Tyhmien kysymysten kerho

Meta title: 💥 TYHMIEN KYSYMYSTEN KERHO – KYSY MITÄ VAIN ILMAN PELKOA TYHMYYDESTÄ 💥

Meta description: Ketju, jossa saa kysyä ihan mitä tahansa noloista, hassuista tai yksinkertaisista asioista – yhteisö vastaa hyvässä hengessä.


Mulla oli joskus lähes umpeenjäätynyt pakastelokero (en koskaan käyttänyt kun oli erillinen pakastin) niin ei se kyllä muutamissa tunneissa sula sellaiseen kuntoon että helposti kaapii pois, jos sitä jäätä on paljon. Joskus alkuillasta kun pistin sulatukselle ja yön yli sulattelin niin aamulla oli vielä hyvät jäät jäljellä.

edit: poistin viestin myöhemmän osan, kun huomasin että kyseessä olikin kai erillinen pakastinosio eikä pakastelokero. alunperin kirjottelin itekin samaa kun Utopia, että yleensä niissä (pakastelokeroissa) on joku kouru joka ohjaa sulatuksessa veden nätisti. Jos kyseessä on kuitenkin pakastinlokero eikä se oo joku ihan käsittämättömän paskasti suunniteltu, niin se pitäis kyllä saada sulatettua ilman että pisaraakaan menee ohi astiasta.
 
Varmaan siksi että sulatus asennossa jäähdyttää edelleen :jahas: reilusti vasn virrat pois ja jääkaappi tyhjäksi. Ei tavarat miksikään mene 2-3 tunnin aikana.
 
Kysyjän tapauksessa jäätä kuulemma n. pari senttiä, eli ei umpeenjäätynyt. Paksumpia kohtia voi myös varovasti koputella rikki, kun jää alkaa vähän sulamaan. Tietenkään ei millään terevällä veitsellä tms. ja vain varovasti muutenkin.

Sulatusoperaatio kannattaa tehdä vähintään kerran vuoteen, niin on helpompi. Ja sehän lisää myös laitteen elinikää plus vähentää sähkönkulutusta.

edit: Ja ensin jääkaappi + pakastin tyhjäksi, ja sitten virrat kokonaan pois. Sulaneita pakasteita ei voi pakastaa uudelleen, eli pikkasen ennakointia homma edellyttää.
 
Mulla oli kyllä virrat pois sillon, mutta kun se koko lokero oli käytännössä yksi iso jäämöykky niin eihän se ihan hetkessä enää sula. Tosin kyllä kai tuollaisen parin sentin kerroksen vois muutaman tunnin sulattelulla sieltä irti saada, kun se alkaa vettyä. Eli kyllä mäkin varmaan tota Penelopen suositusta kokeilisin.

Jos ei oo mikään hirvee kiire sulatella, niin vois tietty oottaa viikon-pari jos tulis kunnon pakkasia niin ei tarvii ees pakasteiden sulamisesta huolehtia.
 
Muovinen lasta ja sillä raapit jäät pois. Viimeistely sulattamalla ja rätillä. Menee ehkä 5min.
 
Sorkkaraudalla väännät sen jääklöntin irti. :D Onneks kiinteä jää irtoo muovista hyvin.
 
Isä väitti, että heidän aikana intissä ei saanut edes salilla käyttää omia kamoja. Olis kiva tietää päteekö sama nykypäivänä, ettei turhaa tuu raahattuu salikamoja mukaan?
 
Ihan turhaan sä ainakaan ekoille viikoille niitä salikamoja sinne raahaat ja ekoihin lomiin mennessä varuskunnan käytäntö salivaatteiden suhteen varmasti selviää.
 
Isä väitti, että heidän aikana intissä ei saanut edes salilla käyttää omia kamoja. Olis kiva tietää päteekö sama nykypäivänä, ettei turhaa tuu raahattuu salikamoja mukaan?

Valitettavasti tuossa asiassa on nykyään lepsuiltu. Turhaan raahaat niitä ekalle viikolle mukaan, koska se kaappi käy ahtaaksi kuitenkin, kun sitä ekaa kertaa järjestät. Etkä varmasti ehdi salille parin elamn viikon aikana.
 
Sorkkaraudalla väännät sen jääklöntin irti. :D Onneks kiinteä jää irtoo muovista hyvin.

Juu, ihan "hyvä" neuvo :D Exä koputteli joskus jäitä irti jollain kättä pidemmällä. Lopputulos oli se, että jääkaappi meni hajalle. Jonnekin tuli muistaakseni reikä ja ne freonit pääsivät ulos sieltä jääkaapista.
 
http://i39.tinypic.com/29krqyh.jpg
Pitääkö noihin per&an kohtiin heittää tilit esim. pankkitili ja kassatili?
Heittäkää miten vitoskysymys esim. menis... mihin kirjotettas mitäki ihan vaan, että varmistun siitä miten nää kuuluu tehä.

Juu tilien nimiä siinä kysytään. Mutta tilejä on muitakin kuin kassa ja pankki :)

Per kassa an pankki tarkoittaa, että firman tililtä on nostettu käteistä firman kassaan. Per pankki an kassa tarkoittaa, että firman kassasta on otettu käteistä ja viety pankkiin firman tilille.

Onko nuo kotitehtäviä? Eikö opetusmateriaalissa ole esimerkkejä, joista katsoa mallia?
 
Back
Ylös Bottom