeen lähes poikkeuksetta vetää pötsin ruikulle n. 10-20 minuutin jälkeen ruokailusta. Ruokalan ruoka on kuulemma laktoositonta tai vähälaktoosista. Olenkin alkanut epäilemään, että olisin allerginen maidon rasvalle. Esimerkiksi vähälaktoosisen kerman lisääminen kahviin sekoittaa vatsan melko varmasti. Uskoisin, että tuolla ruokalassakin käyttävät paljon kermaa ruu'issa. Olen myös huomannut, että syötyäni oikein rasvaista ruokaa (jossa ei pitäisi olla maitoa), saattaa vatsa myös mennä sekaisin. Onko jollain vastaavanlaisia ongelmia maidon rasvan tai pelkän rasvan kanssa? Onkohan tuollainen "rasva-allergia" yleistä? Ajattelin vaan että kuinkahan moni kohtalotoverini luulee kärsivänsä laktoosi-intoleranssista lääkärin hätäisen differentiaalidiagnoosin takia?