Kellään kokemusta ravintola-alan työvuorolistojen suunnittelemisesta? :D sain tehtäväksi suunnitella 5 hkl:n firman työvuorot 9 viikoksi, extrat käytettävissä. Jokaiselle 5 pitäs saada kolmen viikon jaksolla se 111/h täyteen, hirveä jumitus, kun en tiedä miten tuollainen operaatio tulisi aloittaa. Apuja arvostaen !
Tässä on sata eri muuttujaa, mutta jos nyt jotain raameja antaa, niin kannattaa varmaan lähteä siitä, että monesta moneen putiikki on auki. Avaamaan tuleva ihminen tarvitsee hetken aikaa, että saa putiikin myyntikuntoon. Tarvitseeko sulkeva ihminen ylimääräistä aikaa, että saa putiikin järkevään kuntoon seuraavaa päivää varten? Sen jälkeen pitäisi miettiä montako ihmistä tarvitaan kerrallaan vuoroon, kuka tekee mitäkin jne.
Maran TES antaa jotain rajoitteita. Niitä ovat mm. seuraavat: työvuoron pituus on minimissään 4h ja maksimissaan 10h. Kahden työvuoron välissä on oltava 8h lepoaika. Jos työntekijällä on viikon aikana 5 työvuoroa, tämä on ansainnut niin sanotut X- ja V-vapaat, jotka tulee sijoittaa työvuorolistaan. Työntekijä voi tehdä pidempää työviikkoa, mutta ei enempää kuin 7 päivää putkeen. Tässä tapauksessa puuttuva X-vapaa tulee merkitä jollekin muulle kolmeviikkoisjaksolle, jolloin se lyhentää tämän viikon työaikaa.
Noilla nyt pääsee vähän alkuun. Lätkit vaan niitä vuoroja siihen listaan niin, että se touhu näyttää järkevältä ja katsot, että noi em. rajoitteet kuin myös henkilöiden minimituntimäärä tulee täyteen. Jos haluat hienostella, niin vapaille lähdetään TES:n mukaan aamuvuorosta ja töihin tullaan takaisin iltavuoroon

Oikeassa työelämässä näissä tulee kaikenlaista muuttujaa, mutta ei sotketa niillä nyt palettia enempää. Enkä edes muista tai ole joutunut tekemisiinkään kaiken kanssa.
--
Lue työehtosopimusta siinä sivussa, se on ihan hyödyllistä oman itsensäkin kannalta, jos alalle työllistyy.