Uotilan maalaisruislimppu!!

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Kalju
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Vaimo tota joskus ostaa, vaan ei ole Suur-Savon leipomon Marskin arinaruisleivän voittanutta! Ai että on sitten hyvä ruislimppu ja paranee vaan vanhetessaan. Ei edes homehdu vaikka ostaa päiväysvanhana ja antaa sitten vielä leikkuun jälkeen kuivettua. Siitä ei suuhunpantava parane...
 
Vaimo tota joskus ostaa, vaan ei ole Suur-Savon leipomon Marskin arinaruisleivän voittanutta! Ai että on sitten hyvä ruislimppu ja paranee vaan vanhetessaan. Ei edes homehdu vaikka ostaa päiväysvanhana ja antaa sitten vielä leikkuun jälkeen kuivettua. Siitä ei suuhunpantava parane...

Yhdyn tähän mielipiteeseen lähes täysin. Tuota limppua kun löytää tuoreena ja kuivassa säilytettynä (joskus osunut käsiin kosteita paperipusseja, jolloin rapea kuori on pilalla), niin avot. Rapea, maukas kuori ja mehevä sisus. Ja kun säilyttää paperipussissa, niin tuo maistuu hyvälle vielä viikonkin päästä. Tosin veitsi ja hampaat alkaa silloin olla kovilla :)

Toinen vastaava - ja vielä hiukan parempi - on Samsara luomuruisvuoka. Siitä ei ruisleipä enää parane. Myös tuosta pitää löytää tuore ja kuivassa säilytetty yksilö.
 
Ja muistakaa suhteuttaa odotusarvot maun suhteen siihen linjaan mitkä on ton Uotilan raaka-aineet. Vaatii paahtamisen lisäks vähintäänki sipaisun oivariinii ja mieluiten leikkelettä ja juustoo plus muutakin höystöö päälle, mut mainio alusta toi on ja terveellinen. Mut tosiaan ei toi oo samalla lailla maukas ku joku ruispala tai muu "ruisleipä" jossa kaikenmaailman sakkarooseja ja siirappeja ja maltaita ja ties mitä vehnän lisäks makuu antamas. Verratkaa muihin vastaaviin leipiin, mitkä sisältää VAIN ruista.
 
Oma menu noille on seuraavanlainen: 2 uotilaa paahtimeen, ja samalla 2 munaa paistaen. Sipaisut oivariinii, siivut valkosipulimetvurstii. Täysympyrän malliset siivut paprikaa, niiden keskelle siivut tomaattii, tomaatin päälle ripaus yrttisuolaa, siihen päälle paistetut munat, ja päällimmäiseks siivut kermajuustoo :kuola::thumbs:

Suosittelen kokeileen, itselle just optimi aamiainen, n. 500 kcal. Ja toi paahtaminen kantsii vähintään kokeilla ennenku muodostaa mielipiteen kyseisestä leivästä! Se on SE ratkaiseva juttu addiktoitumises tohon uotilaan :) Lisä- ja säilöntäaineeton herkku.

Jätkä kehuu ensin leivän makua ja sitten lataa pöytään tälläset täytteet?Noilla päällisillähän syö saatana vaikka vanhan työmaahanskan.

No eipä siinä testiin menee silti,kiitos :)
 
Aivan liian suolaista, en ostais :D Laskinko oikee et tossa tulis n 20 grammaa suolaa 3000 kaloria kohden tota leipää?!!? En nyt sano et kukaa syö kahta kiloa leipää välttist päiväs, mut mun mielest suolamäärät on helpoin suhteuttaa kaloreihin ku miettii kui suolasta joku ruoka oikeestaan on. Ja tosiaa ku leivän pääl yleensä laitetaa jotai suolaisia juustoi, leikkeleitä, voita yms, ni kertyy sitäki enemmä. Tietty jos tota syö vain kohtuudella ja laittaa päälle vaan suolattomia täytteitä, ni ei se sit niin paha tietenkää oo :D
 
Aivan liian suolaista, en ostais :D Laskinko oikee et tossa tulis n 20 grammaa suolaa 3000 kaloria kohden tota leipää?!!? En nyt sano et kukaa syö kahta kiloa leipää välttist päiväs, mut mun mielest suolamäärät on helpoin suhteuttaa kaloreihin ku miettii kui suolasta joku ruoka oikeestaan on. Ja tosiaa ku leivän pääl yleensä laitetaa jotai suolaisia juustoi, leikkeleitä, voita yms, ni kertyy sitäki enemmä. Tietty jos tota syö vain kohtuudella ja laittaa päälle vaan suolattomia täytteitä, ni ei se sit niin paha tietenkää oo :D

Sä kuolet ennemmin suolahysteriaan kuin kukaan suolan käyttöön, samasta syystä sun verenpaine kohoaa ja suonet tukkiutuu.
 
Mikään ruisleipä ei ole niin hyvää kuin VAASAN 100 % Ruis:

Tummat leivät - Vaasan Oy

Säilytän niitä pakastimessa ja sieltä tarpeen mukaan leivänpaahtimeen. Jos haluan oikein herkutella, jätän viipaleet paahtimeen kuivumaan, jolloin leivän rapeus lisääntyy, ja sitten reilusti Oivariinia päälle. Tästä parempaa ruisleipää ei ole!
 
Sä kuolet ennemmin suolahysteriaan kuin kukaan suolan käyttöön, samasta syystä sun verenpaine kohoaa ja suonet tukkiutuu.
Aa, en turhaan paasaa siitä, lukaseppa vaikka nämä alkuun Suola - Suomen Sydänliitto ry Sopiva suolan määrä - Suomen Sydänliitto ry Suolan käyttö terveellisemmäksi | yle.fi Tämä päivittäinen mauste voi tuhota terveytesi ? tiedätkö mitä syöt? - Artikkelit | Makuja
https://cancer-fi.directo.fi/syovanehkaisy/ravinto/suola2/ Syötkö liikaa suolaa? - Pieni Päätös Päivässä Uskon näihin sata kertaa enemmä ku kenenkään random punttaajan mielipiteeseen aiheesta. Ja jos esim. tavan suositukset on laskettu sille 2000 kalorille ja kuluttaa sen 3000 ni oikoen sais syyä kolmasosan enemmän suolaa? eikä ei sekää paljoa auttas montaa, ku syö siitäki viel paljon yli. Ja itse en usko että edes tolla reilun 3000 kalorin kulutuksella ja 6 kertaa salia viikossa, minun rehellisesti sanottuna tarvitsisi syödä yhtään lisättyä suolaa tai suolaisia elintarvikkeita kun ihminen pärjää kerran jollain puolen gramman annoksellakin...
 
Tämä ketju taisikin sitten olla tässä.Koska nythän täällä alkaa hirveä suola sota ja itse pääaiheesta ei enään keskustella ollenkaan.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom