Tyhmien kysymysten kerho

Meta title: 💥 TYHMIEN KYSYMYSTEN KERHO – KYSY MITÄ VAIN ILMAN PELKOA TYHMYYDESTÄ 💥

Meta description: Ketju, jossa saa kysyä ihan mitä tahansa noloista, hassuista tai yksinkertaisista asioista – yhteisö vastaa hyvässä hengessä.


peks1 sanoi:
Tietääkö kukaan paljon niissä lidlin 140gramman tonnikalaa vedessä / öljyssä purkeissa on proteiinia per 100g? Tänään kun kävin lidlissä ja katoin niitä purkkeja niin kummassakaan ei lukenut ravintosisältä per 100g. Luki vain ainesosat.

n. 23g proteiinia molemmissa per 100g
 
nevahood sanoi:
Mikä renkutus soi Jyväskylässä joka päivä kello 20:00 ja miksi ihmeessä?

Se on sellanen Iltasoitto. Tulee tuolta Vesilinnasta. Se on vaan sellanen "iltarituaali". Monet on mieltäny sen hyväks merkiks perheen nuoremmille suunnata kotiin.:D Ei se ympärivuoden soi, ja loppuu tältä vuodelta muistaakseni kesäkuun lopussa..
 
Täälänen über tyhmä kysymys tuli mieleen: Kasvaako lihas ilman proteiiniä yhtään vai auttaako proteiini vain lihasta kasvamaan suuremmaksi?
 
AM sanoi:
Ja kenen biisi legendaarinen "Moonlight shadow" oli ? Cascada niminen artisti kuulostaa nimittäin melkolailla samalta kuin ko. poppoo.

Mike Oldfieldin piisi esittää Maggie Reilly
 
AM sanoi:
Mitä eroa on silver, gold, yms Tequililla ?

Silver ja gold on sitä tequilaa mitä juotetaan turisteille ja mitä suomessa pitkälti ainoastaan myydään. Ei ole kypsynyt ollenkaan. Goldi on samaa kökköä kun Silveri mutta pääasiassa väriaineita vain sotkettu siihen.

Seuraavaksi tulee Reposado joka on jo ihan toiselta planeetalta kun nuo "meskalit" Reposado on ikääntynyt n. 2-11kk tynnyrissä. Hyvä Reposado pullo maksaa jo sen 40-50 usd.

Kurkojen kurko on tietenkin Añeho joka puolestaan on vähintään vuoden kypsynyt tynnyrissä. Tästä ei ole kun parin shotin kokemus ikävä kyllä :D

Añehoa ja Reposadoa en ole suomessa tainnut missään nähdä, ikävä kyllä tai sitten olen vain sokea.

edit: voipi olla, että tuossa jotain muitakin luokituksia oli mutta noin pääasiassa.
 
Miksi keäsisin tulee vain uusintoja? :(
 
Ripe sanoi:
Silver ja gold on sitä tequilaa mitä juotetaan turisteille ja mitä suomessa pitkälti ainoastaan myydään. Ei ole kypsynyt ollenkaan. Goldi on samaa kökköä kun Silveri mutta pääasiassa väriaineita vain sotkettu siihen.

Seuraavaksi tulee Reposado joka on jo ihan toiselta planeetalta kun nuo "meskalit" Reposado on ikääntynyt n. 2-11kk tynnyrissä. Hyvä Reposado pullo maksaa jo sen 40-50 usd.

Kurkojen kurko on tietenkin Añeho joka puolestaan on vähintään vuoden kypsynyt tynnyrissä. Tästä ei ole kun parin shotin kokemus ikävä kyllä :D

Añehoa ja Reposadoa en ole suomessa tainnut missään nähdä, ikävä kyllä tai sitten olen vain sokea.

edit: voipi olla, että tuossa jotain muitakin luokituksia oli mutta noin pääasiassa.

Luokitukset menevät seuraavasti:
• "Silver tai White" = Blanco = kuraa, heti pulloitettu
• "Gold" = Joven u Oro = samaa kuraa, makeutettu
• "Aged" = Reposado = hieman parempaa, 2-11kk kypsytetty
• "Extra Aged" = Añejo = hyvää, yli 12kk kypsyetty
• "Ultra Aged" = Extra Añejo = fiilistelyä, min. 3-vuotta kypsytetty

Lisäksi on kaksi luokitusta mitkä määräävät tequilan käyettävät ainesosat
"Tequila 100% de agave" , "Tequila 100% puro de agave" ja "100% blue agave teguila" ovat 100% agaven sokereista valmistettuja ja tislaamoissa pullotettuja. Pelkkä "Tequila" on taas vähintään 51% agave ja 49% muista sokereista valmistettu. Tämä voidaan viedä bulkkitavarana ulkomaille ja pullotaa vasta myyntimaassa.
 
Fl4m3 sanoi:
Miksi keäsisin tulee vain uusintoja? :(

Tämä on helpoin keino saada kaikki läskiperseet liikkeelle ja pois telkkujen äärestä. Ehkä aurinkoisena kesäpäivänä voi keksiä muutakin tekemistä kuin telkkarin edessä koomailun.
 
kas-vain sanoi:
..tequila..

muutes, saako Alkosta noita parempia tequiloita? Hyllystä löytyy vaan noita pontikoita (2 finger jne). Siis löytyykö tilaustuotteena? Hintaa? Baareista saa Jose Cuervoa, mikä on jo Ok:n makuista, mutta mitäs vaikkapa suuri herkkuni Don Julio? Hmm, voisi tietty laittaa suoraan ALKO:lle kysäriä..

nami-nami
 
Suomesta ei tietääkseni löydy kuin juuri näitä Blanco ja Joven o Oro "laatuisia" sekoituksia. Kannattaa kuitenkin kysyä sillä esim. Maxxium maahantuo kalliimpia ja harvinaisempia viinaksia mitä myydään tilausvalikoimassa ja joissain :5: myymälöissä.

Sitten pieni tietopaketti suomeksi tequilasta:
http://enetti.com/artikkelit/ruoka/tequilassa_ei_uiskentele_toukkaa

Sa täydellinen info tästä atsteekien jumalten juomasta (yht. 14 sivua) siirry aina seuraavalle sivulle alhaan "google sivunumerointi" valikosta.
http://www.ianchadwick.com/tequila/tequila_index.html

Edit: Art2 ;)
 
Miksi joistakin luomista kasvaa karvoja?? Mulla on tossa olkapäässä sellanen halkasialtaan n. 7mm luomi, josta saa tasasin väliajoin olla pätkimässä karvat pois.. näyttää muuten niin typerältä.
 
rilliturpa sanoi:
Miksi joistakin luomista kasvaa karvoja?? Mulla on tossa olkapäässä sellanen halkasialtaan n. 7mm luomi, josta saa tasasin väliajoin olla pätkimässä karvat pois.. näyttää muuten niin typerältä.

Ihan normaalia. Itseasiassa muistan joskus kuulleeni, että jos luomesta kasvaa tummia karvoa niin se on hyvälaatuinen luomi.
 
Back
Ylös Bottom