UFC 262: Oliveira vs. Chandler (La 15.5.2021 Toyota Center, Houston, Texas)

Arvioisin oman kokemuksen sekä yleisen tuntuman pohjilta että vapaaottelussa sekä kaikissa muissakin täyskontakti kamppailulajeissa tulee eniten osumaa kilpailuun valmistavalla harjoitusjaksolla jolla sparrataan paljon.
Toki jos ottelu on "verinen sota" tai tulet tyrmätyksi niin se on asia erikseen. Sparraus eriä voi tulla, ja tuleekin monesti kymmeniä viikossa ja siihen kun laskee muutamat kolhut per erä niin aletaan olemaan "hehtaarilla" missä liikutaan otettujen iskujen suhteen.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Luulisin, että palloilulajien edustajien keikkuminen tilastojen kärjessä johtuu yksinkertaisesti siitä, että niiden harrastajamäärä on aivan eri luokkaa verrattuna vapaaottelijoiden harrastajamäärään.
 
Luulisin, että palloilulajien edustajien keikkuminen tilastojen kärjessä johtuu yksinkertaisesti siitä, että niiden harrastajamäärä on aivan eri luokkaa verrattuna vapaaottelijoiden harrastajamäärään.
Sillä on varmasti vaikutusta, mutta on myös muita tekijöitä.

Kamppailulajissa tilanne on se, että tiedät vastuksen yrittävän lyödä /potkaista /kuristaa tjms, lajista riippuen. Olet näitä varten treenannut, osaat siihen varautua. Käytössä on tyypillisesti myös painoluokat, jolloin siellä on suurinpiirtein samankokoiset kaverit vastakkain. Monissa tapauksissa, jopa ottelijoiden tasoa pyritään katsomaan sopivaksi toisiinsa nähden (ei tietenkään arvokisaturnauksissa). Tuomarikin vielä seuraa koko ajan vierestä tapahtumia ja puuttuu peliin jos näkee tarvetta.

Jääkiekossa perusolettamus kait pitäisi olla kiekon pelaaminen ja vähemmän se, että kymmeniä kiloja isompi kaveri vetää laitataklauksen takaa päin. Silti näitä käy jatkuvasti. Tässä on jo heti huomattava loukkaantumisriskin lisääjä. Jalkapallossa tavoittelet palloa ja kaveri tulee täyttä vauhtia nappulat edellä ns. "sukille", herkästi hajoaa paikat. Tavoitellaan esim. kulmapotkutilanteessa pääpalloa ja kolahtaakin päät yhteen toisen pelaajan kanssa vahingossa. Jääkiekossa tulee kiekko suuhun (ei edes kovin harvinaista, pidempään pelanneilla). Jenkkifutiksessa juokset täyttä vauhtia, katse pallossa jonka aiot kopata kyytiin, samaan aikaan täyttä vauhtia jyrää vastapuolen 150kg linjamies sun yli ja lennät voltilla tonttiin.

Skenaarioita, joita tapahtuu jatkuvasti, on vaikka kuinka paljon. Pointtina on se, että siellä kamppailussa sulla on yksi vastus edessäsi ja sä tiedät jokseenkin mitä se sulle koittaa tehdä. Keskityt siihen ja omakin tarkoitus on kamppailla. Tilanne on paljon paremmin hallussa, kuin pallopeleissä, joissa välillä keskittyminen on yhdellä pallossa/ kiekossa ja toisella tämän pelaajan vahingoittamisessa.
 
Äänitorvet toitottavat ilosanomaa UFC:n kevytsarjan uudesta ajasta ja mestari Charles Oliveirasta. Lisäksi valokeilassa nuoret & lupaavat ottelijat, kuten Edson Barboza ja Beneil Dariush, sekä Shane Burgosin aivojen kytkennät. Viikon taisteluun saadaan vaihteeksi pohjoismaista väriä ja liput liehuvat Jack Hermanssonin puolesta.

00:30 UFC TOP3, Onko Oliveirasta pitkäaikaiseksi mestariksi? Tonylle kenkää?
57:27 Viikon Taistelu - Hermansson vs. Shahbazyan & muut UFC-tärpit
1:36:35 Kamppailukansanradio - Ortiz vs. Liddell vielä kerran? TOP10 suomalaissopimukset ulkomaille? Korkean paikan harjoittelun hyöty kamppailijalle?


View: https://open.spotify.com/episode/6HmKm73yhzx1S9EIqBCQJk?si=wD31zyJlSh-Y9NUGXf-NcQ



View: https://soundcloud.com/unibetfinland/ylilyonti-206
 
Hyvä vastaus Phenomi. Mutta siis lähinnä tarkoitin noita päävammoja, en loukkaantumisia ylipäätään.
Ok, niissä varmasti esim. nyrkkeily on lajina aika korkealla edustettuna, mutta tuleeko siellä suhteellisesti enemmän aivotärähdyksiä, kuin esim jenkkifutiksessa, niin en osaa kyllä sanoa.
Omassa kaveripiirissä on parikin ukkoa, jotka on joskus pelanneet futisveskarina ja myöhemmin siirtyneet kamppailuhommiin potkunyrkkeilyyn ja nyrkkeilyyn. Kummallakin aivotärähdyksien määrässä mitattuna futisveskarin homma oli vaarallisempaa.
 
Suhtautuminen päävammoihin voi myös olla erilaista.

Eräs treenikaverini - kv-tason potkunyrkkeilijä - kertoi junnuna pelanneensa futista ja useita kertoja pudonneensa pallon osuttua kovaa päähän. Siis treeneissä. Tuloksena katsottiin että kaveri pääsi ylös ja jatkettiin tekemistä.

Jos meillä joku 14-vuotias junnu lyötäisiin päästä lattiaan, niin eihän nyt tulisi kuuloonkaan, että tämä jatkaa sparraamista niissä tai seuraavissakaan treeneissä. Aivan mielipuolista touhua.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom