Voiko keho hyödyntää energiana myös proteiinia

Helpottaisi mielettömästi kisadieetillä olevia, jos voisi dieettiruokamäärän päälle vedellä surutta proteiinia nälän estämiseksi, kun ei kerran vaikuta mitenkään. 🤔

Varmaankaan homma ei toimi ihan näin kalorivajeessa, mutta jos jossain makrossa haluaa vähä huijata, niin proteiini on siihen paras.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Yliruokintaa eri makroilla.

Niinku sanoin, ylimääräinen proteiini ei punttitreenaajilla tykkää muuttua rasvaksi.


Screenshot_20220617_103428_com.android.chrome.jpg
 
Ylimääräisestä proteiinin syönnistä ei ole mitään hyötyä ja liikaa jos tulee niin alkaa olemaan jopa haittaa. Ylimääräinen proteiini ei muutu rasvaksi ihan yhtä herkästi kuin hh tai rasva. Keho ei opi tai kykene hyödyntämään määräänsä enempää proteiinia, eikä siitä olisi mitään hyötyäkään. Riittävästi on riittävästi ja sillä selvä. HH määrää kannattaa nostaa selvästi jos varaa on (paino ei nouse liikaa, ei kerry vyötärölle), niistä se teho tulee urheiluun. Rasvaa näyttäisi olevan ihan riittävästi.
Nostin hiilarit 290 grammaan ja rasvat 60-66grammaan päivittäi
 
Vielä kun joku vois liittää tutkimuksia tuosta proteiinin imeytymisestä. Minä väitän oman kroppani (ja uskoisin nykypäivänä liian proteiinin olevan ainakin joissain tapauksissa pahentava asia ärtyvän suolen oireyhtymässä) kärsivän, kun proteiinin syölnti menee tuonne 2g/painokilo /vrk tasolle. Söin ennen proteiinia noin 150g/vrk, joka on selvästi liikaa vatsalleni. Vähensin protskuja, niin rupes puntti kulkemaan ja vanha kunnon palautumisongelma olikin tipotiessään ja nyt muutaman vuoden nihkeilyn jälkeen olen reilussa kahdessa kuukaudessa päässyt lähelle entisiä maksimeja. Joten, kalori on kalori, kun se kalori imeytyy. Kalori voi olla myös paskassa, jolloin se ei lihota. Sulamaton proteiini on taas elimistölle huono juttu (suolistobakteerit). #mutu

Edit: Lisäisinpä vielä, että olkaa tarkkana sen proteiinin kanssa. Jos vedätte ensin PWO, sitten Intra, sitten palkkari ja menette syömään 400g jauhelihaa perään, saa olla aikamoinen rautavatsa, joka tuon sulattaa. Pakkiksen tosiäijät on sitten erikseen, jotka syö kilon ehrmannia ja kilon jauhelihaa päivässä ja paskantaa rautatankoa.
 
Vielä kun joku vois liittää tutkimuksia tuosta proteiinin imeytymisestä. Minä väitän oman kroppani (ja uskoisin nykypäivänä liian proteiinin olevan ainakin joissain tapauksissa pahentava asia ärtyvän suolen oireyhtymässä) kärsivän, kun proteiinin syölnti menee tuonne 2g/painokilo /vrk tasolle. Söin ennen proteiinia noin 150g/vrk, joka on selvästi liikaa vatsalleni. Vähensin protskuja, niin rupes puntti kulkemaan ja vanha kunnon palautumisongelma olikin tipotiessään ja nyt muutaman vuoden nihkeilyn jälkeen olen reilussa kahdessa kuukaudessa päässyt lähelle entisiä maksimeja. Joten, kalori on kalori, kun se kalori imeytyy. Kalori voi olla myös paskassa, jolloin se ei lihota. Sulamaton proteiini on taas elimistölle huono juttu (suolistobakteerit). #mutu

Edit: Lisäisinpä vielä, että olkaa tarkkana sen proteiinin kanssa. Jos vedätte ensin PWO, sitten Intra, sitten palkkari ja menette syömään 400g jauhelihaa perään, saa olla aikamoinen rautavatsa, joka tuon sulattaa. Pakkiksen tosiäijät on sitten erikseen, jotka syö kilon ehrmannia ja kilon jauhelihaa päivässä ja paskantaa rautatankoa.
Et varmaan ole yksin tuntemustesi kanssa. En tiedä mitä kaikkea olet proteiinin lähteenä käyttänyt, mutta kasviperäisen proteiinin hyväksikäyttö ei ole samaa luokkaa kuin esimerkiksi lihalla ja kananmunilla. Tämä voi osalla aiheuttaakin vatsavaivoja. Ihan kuten liian suuret kasvismäärät ylipäätään, etenkin raakana. Oleellinen asia on myös miten ruokansa syö, kun mennään äärirajoille oman ruokahalun suhteen. Hyvä pureskelu ja rauhallinen tahti on tärkeä koko prosessin kannalta. Samoin jos lihat käyttää aina hiiltymässä pannulla oikein kunnolla, voi tälläkin olla vaikutusta herkkävatsaisimmille.

Joskus kuulee väittävän että ollaan yksilöitä kaikki. Joo, ollaan, mutta ihan samalla tavalla meidän kuuluisi toimia jos käsikirjasta katsotaan. Eroja tulee siinä että synnynnäisiä virheitä sattuu kaikille enemmän ja vähemmän. Nämä virheet voi olla esimerkiksi heikkouksia ruoansulatuksessa ja allergioita. Monet näistä ovat kyllä ns. itsehankittuja vanhemmalla iällä. Tosiasia on se että kehomme on aikojen kuluessa tottunut syömään suhteessa makroihin isot määrät eläinproteiinia. Nykypäivän vitsaus on ehkä enemmänkin se mitä kaikkea muuta me syödään, mihin Ei olla totuttu satoja tuhansia vuosia. Ne saattaa oleellisesti häiritä kehon kokonaistoimintaa.

Itse syön päivittäin ja helposti, ilman mitään ongelmia, kerralla sen 400g nautaa puoliraakana. Samoin kananmunat 6-10 kappaletta. Mutta syön kyllä myös paljon kasviksia höyrytettynä ja uunissa laitettuna, marjoja ja hedelmiä. Oma proteiinin saanti on noin 2g per painokilo eli käytännössä sellainen +220g. Siitä olen samaa mieltä että kaikki sulamaton ja tarpeeton materiaali pitäisi jättää ulkopuolelle suolistosta. Suolisto on aika kriittinen paikka kokonaisuutta ajatellen, ja vaikka osa kestääkin kymmeniä vuosia käyttää runsaasti friteerattuja ruokia, alkoholia, grillimättöä yms. niin kyse on vain siitä mikä on heikoin lenkki kenelläkin. Ja en ole mikään hifiruokajeesus, kyllä minäkin tykkään hyvästä ruoasta, leffanapostelusta, ravintolaruoasta ja olenpahan syönyt kesällä oikein jäätelönkin!
 
Vielä kun joku vois liittää tutkimuksia tuosta proteiinin imeytymisestä. Minä väitän oman kroppani (ja uskoisin nykypäivänä liian proteiinin olevan ainakin joissain tapauksissa pahentava asia ärtyvän suolen oireyhtymässä) kärsivän, kun proteiinin syölnti menee tuonne 2g/painokilo /vrk tasolle. Söin ennen proteiinia noin 150g/vrk, joka on selvästi liikaa vatsalleni. Vähensin protskuja, niin rupes puntti kulkemaan ja vanha kunnon palautumisongelma olikin tipotiessään ja nyt muutaman vuoden nihkeilyn jälkeen olen reilussa kahdessa kuukaudessa päässyt lähelle entisiä maksimeja. Joten, kalori on kalori, kun se kalori imeytyy. Kalori voi olla myös paskassa, jolloin se ei lihota. Sulamaton proteiini on taas elimistölle huono juttu (suolistobakteerit). #mutu

Edit: Lisäisinpä vielä, että olkaa tarkkana sen proteiinin kanssa. Jos vedätte ensin PWO, sitten Intra, sitten palkkari ja menette syömään 400g jauhelihaa perään, saa olla aikamoinen rautavatsa, joka tuon sulattaa. Pakkiksen tosiäijät on sitten erikseen, jotka syö kilon ehrmannia ja kilon jauhelihaa päivässä ja paskantaa rautatankoa.

Tosta tuli mieleen juttu kun jotkut isot tyypit on jutellu että vetävät ruuansulatusentsyymejä lisäravinteena ja auttaa hieman sulattamaan sitä jäätävää ruokamäärää mikä pitää ahtaa naamaan.

Joillakin ilmeisesti ainakin auttaa ottaa lisäravinteena entsyymejä. Jos jostain syystä oma entsyymien eritys liian vähäistä tai ruokamäärä on vaan vitullinen.
 
Tosta tuli mieleen juttu kun jotkut isot tyypit on jutellu että vetävät ruuansulatusentsyymejä lisäravinteena ja auttaa hieman sulattamaan sitä jäätävää ruokamäärää mikä pitää ahtaa naamaan.

Joillakin ilmeisesti ainakin auttaa ottaa lisäravinteena entsyymejä. Jos jostain syystä oma entsyymien eritys liian vähäistä tai ruokamäärä on vaan vitullinen.
Pepsiini+suolahappo tabletit ainakin tuntu auttavan, kun itel tuntu et ruoka jää palloks mahaan. Toki pääsyy oli paska ruokavalio
 
Vielä kun joku vois liittää tutkimuksia tuosta proteiinin imeytymisestä. Minä väitän oman kroppani (ja uskoisin nykypäivänä liian proteiinin olevan ainakin joissain tapauksissa pahentava asia ärtyvän suolen oireyhtymässä) kärsivän, kun proteiinin syölnti menee tuonne 2g/painokilo /vrk tasolle. Söin ennen proteiinia noin 150g/vrk, joka on selvästi liikaa vatsalleni. Vähensin protskuja, niin rupes puntti kulkemaan ja vanha kunnon palautumisongelma olikin tipotiessään ja nyt muutaman vuoden nihkeilyn jälkeen olen reilussa kahdessa kuukaudessa päässyt lähelle entisiä maksimeja. Joten, kalori on kalori, kun se kalori imeytyy. Kalori voi olla myös paskassa, jolloin se ei lihota. Sulamaton proteiini on taas elimistölle huono juttu (suolistobakteerit). #mutu
Sitte oon mä, jolla on ärtyvän suolen oireyhtymä ja jonka maha menee helposti sekasin hiilareista. En punnitte nykyään ruokia, mut vedän proteiinia aika paljo ja hiilarit tulee kasviksista ja treenin yhteydessä syön muutaman riisikakun tai riisihiutalepuuroo. Hiilaripäivät sit erikseen.
Ennen vedin enemmän hiilaria ja maha oli koko ajan sekasin ja turvonnu, nyt se on paljo rauhallisempi.
 
Itellä myös diagnosoitu ärtyvän suolen oireyhtymä. Se, miksi vatsa vuorotteli ummella/ripsalla, johtui nimenomaan punaisesta lihasta, joka aiheutti aina ummetuksen. Hiilareiden sietokyky myös hyvin rajoittunut. Käytännössä menee riisi, peruna, kaura, (maissipasta) ja jotkut hedelmät. Ruuansulatusentsyymit ja suolahappo+pepsiini ollut käytössä jo pitkään, joka kyllä kokonaisuutta helpottaa. Raa'at vihannekset on huono juttu, mutta on niin pirun työlästä keittää/höyryttää joka aterialle. Kroppa oli eniten sekaisin silloin, kun ruokavalio koostui isosta määrästä proteiinia (punaista lihaa, kalaa). Nyt selvästi parempi, kun vedän hiilarit muutamasta toimivasta lähteestä ja proteiinin kalasta/vaaleasta lihasta/kasviproteiini/hera/kananmuna, kunhan proteiinin määrä on riittävän matala. Ja kyllä, ruokavalioni on sen takia tällainen, kun olen sen joskus aikoinaan paskonut. Keinoja sen korjaamiseen ei ainakaan ole ylläolevat asiat, koska niitä on pitkälti kokeiltu. Mitään aatetta ei ole ruokavalion taustalla. Jos vetäisin proteiinin sieltä, mistä eniten tykkäisin, söisin naudanlihaa verisenä jatkuvasti.
 
Ylimääräisestä proteiinin syönnistä ei ole mitään hyötyä ja liikaa jos tulee niin alkaa olemaan jopa haittaa. Ylimääräinen proteiini ei muutu rasvaksi ihan yhtä herkästi kuin hh tai rasva. Keho ei opi tai kykene hyödyntämään määräänsä enempää proteiinia, eikä siitä olisi mitään hyötyäkään.
Tiiä sitten uskooko täällä kaikki sinua vai Jiipee Pulkkista?

View: https://www.youtube.com/watch?v=8pc1AOh58Ew

45 minuutin kohdalta Jiipee:
"Keho totutettiin vuosien aikana ja söin 8000-10,000kcal,mutta pitää muistaa että jos joku tulee niille samoille proteiini ja hiilari määrille ja alkaa tekemään samanlailla niin munuaiset sakkaa.Se oli ollu monen vuoden työ ja noustu progressiivisesti vuosi vuodelta niin että proteiinit oli siellä 550g päivässä"
 
Ronnie Coleman veti kans 600g prodea päivässä. Toi ei tietenkään mikää esimerkki siihen mitä taviksen tarvis vetää

Ronniella oli myös omien sanojensa mukaan negatiivinen rasvaprosentti, ja muutenkin noissa jutuissa tuntuu joskus olevan vähän liioittelun makua. Tämän sanon suurena Ronnie-fanina.
En tosin epäile etteikö olisi hyvin voinut vetääkin, mutta ukon puheet on välillä vähän hassuja. Kuten se rasvanpolttovoide mitä se sivelee vatsaansa..
 
Ronniella oli myös omien sanojensa mukaan negatiivinen rasvaprosentti, ja muutenkin noissa jutuissa tuntuu joskus olevan vähän liioittelun makua. Tämän sanon suurena Ronnie-fanina.
En tosin epäile etteikö olisi hyvin voinut vetääkin, mutta ukon puheet on välillä vähän hassuja. Kuten se rasvanpolttovoide mitä se sivelee vatsaansa..

Itekki diggailen Ronnieta. Mutta se on viimeinen keltä ottaisin mitään vinkkejä vastaan.
 
Itekki diggailen Ronnieta. Mutta se on viimeinen keltä ottaisin mitään vinkkejä vastaan.

No eihän tässä siitä ollu kyse. Ei Ronnie tuossa käskenyt syömään 600g prodea, vaan kertoi paljonko itse söi. Eihän Ronnie ite edes vastannu ruokavaliostaan, vaan sen takana oli Chad Nicholls.

Tässä artikkeli missä Chad kertoo tarkemmin Ronnien ruokavaliosta. Tuon mukaan kuitenkin enimmillään prodet oli 550g.

 
No eihän tässä siitä ollu kyse. Ei Ronnie tuossa käskenyt syömään 600g prodea, vaan kertoi paljonko itse söi. Eihän Ronnie ite edes vastannu ruokavaliostaan, vaan sen takana oli Chad Nicholls.

Tässä artikkeli missä Chad kertoo tarkemmin Ronnien ruokavaliosta. Tuon mukaan kuitenkin enimmillään prodet oli 550g.


Kyllä se hyvinkin söi sen 550 - 600g. Helvetin iso määrä kelle tahansa, jopa Ronnien kokoiselle.

Itekkin kyllä nykyään painoa tiputellessa tulee otettua isosti proteiinia, yli 3g/kg. Pitää nälkää paremmin, paitsi tietty jos heralitkuista ottaa.
 
Tiiä sitten uskooko täällä kaikki sinua vai Jiipee Pulkkista?

View: https://www.youtube.com/watch?v=8pc1AOh58Ew

45 minuutin kohdalta Jiipee:
"Keho totutettiin vuosien aikana ja söin 8000-10,000kcal,mutta pitää muistaa että jos joku tulee niille samoille proteiini ja hiilari määrille ja alkaa tekemään samanlailla niin munuaiset sakkaa.Se oli ollu monen vuoden työ ja noustu progressiivisesti vuosi vuodelta niin että proteiinit oli siellä 550g päivässä"

Toivottavasti ei kumpaakaan, vaan ottaa itse asioista selvää. Yksittäisten ihmisien sanomisia ei kannata ottaa automaattisesti totuutena.

Mutta JP siis sanoo videolla syöneensä 550g proteiinia päivässä. Anabolisten käyttö toki tehostaa proteiinisynteesiä (en tiedä onko Jp käyttänyt) mutta silti uskallan sanoa että tuollaiset määrät on turhia lihasmassan kasvatuksen takia. Maksimaalinen lihaskasvu olisi saavutettavissa pienemmälläkin proteiinin saannilla.

Vai oliko kyse siitä, että JP ei kokenut ongelmia suurista proteiinimääristä ja oli sillä perusteella ”totuttanut” elimistönsä proteiinin saantiin? Mikäli tästä oli kyse, niin se ettei ongelmia ilmennyt, ei ole mikään todiste elimistön sopeutumisesta ja kyvystä käyttää proteiinia tehokkaammin.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom