Vähiten vaarallinen makeutusaine

Originally posted by Willie
Luin joskus tutkimuksen jossa aspartaamin todettiin olevan myrkyllistä vasta yli 30 asteen lämpötiloissa enkä koskaan juo mitään lämmintä ;)

Heheh.

Aspartaamihan itsessään on ihan OK ja vaaraton, mutta sen hajoamistuotteet ovat vanhoja tuttuja (metanoli, formaldehydi, fenyylialaniini.. ja oli niitä muitakin, ei muista tähän hätään), eikä siihen kaiketi lämpötila suuremmin vaikuta muodostuuko niitä kun elimistö aineen kuitenkin hajottaa.

Googlettamalla varmaan löytyy koko lista ja tutkimus, josta nuo käy ilmi.. itse olen liian laiska etsimään. Vaan oikeasti kai jos on sahalla/raksalla duunissa, voinee saada formaldehydiä helpolla suuremman määrän kyllästysaineista tms kuin mitä jostain limpparista sitä pystyy aspartaamin kautta ikinä hankkimaan. Sitten taas haluanko kyseistä ainetta elimistööni ylipänsäkään on ihan toinen asia...
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähiten vaarallinen makeutusaine

Originally posted by mikämassa
Vastaavasti se 100 % kaakao vaatii makeutuksen, jottei maistu todella kuivalta

Kuka tykkää mistäkin. Esim. minulla ei maustamaton kaseiini (iltapalaksi) mene millään alas, mutta kun laittaa kaksi teelusikallista tuota 100% kaakaota, se on jo kohtuullisen hyvää ja sitä juo mielellään. Todella suuri muutos parempaan suuntaan, kun otetaan huomioon, että keinotekoisia makeutusaineita ei käytetä ollenkaan ja hiilareita tuossa määrässä kaakaota on vain pari grammaa.

Kannattaa ensin kokeilla tuolla kaakaolla ja jos ei mene alas, lisää sen jälkeen sokeria niin paljon kuin hyvältä tuntuu.
 
Lainausta tiede.net foorumilta(http://www.tiede.fi/keskustelut/kes...ohde=kaikki&hakusana=aspartaami&alue=1#search):

"Aspartaami - *E951* ASPARTAAMI

Hidasvaikutteinen, kertyvä ja tappava hermomyrkky

*Todennäköisesti sinäkin syöt sitä*



Yleisiä ensioireita ovat jatkuva väsymys, muistin ja
ajattelukyvyn huomattava heikkeneminen, persoonallisuusmuutokset,
käsien ja jalkojen tunnottomuus ja pistely, näköhäiriöt ja
tajuttomuus.




*Missä sitä on?*

Yli 9000 tuotteessa, yli 90 maassa; *lähes kaikissa sokerittomissa ja
rasvattomissa tuotteissa.* Kaikissa tuotteissa joissa lukee aspartaami,
aspartame tai E951. Arvioituja käyttäjiä yli 200 miljoonaa.



*Miksi se on tuhoisampaa kuin jopa tupakka ja alkoholi yhteensä?*

Sen hajoamistuotteet elimistössä ovat
*Metyylialkoholi eli metanoli* Sokeuttaa, vaurioittaa maksaa. (esim. 57mg
per litra Coca-Cola Light:ia)
*Formaldehydi* Vaurioittaa munuaisia, aiheuttaa vatsan limakalvon
tuhoutumista ja vatsahaavoja. Käytetään ruumiiden balsamointiin.
*Muurahaishappo* Aiheuttaa aivoverisuonten laajentumista ja kudosten
riittämätöntä hapensaantia. Käytetään teollisuudessa aktivaattorina
irrottamaan epoksi- ja uretaanipinnoitteita.
*Fenyylialan iini* Vaurioittaa aivoja, vähentää serotoniinin määrää aivoissa,
aiheuttaa syntymävikoja.
*Aspartiinihappo* Vaurioittaa aivoja.



*Miksi se on myynnissä?*

Vuonna 1974 aspartaami oli markkinoilla puoli vuotta. Tutkimustulosten takia
se poistettiin (rottien aivoissa syöpää ja /reikiä/). Vuonna 1981
aspartaamia valmistavan yrityksen (Monsanto) johtaja nimitettiin USA:n
elintarvikeviraston (FDA) johtoon. Asia käsiteltiin uudestaan, aspartaamia
ei hyväksytty, mutta hän yksin kumosi kieltävän päätöksen. *37 49:stä
FDA:sta eronneesta johtajasta on siirtynyt töihin yrityksiin joita he
valvoivat.*



*Yleistä*
Aspartaami ei ole luonnollinen aine. Se ei käyttäydy elimistössä kuten muut
ruoasta saatavat aineet. Se ei ole dieettituote eikä ruoan lisäaine. Sen
vaikutukset ovat monien tautien kaltaisia. Ne diagnosoidaan yleensä väärin,
koska syytä ei tiedetä. Aspartaamilla on *92 virallista dokumentoitua
vaikutusta,* mukaanlukien *sokeus, MS-tauti, Alzheimer, aivosyöpä ja
kuolema.* Se on ollut Pentagonin kemiallisten aseiden listalla. Aspartaamin
käyttö lasten ruoissa on kielletty EU:n alueella. *USA:n ilma- ja
merivoimien ja useiden lentoyhtiöiden lentäjät eivät saa käyttää sitä;*
koneita ja ihmishenkiä on menetetty. Se on erityisen haitallista
diabeetikoille; se aiheuttaa diabetestä. Amerikan diabetesyhdistys (ADA)
myöntää, että aspartaamia valmistava yritys rahoittaa heitä ja laatii heidän
ravitsemusohjeensa. *Aspartaamimyrkytys on kumulatiivinen,* se kertyy; sen
hajoamisessa syntyvä *formaldehydi varastoituu rasvaan, metanoli poistuu
hitaasti.* Aspartaami ei ole turvallista pienimmässäkään määrin nautittuna:
turvaraja on nolla. Viranomaiset ja teollisuus kertovat jotain muuta. Kehosi
ei."


http://moraali.tripod.com/valta/aspartaami.html

Sen verran pisti miettimään aikanaan että jätin lighti-limut vähemälle. Jotenkin pelottaa se että lapset nauraa vaarille kun meni tyhmyyksissään tälläsiä juomaan nuorena. Olihan asbestikin aivan järkyttävän loistava keksintö aikoinaan. :rolleyes:
 
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vähiten vaarallinen makeutusaine

Originally posted by mikämassa
Vastaavasti se 100 % kaakao vaatii makeutuksen, jottei maistu todella kuivalta

Kokeile Syklamaattia. Sitä on tullu käytettyä jo jonkin aikaa
ja vielä toistaiseksi oon pääpiirteittäin hengissä...
On kyllä riittoisaa tavaraa, meinaa puoli teelusikkaa olla liikaa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom