Pääkortti:
Frank Mir (12-3) vs. Brock Lesnar (3-1): läpi uransa yliarvostettu Mir saa isän kädestä, kun Minnesotan tavarajuna jyrää päälle. Hieman ihmeissäni olen lueskellut jengin psyykkejä tästä matsista. Monet tuntuvat veikkaavan, että Brock veisi Miriä mattoon ja siten Mirille avautuisi paikkoja hakea lukkoja. Omasta mielestä tuntuu täysin järjettömältä, että Lesnar lähtisi leikkimään tulella ja menisi vapaaehtoisesti mattoon, ainakaan ottelun alkuvaiheessa. Tähän mennessä jokaisessa UFC-ottelussaan Lesnar on täräyttänyt lihamoukareillaan vastustajansa katolleen ja pitäisinkin hyvin todennäköisenä, että tämän matsin gameplan on MMAA:ssa rakennettu pystyottelun varaan. Jos Mir menestyy ottelun alussa paremmin iskujen vaihdossa, voi Lesnar kuitenkin puskea Mirin päin häkkiä ja väsyttää tämän clinchissä massallaan sekä voimakkailla polvipotkuillaan. Mir näytti viimeksi näennäisen hyvälle sairaalasta karannutta zombie-Nogia vastaan, mutta en jaksa silti uskoa juuri ollenkaan Mirin mahdollisuuksiin tässä matsissa.
Lesnarin lunchboxit osuu Mirin kuulaan jossain vaiheessa ensimmäistä erää ja se on Auf Wiederhören herr Mir. Lesnar by KO R1.
Georges St. Pierre (18-2) vs. Thiago Alves (15-3): kovasti odotettu WW-tittelimatsi, jossa useiden tahojen mukaan GSP saa vastaansa uransa suurimman testin. Itse en ole ihan samoilla linjoilla. Alves on ollut toki vakuuttava viimeisissä matseissaan. Hughesista ja Karosta tuli TKO-voitot ja Kosistakin selkeä pistevoitto. Mutta kun näitä matseja analysoi vähän tarkemmin, niin eivät nuo niin isoja voittoja loppupeleissä olekkaan. Paniikkihäiriöinen Karo on ollut jo pitkään kaukana varjojen mailla ja samaa voi sanoa polvivaivojen runtelemasta Hughesista. Ja Kos otti Alvesia vastaan kahden viikon varoitusajalla, mikä on todella lyhyt valmistautumisaika tällä tasolla. Itse uskon, että Fitch oli GSP:lle selvästi kovempi vastus kuin nyt vastaan asettuva Alves. Alves on aggressiivinen ottelija, jonka alapotkut kylvävät pelkoa ja vasen koukku niittää satoa. Pystyssä Alvesilla voisi olla etu, mutta toisaalta hän joutuu varomaan kokoajan GSP:n loisteliaita alasvientejä ja kuten jokainen MMA-fani tietää, se rajoittaa kummasti pystyssä huitomista. Alves on lisäksi luokkansa kovimpia painonleikkaajia ja voi hyvinkin olla, että se vaikuttaa negatiivisesti suorituskykyyn, mikäli ottelu etenee tittelieriin.
GSP:llä on lajin parhaat alasviennit ja jäätävän kova top control, minkä takia alta pois pääseminen on kovin tuskallista. Lisäksi uskon, että GSP voi potkuja ja alasvientejä sekoittamalla hallita ottelua myös pystyssä.
GSP jatkaa valtakauttaan ja takoo matossa Alvesista TKO voiton kyynärpäillä 3. erässä. GSP by TKO strikes R3.
Jon Fitch (18-3) vs. Paulo Thiago (11-0): BOPE-upseeri Thiago teki itsestään kerralla isomman nimen UFC-debyytissaan tyrmäämällä Koscheckin hienolla kohokoukku-sivukoukku kombinaatiolla. Ennen tuota osumaa Thiago oli kuitenkin hätää kärsimässä. Fitch, Kosin tiimikaveri AKA:sta, tulee nyt kostamaan seurakaverinsa tappion ja tuomarin ennenaikaisen keskeytyksen. Fitch sai kylmää kyytiä GSP:ltä tittelimatsissa ja pitikin tuon jälkeen hieman taukoa ottelemisesta. Tauon aikana äijä keskittyi parantamaan pystyosaamistaan mm. Thaimaassa sekä muuttamalla fysiikkaharjoitteluaan vastaamaan paremmin lajin vaatimuksia.
Thiagolle tämä on aika nihkeä match uppi, sillä brassin pystyosaaminen on korkeintaan keskinkertaista, vaikka viimeksi iskut kohdalleen paukahtivatkin. Thiago on hyvä matossa ja erityisesti kuristukset ja päältä lyöminen sujuvat, mutta eipä noista taidoista ole nyt apua. Fitch pitää matsin pystyssä, ottelee alun tarkasti ja lisää painetta toisessa erässä. Fitch by TKO R2.
Dan Henderson (24-7) vs. Michael Bisping (18-1): kovan luokan matsi, mutta jostain syystä tämä ei jaksa innostaa meikäläistä kovin paljon. Ehkä se johtuu siitä, että odotan matsin menevän täyden ajan ilman merkittäviä kohokohtia. Molemmat tulevat matsiin voitot alla. Hendo otti viimeksi taas kovan päänahan puristamalla tammikuussa splittivoiton Franklinista. Bispingin edellisestä matsista on jo aikaa, sillä Lebenistä nakutetusta voitosta on kulunut kahdeksan kuukautta. Leben-matsi on muutenkin hyvä nostaa esille, sillä Hendo on tyyliltään hieman samanlainen myllyttäjä. Hendo on kuitenkin huomattavasti parempi painija kuin Leben ja sehän tässä on kalifornialaisen avain voittoon. Hendon tulee painaa Bispingin häkkiä vasten ja viedä britti clinchistä mattoon.
Bisping vetää pystyssä teknisesti hyvin ja on todennäköisesti nopeampi kuin vastuntajansa. Bispingin tulisi siis pitää etäisyyttä, vetää stick n movea ja pyrkiä tontista mahdollisimman nopeasti ylös, kun sinne jossain vaiheessa joutuu. Vaikka 39-vuotias Hendo ei vielä ole näyttänyt hiipumisen merkkejä, on väistämätöntä, että ikä alkaa painamaan pikkuhiljaa veteraanin punteissa. Sen sijaan Bisping on vasta nousemassa uransa priimaan. Toivon, että Bisping voittaa ihan senkin takia, että mies tuntuu ärsyttävän jenkkejä todella paljon. Bisping by UD
Yoshihiro Akiyama (12-1) vs. Alan Belcher (14-5): Loistava match uppi, jossa UFC-debyyttinsä paiskiva Sexyama kohtaa lähellä titteliottelua lymyilevän Belcherin. Akiyama on Misaki-ottelussa koetun tyrmäystappion jälkeen pitänyt hieman matalempaa profiilia ja ottanut pari helpohkoa matsia pysyäkseen vireessä. Entinen huippujudoka on kovan luokan tekijä, mutta ovatkohan UFC:n valot taas liian kirkkaat debytantille. Helppojen matsien aika on nyt ohi, sillä vastaan asettuva Belcher on kehittynyt viime vuosina rajulla tahdilla. Sarjaansa isokokoinen punaniska on hyvä pystyottelija, vaikka välillä vähän laiskasti liikkuukin, ja matossa giljotiini luonnistuu.
Ottelijoiden kokoero on merkittävä tässä ottelussa, sillä Belcher on kymmenisen senttiä pidempi. Jos olisin Belcherin kulmassa, pyrkisin rakentamaan gameplanin ulottuvuusetua hyödyntäen eli paljon suoria lyöntejä ja alapotkuja väliin. Clinchissä Belcher vetää hyvin polvilla ja kyynärpäillä, mutta siinä on helposti katollaan, kun judomiehen kanssa alkaa halailemaan.
Joka tapauksessa Belcher hallitsee ottelua ulottuvuusetunsa ja monipuolisemman pystyosaamisensa avulla. Ottelun edetessä Akiyama hiipuu ja Belcher käyttää tilaisuuden hyväksi polvipotkuilla. Belcher by TKO R3.
Prelit:
Mark Coleman (15-9) vs. Stephan Bonnar (13-5): Uransa illassa jo oleva vapaaottelulegenda Coleman kohtaa hieman epätasaisesti suorittavan Bonnarin. Coleman taisteli viimeksi Shogunia vastaan kuin raivohärkä, mutta valitettavasti vanha akilleenkantapää, eli kindermunan kokoinen bensatankki, koitui jälleen Hammer Housen nokkamiehen kohtaloksi. Bonnarilla ei myöskään ollut viimeksi paras päivänsä, sillä veteraani oli yllättävänkin pahasti helisemässä Jon Jonesin tarjoamassa kyydissä. Coleman varmaan hallitsee tämän ottelun ensimmäistä kolmea minuuttia, mutta sitten kaasu käy jo vähiin ja valtikka siirtynee Bonnarin kulmaan. Bonnar by kimura R2.
Mac Danzig (21-6-1) vs. Jim Miller (13-2): helvetin hyvä matchuppi ja kovatasoinen LW-taisto. Millerin rakettimainen nousu LW-divarin huipulle tyssäsi viimeksi timantinkovaan Gray Maynardiin, joka dominoi New Jerseyn työmyyrää paremmalla lyöntipelillä. Danzigin Mac on teknisesti hyvä ottelija sekä pystyssä että matossa, mutta ukkeli auttamattomasti liian pieni noustakseen 155-divisioonan huipulle. Tämä taitaakin olla viimenen matsi ennen siirtymistä WEC:n 145-sarjaan. Miller dominoi aggressiivisella painillaan matsia ja lähettää Danzigin paremmin sopivaan painoluokkaan. Miller by UD.
Jon Jones (8-0) vs. Jake O'Brien (11-2): erittäin viihdyttävä Bones Jones vastaan erittäin tylsä O'Brien. Valitettavasti Jonesin mattopeli on vielä sen verran heikkoa, että O'Brienilla on tässä mahdollisuus toistaa Heath Herringistä otettu voitto makaamalla Jonesin päällä kolme erää. Toivotaan, että Bones pääsee jossain vaiheessa kilauttamaan kyynärpäällä O'Brienilta valot pois, emmekä enää koskaan näe herra Jakea UFC:ssa. Bones Jones by TKO strikes R2.
Dong-Hyun Kim (11-0-1) vs. T.J. Grant (14-2): Stun Gun Kim ei ole minua vakuuttanut vielä otteillaan UFC:ssa. Brownille korealainen hävisi mun papereissa ja keskenkuntoiselle Karolle koettu tappio jätti paljon toivomisen varaa erityisesti kaasutankin suhteen. Nyt tulee vastaan kanadalainen T.J Grant, joka teki hienon UFC-debyytin voittamalla kovan veteraanin Ryo Chonanissa. Clinchissä Kim voi olla vahvoilla, mutta muuten TJ tulee hallitsemaan jokaista osa-aluetta tässä matsissa, eikä korealainen kestä täyttä aikaa. Grant by armbar R3.
C.B. Dollaway (11-2) vs. Tom Lawlor (6-2): ärsyttävän naamavärkin omaava Dollaway on erinomainen painija, joka tulee kehittymään vielä kovaksi tekijäksi sarjassaan. Lawlor on viihdyttävä jannu, mutta nyt tulee pataan. Dollaway nakkaa Lawlorin katolleen kun niin tahtoo ja kaivaa jossain vaiheessa tavaramerkiksi muodostuneen perulaisen solmion. Dollaway by peruvian necktie R1.
Matt Grice (9-2) vs. Shannon Gugerty (11-3): Grice kärsi viimeksi tappion Matt Veachille ottelussa, jossa molemmat olivat lähes kuutamolla vuorollaan. Gugertyn viime matsista on jo aikaa, sillä edellinen taisto on viime vuoden lokakuulta, jolloin City Boxingin suojatti hävisi Spencer Fisherille. Grice on painitaustainen ottelija ja Gugerty tykkää myös pyöriä maanpinnalla, joten eiköhän tässä mattoon mennä. Gugertyllä pitäisi mielestäni olla etu matossa ja kyllä sieltä jonkin lopetus napsahda ennen täyttä aikaa. Gugerty by triangle R2.