Tyhmien kysymysten kerho

Meta title: 💥 TYHMIEN KYSYMYSTEN KERHO – KYSY MITÄ VAIN ILMAN PELKOA TYHMYYDESTÄ 💥

Meta description: Ketju, jossa saa kysyä ihan mitä tahansa noloista, hassuista tai yksinkertaisista asioista – yhteisö vastaa hyvässä hengessä.


Meni sitten mikroaaltouuni paskaksi. Kipinöi kun pistää päälle...
Ja vitut se mitään rikki ollut. Tutkin asiaa ja pesin mikron. Nyt taas toimii. Tästä "viasta" saa kiittää anoppia. Oli meillä kylässä ja oli laittamassa ruokaa mikroon. Kysyi sitten missä meidän mikrokupu on. Sanoin, että heitin sen metsään kun sitä ei mihinkään tarvitse. No, tämä onnistui sitten räjäyttämään sapuskat mikron seinille. Itse en ole siinä onnistunut ikinä, joten kupu lähinnä vituttaa. En enää yhtään ihmettele miksi niillä pitää aina käyttää kupua.

Niin, kun tätä sotkua ei heti siivottu pois, oli sitä päässyt vähitellen hiiltymään tohon mikron sisällä olevaan pieneen metallilevyyn, oliskohan joku magnetronin suojalevy tai jotain, ja alkoi sitten kipinöimään siitä. No, eipähän tarvitse ainakaan hankkia uutta mikroa. Pitäkäähän ne mikronne puhtaina.
 
tosta mikro jutusta tulikin mieleeni, että onko pakastemarjoissa jotain mikä laittaa kipinöimään mikrossa? meinaa tossa yks päivä sulatin marjoja, niin alko kipinöimään ja savuamaan. minkään muun ruoan kanssa näin ei ole käynyt, ei ennen eikä jälkeen episodin.
 
Umpijäistä tavaraa ei kannata sulattaa täydellä teholla. Itse sain Iittalan lasikipon halki sipulikuutioita sulattamalla. Myös suklaa syttyy herkästi palamaan. Voi tietysti olla, että jostain muustakin on kyse, mutta pari kertaa olen saanut kunnon savutuksen aikaiseksi liian ärjyllä sulattamisella (esim. pulla menee todella nopeasti sisältä pikimustaksi ja käryttää kuin parempikin tulipalo).
 
Jos ne on kaupasta ostettuja, niin niiden pussissa saattaa olla alumiinia. Jos siis lämmitit niitä siinä pussissa. En kyllä tiedä, että riittääkö se aiheuttamaan kipinöintiä, jotain juttuahan täällä oli taannoin tosta alumiinifolion kipinöimisestä mikrossa.
 
tosta mikro jutusta tulikin mieleeni, että onko pakastemarjoissa jotain mikä laittaa kipinöimään mikrossa? meinaa tossa yks päivä sulatin marjoja, niin alko kipinöimään ja savuamaan. minkään muun ruoan kanssa näin ei ole käynyt, ei ennen eikä jälkeen episodin.
Kun tänään googlettelin mikrojuttuja, niin huomasin monen muunkin sanoneen ihan samaa. Mitään tyhjentävää vastausta en jaksanut alkaa etsimään, mutta joku sanoi, että siemenet joskus tekee sen ja joskus terävät kannat. Älä kysy miksi.
 
kiitti, täytyy ens kerralla kokeilla sulattaa vähän kevyemmillä tehoilla tai jopa sulatus vaihteella.

ihan normi lautasella lämmitin, mikä on ennenkin käynyt mikrossa, en siinä pussissa.
 
Tarvitaan pikainen vastaus, voiko syödä 4 viimeinen käyttöpäivä vanhaa appelsiinirahkaa mikä on ollu avaamattomassa purkissa? vai onko menny jo vanhaks et paska lentää ku syö ton :D
 
tosta mikro jutusta tulikin mieleeni, että onko pakastemarjoissa jotain mikä laittaa kipinöimään mikrossa? meinaa tossa yks päivä sulatin marjoja, niin alko kipinöimään ja savuamaan. minkään muun ruoan kanssa näin ei ole käynyt, ei ennen eikä jälkeen episodin.

Viinirypäleillä saa ainakin mikrossa aikaan tyylikkään plasmashown, liekö onnistuu vahingossakin marjoilla. http://www.youtube.com/watch?v=_ux8nSWmAz0
 
Tarvitaan pikainen vastaus, voiko syödä 4 viimeinen käyttöpäivä vanhaa appelsiinirahkaa mikä on ollu avaamattomassa purkissa? vai onko menny jo vanhaks et paska lentää ku syö ton :D
Jos ei oo homeessa niin anna palaa vaan!

Joskus on syöty yli viikon vanhaa rahkaa ja hyvin on mennyt alas ilman sen kummempia murinoita. Jos maistuu pahalta, niin laittaa jotain makua tuovaa sekaan..:D
 
Avaa paketti ja haista. Hyvin todennäköisesti on vielä syötävää.
Jos ei oo homeessa niin anna palaa vaan!

Joskus on syöty yli viikon vanhaa rahkaa ja hyvin on mennyt alas ilman sen kummempia murinoita. Jos maistuu pahalta, niin laittaa jotain makua tuovaa sekaan..:D
Joo, avasin paketin ja haistoin, ei haise pahalle ja näyttää normaalilta eli ääntä kohti vaan, sit jos paska lentää ni lentäkööt :D
 
Huomasin juuri että pannulla olevat kananmunat ovat parasta ennen 1.3. Uskaltaako syödä?

edit: nytku aattelee ku ne jo massussa on nii tais ne ehkä vähä haiskahtaa :D nooh ei kait siinä. kiitos vastauksista:)
 
Riippuu mistä asti ne ovat olleet siinä pannulla :)

Mun käsitykseni mukaan kananmunista huomaa kyllä, jos ovat syömäkelvottomia. Eli pilaantuneena haisevat kyllä sen verran pahalle, ettei niitä kykene syömään vaikka haluaisi...
 
Mun käsitykseni mukaan kananmunista huomaa kyllä, jos ovat syömäkelvottomia. Eli pilaantuneena haisevat kyllä sen verran pahalle, ettei niitä kykene syömään vaikka haluaisi...
Juu, ja kananmunat on siitä hauskoja, että ne säilyy vaikka miten pitkään päiväyksen umpeuduttuakin. Joku kuukauden vanha pilaantumaton muna ei ole mikään mahdottomuus. Jos keltuainen alkaa olla vetelä eikä pysy kasassa, niin muna alkaa vähitellen heittämään henkensä. Hajusta kyllä huomaa sitten kun on oikeasti pilalla.
 
tosta mikro jutusta tulikin mieleeni, että onko pakastemarjoissa jotain mikä laittaa kipinöimään mikrossa? meinaa tossa yks päivä sulatin marjoja, niin alko kipinöimään ja savuamaan. minkään muun ruoan kanssa näin ei ole käynyt, ei ennen eikä jälkeen episodin.

Mutta esim. umpijäinen mansikkasose ei aiheuta mitään reaktioita. Kokonaiset vadelmat ja mustikat savuaa.

Kysymys: miksi mikrossa keitettyyn veteen heitetty teepussi reagoi (vaahtoaa miedosti) veden kanssa? Pannussa keitetty vesi ei tätä tee.
 
Kananmunan tuoreuden voi testata laittamalla sen kylmään veteen. Jos se kelluu, se ei ole enää tuore.
 
Back
Ylös Bottom