uber terveellisimmät ruoka-ainekset

Laitanpa tähän perään terveellisimmät suosikkiruoka-aineeni. Tähän vuodenaikaan näitä on lautasellani melkein kaikkia melkein joka päivä.

- Lohi, varsinkin raakana.
- Vähärasvainen liha (ihan sama, kulkeeko otus maalla, merellä vai ilmassa).
- Rahkaa/raejustoa. Mausteeksi kanelia, vaniljasokeria/kurkkua, suolaa ja pippuria.
- Parsakaali ja kasvikset noin yleensäkin.
- Täysjyväriisi. Tattarikin käy.
- Ruisleipä (vaikkapa lohen kanssa).
- Valkosipuli. Tämän kanssa saa niin taivaallisen hyvää ruokaa, että unohtaa tulla kipeäksi!
- Vihreä tee. Joka vuodenajan pelastus.

...ja herkutteluun vaikkapa todella tummaa suklaata, lakua ja marsipaania...
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Hyviä vastauksia, kiitoksia. Nyt on tullut luettua kirjoja terveyttä edistävistä ruoka-aineksista. Hyviä ja mielenkiintoisia juttuja on tullut luettua. Ajattelin muokata omaakin syömistä innostuksen saattelemana.
 
Luontaistuote kaupoista saa normaalisti hyvää tietoa kunhan hakee sen parhaan asiantuntijan käsiinsä.

Yleisesti ottaen ihmisten ruokavaliot koostuvat monesti teollisesti valmistetuista ruoka-aineista eikä välttämättä sitä orgaanista ruokaa eksy lautaselle edes päivittäin. Vastustuskykyä lisäämään pitäisikin saada mahdollisimman luonnollista ravintoa ja runsaan antioksidanttitason omaavia aineita.
Korkea antioksidantti pitoisuus löytyy muun muassa vihreästä teestä ja c-vitamiinista mutta niitäkin paremmin Havupuusta uuttamalla valmistetusta juomasta (havupuu-uute juoma) jota itse käytän päivittäin n.2dl.

Olen kuullut muiden käyttäjien kärsineen samasta "sivuoireesta" kuin minäkin eli myös aineenvaihdunta on kiihtynyt ja muutenkin olo piristynyt.
Tietysti riippuu käyttäjästä sillä jokainen kokee yksilölliset vaikutukset. Itselläni vaan on toiminut kuin häkä ja en käytä kuuri luontoisesti vaan joka päiväisenä ravintona.
Tietoa saa lisää ja jos jollain herää kysymyksiä niin messagea tähän suuntaan.
 
Tässä mun uber-listaa (satunnaisessa järjestyksessä).

- tomaatti
- tumma suklaa
- verigreippi
- mustikka
- papaia
- ananas
- porkkana
- tuore chili
- sipuli
- valkosipuli
- cashew
- auringonkukansiemenet
- kurpitsansiemenet
- mantelit
- idut
- curry
- oliiviöljy
- viikunat
- avocado
- omena
- karpalomehu (sokeroimaton)
 
Pii
Mikä tekee suolapähkinöistä epäterveellistä? Jos nyt oletetaan, ettei niitä syödä paljoa suuren energiasisällön vuoksi. Tuhoaako paahtaminen mikroravinteet?
 
Nostetaanpa taas tämä threadi kellarista. Nyt kun täällä pohjoisessakin alkaa olla mustikka-aika.. niin nostan mustikan yber terveellisten ruoka aineksien joukkoon. Eräät tutkijat rankkasivat mustikan maailman terveimmäksi ravinnoksi. Mustikan antioksidantti pitoisuudet per annos ovat huimat. Eräs jenkki tutkija on nimennyt mustikan brainberryksi koska se suojaa aivojakin tehokkaasti. Jopa Nasa on tutkinut mustikan potentiaalia "avaruus ravinteeksi". Tässä muutamia linkkejä:
http://www.lef.org/magazine/mag2006/feb2006_report_blueberries_01.htm
http://www.becomenatural.com/blog/2006/10/blueberries-a-healthy-choice/
http://www.sciencedaily.com/releases/2004/08/040830090215.htm
http://www.nutraingredients.com/news/ng.asp?n=69121-blueberry-strawberry-alzheimer-s

ps. Veijo taitaa lähteä poimimaan mustikkaa rekkalavallisen..
 
Millasta kamaa sitten mustikka on vaikka Valion kiisseleissä? Musta se sopii hyvin puuroon ja jos se on viel superterveellistä niin en kyllä lopeta koskaan syömistä.
 
...ja herkutteluun vaikkapa todella tummaa suklaata, lakua ja marsipaania...

Laku ja varsinkin tuo marsipaani ovat paremminkin listalla myrkkyjä joita pitäisi välttää, nopeiden hiilarien hirvittävän määrän takia.
 
Marsipaani on 50 painoprosenttia pölysokeria ja 50% mantelimassaa, loput elintarvikevärejä.
Lakritsan pääraakaineet ovat sokeri ja valkoinen vehnäjauhe, lisäksi hiukan lakritsiuutetta ja lääkehiiltä.

Laihduttajat pettävät itseään syömällä herkkuna lakritsaa koska siinä ei juuri ole rasvaa.
Nopeita hiilareita on kuitenkin lähes 100% ja paljon kaloreita.
 
- Mustikat
- Mustaherukat
- Variksenmarjat
- Tyrnimarjat
- Punaviini
- Lohikalat
- Valkosipuli
- Salaatti
- Kauralese
- Ketsuppi
- Vihreä tee
- Tumma kaakao
- Vähäsuolainen täysjyväruisleipä
- Kananmuna
- Pähkinät
 
Millasta kamaa sitten mustikka on vaikka Valion kiisseleissä? Musta se sopii hyvin puuroon ja jos se on viel superterveellistä niin en kyllä lopeta koskaan syömistä.
Eipä tule ostettua kun noissa on poikkeuksetta turhan paljon sokeria (tai muuta makeutusta), muuten kyllä kelpais.
 
vehnäleseitä tulee otettua 10g päivässä kuitujen takia. 10g vehnälesettä on kuitua 5,5g eli 55%(liperin mylly). kuitujen puolesta hyvää mutta en tiiä sitten muuten.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom