Ulkomailla työskentely

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja TPK-
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
20.1.2008
Viestejä
170
En löytänyt tästä keskustelua. Eli kokemuksia, kysymyksiä ym. vois täällä kirjoitella.

Itsellä olis jatko-opiskelu paikan valinta edessä. Suunnitelmissa olisi tulevaisuudessa opiskeluiden jälkeen muuttaa ulkomaille ja heräsi muutamia kysymyksiä ulkomailla työskentelystä.

Onko työpaikan saaminen ulkomailta vaikeaa?
Millaisella alalla ja tutkinnola on helpointa löytää töitä esim. euroopasta ja usasta?
Tutkinnot ja ammatit joista olen kiinnostunut, ovat mediatekniikka amk, rakennustekniikka amk, arkkitehti tkk, liikennelentäjä ja KTK. Onko jostain näistä tukinnoista, aloista vaikea löytää ulkomailtatöitä tai jostain helppo?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Eli siis... Sä tosissaan kysyt onko tällä planeetalla (poislukien suomi) helppoa tai vaikeaa päästä esimerkiksi arkkitehdiksi tai lentäjäksi? En usko, että tulet saamaan hirvittävän kattavia vastauksia. Nyrkkisääntö on kuitenkin se, että kaikki riippuu itsestäsi ja rahapussisi koosta - jos on alallaan huippu niin töitä löytyy aina ja kaikkialta. Kannattaisi kuitenkin ehkä hiukan rajata ammatteja ja alueita mistä olisit kiinnostunut, niin voisit saada järkeviä vastauksia tälläisen OT-jauhamisen sijaan.
 
niin arkkitehdin, ktk ja liikennelentäjän tiedän, että pitäis kyllä ulkomailtakin töitä saada.

Mutta miten mahtaa saada koulutusta vastaava työtä mediatekniikan ja rakennustekniikan koulutuksella? Näihin kun on se paras mahdollisuus päästä opiskelemaan, mutta jos haluaa pois suomesta, niin onko järkeviä vaihtoehtoja?
 
.... mutta jos haluaa pois suomesta, niin onko järkeviä vaihtoehtoja?
Kannattaa lukaista aiemmat ketjut ulkomailla opiskelusta. Työvoimatoimistoista saat lisätietoja työpaikoista, myös lisätietoa työnhausta ulkomailla.
 
Liikennelentäjäksi jos haluaa ulkomaille, niin koulutus täytyy maksaa täysin itse (~90k€) ja vasta tuon jälkeen voi alkaa etsimään työpaikkaa perämiehenä. Suuriin yhtiöihin (KLM, Air France, Lufthansa jne.) ei ulkomaalaisilla ole asiaa, mutta pienempiin yhtiöihin tiedän joidenkin suomalaisten työllistyneen.

http://www.pilotjobsnetwork.com/operatorlist.php?reg=Europe
Tuolla on hyvin tietoa avoimista perämiehen/kapteenin paikoista sekä palkoista. Melko hyvin näyttäävät tienaavan yhtiössä kuin yhtiössä.
 
Liikennelentäjäksi jos haluaa ulkomaille, niin koulutus täytyy maksaa täysin itse (~90k€) ja vasta tuon jälkeen voi alkaa etsimään työpaikkaa perämiehenä.

Mä taas olen antanut kertoa itselleni että esimerkiksi Arabiemiraatteihin on lähtenyt töihin ihan Suomen ilmailuopiston käyneitä, jolloin koulutus on ollut varsin kohtuuhintainen.
 
Keski-euroopassa (saksa) näyttäis olevan ainakin di:stä (tekniikka, koneenrakennus ym) kova pula työilmoitusten perusteella
 
Nykyaan tyohaku on helppoa, kun tosiaankin voi kayttaa internettia !!

Ma en kasita tallasia kysymyksia. Rakennusalaltamkin taitaa loytya aikapaljon tyopaikkoja ?? ootko edes kokeillut esim monster.co.uk ????

Lentajista on pulaa maailaman laajuisesti. Eli jos satut olemaan ammatiltasi lentaja, niin sua varmaan lahestytaan tuotarjousten merkeissa.

Arkkitehdeista en tieda, heidan varmaan tarttee itse etsia projektinsa, niinkuin suomessakin. Voi olla etta joutuu tietty tekemaan hommia paikallisten arkkitehtien kanssa. Suomen paperit kun ei ulkomailla pade.
Sama tulee sitten muuhunkin, voitte joutua tekemaan paljon lisakursseja ennen kuin teidan suomiopiskeluilla on mitaan virkaa ulkomailla. Itsella on ollut 15 vuoden aikana aika monta tyopaikkaa ulkomailla, ja kertaakaan ei ole opiskelusta kysytty mitaan.

Kuten sanoin haette monsterista noita toypaikkoja, ja katsotte minkalaisia vastauksia tulee. Siitahan se lahtee suomessakin, vai tullaanko suomessa nykyaan sangysta hakemaan toihin ?
 
Varmaan kannattaa aluksi kokeilla EU:n sisältä löytää töitä, esim. jenkkeihin jos haluaa mennä niin pitää saada työskentelylupa joka pitää työnantajalla hommata. Ja vaikka työnantaja suostuisikin niin voi olla että maahanmuuttoviranomaiset ei annakkaan lupaa kun kotimaastakin voi löytyä vastaavan koulutuksen omaavan henkilön jne.

EU:ssahan on pilvin pimein mol.fi:ssäkin paikkoja tarjolla, sieltä vain valikoimaan itselleen sopivaa ja lähettelemään papereita. Jos tärppää niin hyvä, jos ei niin jatkaa seuraavaan kohteeseen.
 
Rakennustekniikan parista löytää varmasti töitä.

Mediatekniikan parista se on varmasti hankalaa.
 
Jos joku on vaihtanut maata pelkästään palkkauksen takia, niin millä perusteella olette valinneet maan? Oletteko katsoneet pelkkää bruttopalkkaa vai ostovoimaa maassa palkalla. Voi olla hienon kuuloista saada isoa palkkaa, mutta on eri asia, mihin palkka riittää. Toisaalta esim. Intiassa insinöörinä saisi 10-kertaista palkkaa maan keskipalkkaan ja palkalla saisi omaa kodinhoitajaa yms. ja ostovoima olisi hyvä.
 
Onhan ostovoimalla merkitystä kyseisessä maassa asuessaan, jos sinne aikoo pysyvästi jäädä.
Jos aikoo takaisin Suomeen, niin kyllä sitä pari vuotta voisi työskennellä esim. Norjassa vähän niukemmin säästäen enemmän palkastaan ja palata sitten Suomeen hieman rikkaampana Norjan korkeamman palkkatason ansiosta :)
Tosin en jaksanut tarkistaa tilastoista olisiko Norjassa palkkatason ohella myös kovempi ostovoima kuin Suomessa...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom