Tyhmien kysymysten kerho

Meta title: 💥 TYHMIEN KYSYMYSTEN KERHO – KYSY MITÄ VAIN ILMAN PELKOA TYHMYYDESTÄ 💥

Meta description: Ketju, jossa saa kysyä ihan mitä tahansa noloista, hassuista tai yksinkertaisista asioista – yhteisö vastaa hyvässä hengessä.


Mulla on tollanen halpa haistakaa-paska-teflonpannu josta on pinnoitteet vähän lähtenyt reunoilta. Ajattelinkin, että mitä jos siitä raapisi väkivalloin loputkin pinnoitteet pois? Eli voiko sitä vielä käyttää, vai onko noissa teflonpannuissa jotain metalliseosta mitä ei kannata paistamisessa käyttää? Vai onko se sen jälkeen ihan tavallinen teräspannu?

Toi tuli mieleen siitä, kun alumiinikattiloitakaan ei nykyään käytetä, koska niistä irtoaa sitä alumiinia. Eli jos tossa on seosaineena vaikka vähän alumiinia tai vaikkapa jotain vielä kivempaa, niin en hommaan ryhdy.
 
Powerhousu sanoi:
Toi tuli mieleen siitä, kun alumiinikattiloitakaan ei nykyään käytetä, koska niistä irtoaa sitä alumiinia.

:evil: Eikä niistä mitään irtoa. Meillä on kaksi alumiinikattilaa, eikä vielä olla kuoltu. Ei niitä tosin käytetäkään kuin about kerran kuussa, koska toinen on liian matala ja toinen liian pieni.
 
Rarum sanoi:
:evil: Eikä niistä mitään irtoa. Meillä on kaksi alumiinikattilaa, eikä vielä olla kuoltu. Ei niitä tosin käytetäkään kuin about kerran kuussa, koska toinen on liian matala ja toinen liian pieni.
Puolukan bentsoehappo syövyttää ainakin pieniä määriä alumiinia, joten esim. marjapuuron keittämisen jälkeen kattila voi olla vaaleampi. Sama kaiketi raparperin kanssa.
Alumiinimäärien vaarallisuudesta en tiedä, mutta tuskin kukaan puolukkaa tai raparperia jaksaa viikkotolkulla popsia.
 
Kyllähän tota teflonia kuulema menee nykyään ruuan mukana ja alumiiniä kanssa elimistöön. Kai se jotenkin oireilee pitemmän päälle mutta ei siihen kait kuole. Tefloni ei käsittääkseni poistu elimistöstä ollenkaan. Sehän lääkärikin sano kaverille että ostaa rautapannun niin rupee veren rauta-arvot paranemaan :P
 
Powerhousu sanoi:
Mulla on tollanen halpa haistakaa-paska-teflonpannu josta on pinnoitteet vähän lähtenyt reunoilta. Ajattelinkin, että mitä jos siitä raapisi väkivalloin loputkin pinnoitteet pois? Eli voiko sitä vielä käyttää, vai onko noissa teflonpannuissa jotain metalliseosta mitä ei kannata paistamisessa käyttää? Vai onko se sen jälkeen ihan tavallinen teräspannu?

No äläpäs nyt moiseen ryhdy... hommana varmasti aika vittumainen eikä kuitenkaan saa kaukkea sitä pois. Osta uus ei maksa paljoa
 
amf sanoi:
No äläpäs nyt moiseen ryhdy... hommana varmasti aika vittumainen eikä kuitenkaan saa kaukkea sitä pois. Osta uus ei maksa paljoa
Sillä mä sitä mietinki, että kun se on valmiiksi niin paska, että ne lähtee irti jo tiskatessa. Eli ei siinä varmaan kova homma olisi.

Ja siitä alumiinista. Tosiaan happamat ja emäksiset aineet irrottaa siitä alumiinia. Ei siihen kuole, mutta muistia kuulemma huonotaa jos hyviä yliannoksia sitä saa. ELi on siihen ihan syynsä ettei niitä kai edes myydä enää. Mehumaijatkin on joskus olleet alumiinisia. Ei ole enää.
 
en muista onko tätä kysytty mutta jos on kupissa kahvia niin lusikka kilisee, mutta jos siinä on kuumaa kaakao niin se kolisee , miksi näin?
 
Juzzi87 sanoi:
en muista onko tätä kysytty mutta jos on kupissa kahvia niin lusikka kilisee, mutta jos siinä on kuumaa kaakao niin se kolisee , miksi näin?
Kaakaolla on eri tiheys kuin kahvilla, ja se muuttaa kupin resonanssitaajuutta alemmaksi kuin pelkkä kahvi. Sekin vaikuttaa miten paljon nestettä astiassa on. Käy varmaan paremmin järkeen, jos vertaat kahta ihan päinvastaista asiaa: Mukissa on ilmaa, tai mukissa on hiekkaa.
 
Paraneeko mahatauti jos kiskaisee kunnolla viinaa, kun kerran alkoholi on desifiointiaine? Kurkkukipu sillä ainakin lähtee. Entä toimisiko se muihinkin tauteihin imeytyessään elimistöön?
 
trust1 sanoi:
Paraneeko mahatauti jos kiskaisee kunnolla viinaa, kun kerran alkoholi on desifiointiaine? Kurkkukipu sillä ainakin lähtee. Entä toimisiko se muihinkin tauteihin imeytyessään elimistöön?
Luulisin että jos mahassa olevat bakteerit kestävät mahahappoja, niin ne luultavasti kestävät alkoholia. Mutta empä kyllä tiedä onko asia näin oikeasti.
 
Hippinakki sanoi:
Luulisin että jos mahassa olevat bakteerit kestävät mahahappoja, niin ne luultavasti kestävät alkoholia. Mutta empä kyllä tiedä onko asia näin oikeasti.

Jotkut bakteerit pystyy elämään esim keskioluessa oikein hyvin. Viinassa tuskin. Mutta ne on sitkeitä ne pirut, tuskin vatsalaukun sisäinen alkoholipitoisuus nousee kovin korkeaksi missään vaiheessa tai ainakaan pitkiksi ajoiksi. Joitakin bakteereja oli jotka pystyi elämään vahvasti emäksisessäkin ympäristössä, mm. saippuapalassa, joten se hapankaan ei varmaan mahdoton tosiaan ole.

Tällasta infoa pelkällä elintarvikealan hygieniapassilla, eli 3 yrityksellä läpi lukematta pätkääkään.
 
ObelixXx sanoi:
kun on nämä penkkarit eli penkin painajaiset, niin tarkoitetaanko tolla "painajaiset" sanalla niinku pahaa unta, vai penkin painamista?

Painamista.

EDIT: Eh, tietty. Penkin pahat unet??

EDIT2: Jägermeisterilla lähtee mahatauti. Mutta ei johdu alkoholista vaan yrteistä;)
 
Powerhousu sanoi:
Juu, se maistuu niin karmeelta, että tulee samantien ylös. Helpottaa heti kun on kerran oksentanut.

Niin, muitakin katkeroita on, joita "suositellaan" vatsatautiin. Monet juovat niitä esimerkiksi lomamatkoilla. En muista sen juoman nimeä, joten joku korjatkoon. Ne on niitä pieniä, muistaakseni vihreitä pulloja. Katkeroita kuitenkin ja paskan makuisia, mutta jeesaa.
Useat ihmiset jättää maitohappobakteerit ottamatta lomareissuilla ja ottaa kirkasta paukun kaksi "tappaakseen bakteerit".
Mutta noita maitohappobakteereitahan saa apteekista. Voi auttaa myös hivenen oloa.
Jekkupullo kunniaan!!!
 
Pitääkö kokoaika olla maha niinku "täynnä" tai että ees jotain tavaraa? Meinaan että jos yks ateria jäänyt välistä? Haittaako jos välillä on nälkä ja maha kurnuttelee :arvi:
 
P_etri sanoi:
Pitääkö kokoaika olla maha niinku "täynnä" tai että ees jotain tavaraa? Meinaan että jos yks ateria jäänyt välistä? Haittaako jos välillä on nälkä ja maha kurnuttelee :arvi:

tasaisuus, jos sulla jää 1 ateria välistä niin se on jo aika iso lovi, esim syöt klo 1200, seuraava ateria 1500 joka jääkin välistä ja seuraava normiateria on 1800 niin aika kova nälkä tulee. ei siitä kehityksen kannatal hyötyä ainakaan ole, tuskin suurempaa haittaa jos kerran jää pois mutta ei jokapäivä kannata pois jättää aterioita.
 
roni3 sanoi:
Niin, muitakin katkeroita on, joita "suositellaan" vatsatautiin. Monet juovat niitä esimerkiksi lomamatkoilla. En muista sen juoman nimeä, joten joku korjatkoon. Ne on niitä pieniä, muistaakseni vihreitä pulloja. Katkeroita kuitenkin ja paskan makuisia, mutta jeesaa.
Useat ihmiset jättää maitohappobakteerit ottamatta lomareissuilla ja ottaa kirkasta paukun kaksi "tappaakseen bakteerit". Mutta noita maitohappobakteereitahan saa apteekista. Voi auttaa myös hivenen oloa. Jekkupullo kunniaan!!!

Underberg.

underberg1.jpg
 
Back
Ylös Bottom