Tyhmä kysymys energian "väkisinottamisesta"

Pähkäilyä ja hiusten halkomista

Threadin alkuperäisenä pulmana oli vuorokauden kalorimäärän kiriminen suunniteltuun ns viime tipassa. Pähkäilin tätä pienessä päässäni expon jälkeisessä kalorivajeessa, ja päädyin ajatukseen että tuolla ei ole enää väliä. Missä sanotaan että kropan energiatasapaino elää vuorokauden sykleissä? Tällä logiikallahan voisi toistuvasti täyttää klo 23:00 - 23:59 aamupäivällä missatut kalorit (esim 2500kcal). Mutta eihän se homma näin mene, aamupäivän vahinko on jo tapahtunut. Illalla mätetyt liiat kalorit tulevat yli silloisen tarpeen, ja päätyvät ihraksi vyötärölle.

Mikä siis olisi hyödyllisempi ajanjakso ajatella kalorisaantia? Tunti, kolme tuntia, 6 tuntia? Mikä on se aika, jonka jälkeen edellisen ajanjakson huonoa ravinnonsaantia ei ole enää hyödyllistä ylikompensoida?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
JohnnyB sanoi:
:anssi:

Laita linkki sellaiseen tietoon :david:

Kyllä Taffelin tuotteen pussissa luki ainakin "sokeri" tuoteselosteessa ja kyllä se siinä maistuu ja tuntuu. Ja parissa muussakin tuotteessa tullut vastaan. En ole tehnyt mitään tieteellistä tutkimusta, että kuinka yleistä se on, eikä ole esittää linkkiä.

Sokeri tulee sinne kun se sinne jostain syystä laitetaan. En minä ymmärrä miksi sitä leipätaikinaankaan laitetaan, eihän se edes maistu hyvältä.
 
Testorage sanoi:
Kyllä Taffelin tuotteen pussissa luki ainakin "sokeri" tuoteselosteessa ja kyllä se siinä maistuu ja tuntuu. Ja parissa muussakin tuotteessa tullut vastaan. En ole tehnyt mitään tieteellistä tutkimusta, että kuinka yleistä se on, eikä ole esittää linkkiä.

Sokeri tulee sinne kun se sinne jostain syystä laitetaan. En minä ymmärrä miksi sitä leipätaikinaankaan laitetaan, eihän se edes maistu hyvältä.

Missä taffelin tuotteessa? Pähkinöitähän on erilaisia sokeri-siirappihuurretuista lähtien. Kuorrutetuissa chilipähkinöissä tms. varmaan onkin sokeria ja yleensäkin enemmän paskarasvaa kuorrutteen mukana. Tässä puhuttiin niistä perus-pähkinöistä aka. suolapähkinöistä.

Jos (siis jos, en muista nähneeni) sokeria on niissä basic-pähkinöissä niin määrät ei oo isoja ja pakko liittyä jotenkin pähkinöiden pintakäsittelyyn tms. Lidlin säkki sanoisi aineksiksi pähkinät, kasviöljy ja suola.
 
Keitä kananmunia aina muutama ylimääräinen.

Keitä vaikka sunnuntai-aamuisin muutama kananmuna ylimääräistä kovaksi 10min ja laita ne jääkaapin munakennoihin varustettuna tekstillä "PROTEIINIA.JOS SYÖT MINUT, KASVAT ISOKSI" eli hanki musta myrkytön tussi myös :-) Älä syö tussia kuitenkaan.

Toimii !
 
Avilla sanoi:
Keitä vaikka sunnuntai-aamuisin muutama kananmuna ylimääräistä kovaksi 10min ja laita ne jääkaapin munakennoihin varustettuna tekstillä "PROTEIINIA.JOS SYÖT MINUT, KASVAT ISOKSI" eli hanki musta myrkytön tussi myös :-) Älä syö tussia kuitenkaan.

Toimii !
Kuinka kauan keitetty kananmuna säilyy jääkaapissa? Mites paistettu?
 
Juoppo sanoi:
Threadin alkuperäisenä pulmana oli vuorokauden kalorimäärän kiriminen suunniteltuun ns viime tipassa.

Mikä siis olisi hyödyllisempi ajanjakso ajatella kalorisaantia? Tunti, kolme tuntia, 6 tuntia? Mikä on se aika, jonka jälkeen edellisen ajanjakson huonoa ravinnonsaantia ei ole enää hyödyllistä ylikompensoida?

Tuota, ilmaisin itseni vähän pieleen, meinasin kirjoittaa esimerkin siitä että jos huomaan esim 16.00 lounaan yhteydessä että kalorit jää vajaaksi, niin siinä ne toimenpiteet teen itse.

Oma iltapalani ei ikinä ylitä 300kcal, ruisleipä, kinkkua, juustoa, 300kcal/20gr proteiinia. (Viime poikkeuksesta on joku puolivuotta, kun reissulta tultiin vasta 23.00 aikaan ja edellinen safka oli joskus 15.00 aikaan...)

Mutta eittämättä silti tuo kysymys kiinnostaa mua kanssa...?
 
Kyllä ne kannattaa minun käsittääkseni sitten vetää ihan mistä vaan, kun eräässä massan ja voiman hankinnasta kertovassa kirjassa sanottiin että kalorit on anabolisin aine :-)

Ihan en kuitenkaan lähtisi rasva-sokeri-linjalle, mutta esim leipä on varmasti ihan hyvä.
 
Heavy-rock sanoi:
Kyllä ne kannattaa minun käsittääkseni sitten vetää ihan mistä vaan, kun eräässä massan ja voiman hankinnasta kertovassa kirjassa sanottiin että kalorit on anabolisin aine :-)

Ihan en kuitenkaan lähtisi rasva-sokeri-linjalle, mutta esim leipä on varmasti ihan hyvä.

Jeeps, ylimääräinen leipävälipala, mihin sotkee vähän juustoa/kinkkua ym..
Tuolla toisessa threadissa oli kans niistä mikrohamppareista, sillontällön ei sekään ole paha, väliin pari siivua juustoa ja kinkkua niin avot, siinä on 400kcal kasassa...
 
JohnnyB sanoi:
"Suositus aikuisille 1900 mg / vrk
Onko tuo suositus nyt minimisaantisuositus? Toivottavasti sillä aika paljon enemmän menee (jos kerran ruisleivässäkin on noin paljon).

Mikä olisi maksimisuositus?
 
Wondadog sanoi:
Jeeps, ylimääräinen leipävälipala, mihin sotkee vähän juustoa/kinkkua ym..
Tuolla toisessa threadissa oli kans niistä mikrohamppareista, sillontällön ei sekään ole paha, väliin pari siivua juustoa ja kinkkua niin avot, siinä on 400kcal kasassa...

Sen verran ajattelin uppia tätä ylös.... Nyt on pariviikkoa menty +500kcal. Paino tuli sieltä 89.6 -> 92.2. Parisenkiloa tuli nesteitä jo ekalla viikolla, mutta luulen että tuo laskemani 3900kcal kulutus puntatessa on lähellä totuutta. Nooh, 2 vk päästä se nähdään, jos ei ole paljon yli 93 niin suunta on oikea.

Mutta kertaukseksi olisin vielä kysynyt sen että missä järjestyksessä elimistö käyttää tavaraa pois? Eli tänäkin viikonloppuna tuli syötyä yksi päivä tosi proteiinipitoista ruokaa, sain prodea hyvistä ruoka-aineista rapian yli 200gr. TOsin, näistä kertyi energiaa vain noin 3000kcal. Leffaa kun kateltiin, siinä meni pari riviä suklaata, kasvirasvajäätelöä, ja noin 200gr namia. Koko päivän saldo siis oli noin 4200kcal, plussalle jäätiin n 300-400kcal.
Mutta menikö tuo päivä teoriassa ihan käsille? Eli käyttääkö elimistö ensin kaikki valkuaiset ym alta pois, ja se mitä loppujenlopuksi jäi lihasten kasvatukseen olisi vain noin 600kcal verran rasvaa ja sokeria -> pelkkää fläsää?

Öljyllä lotraamiseen en ole vielä tottunut, eli olen lisännyt kaloreita juurikin näillä ei ihan puhtailla prodelähteillä, valmishampurilaisia mihin lisään juustoa/kinkkua ym, kinkkuruisleipiä ym.

Toki aika ja peili sen näyttää mitä tapahtuu, mutta jos olen valmiiksi menossa perse edellä puuhun niin nyt voisi joku sivustaseuraaja älähtää....
Parempihan olisi kaikki öljy-rahka-tunakombot ym, mutta jos etenen tällaisilla sapuskoilla niin mennäänkö pahasti metsäänkään...? Tavoite olisi nyt ottaa noin 6-7kg massaa vappuun mennessä, ja kiristellä sitten pari kiloa rasvaa pois, noin 95 hujakoille kesään mennessä mahd pienellä rasvaprosentilla..
Kiitos jälleen jos joku jaksaisi kommentoida...
 
Vihje tavallisien maapähkinöiden laittamiseen. Jos on vähänkään ylimääräistä aikaa, niin maapähkinöistä saa todella hyviä, kun paahtaa niitä pannulla pienen öljytilkan kera. Jos haluaa, niin voi lisätä hieman suolaa joukkoon, jolloin saapi... suolapähkinöitä. Saattaapi olla :wanha: , mutta ainakin maistuvat pähkinät tuolla saa aikaan.
 
Jos maitoa juot, niin vaiha se punaseen :rock: . Ellet oo jo vaihtanu. :thumbs:
 
lasikuitujeesus sanoi:
Onko tuo suositus nyt minimisaantisuositus? Toivottavasti sillä aika paljon enemmän menee (jos kerran ruisleivässäkin on noin paljon).

Mikä olisi maksimisuositus?
Miehille suosituksena on enintään 7 grammaa/vrk. Naisille 5 g/vrk.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom