Olipahan totaalinen pettymys koko ohjelma. Dokumentin tekijät eivät olleet koskaan harrastaneet mitään kamppailulajia, ainakin kysymysten taso ja kerronta antoivat tämän vaikutelman.
Yhdenkään koulun nimeä ei sanottu, kaikki haastatellut olivat olevinaan "kung fu- mestareita", mutta kenenkään tyylisuuntaa ei nimetty, ei myöskään mestaria jolta he olivat oppinsa saaneet. Jokaisella aidolla opettajalla tai mestarilla on varmasti oman opettajansa myöntämä todistus tietyn tyylisuunnan hallitsemisesta ja tätä dokumenttia myös mielellään esitellään kysyjälle.
Lähinnä näytettiin vain oppilaiden harjoittelua ja temppuja, kovin vähän itse opettajan taitoja. Tässä en kuitenkaan haluaisi käydä arvostelemaan näitä opettajia vaan lähinnä dokumentin tekijöitä, idiootit olivat katsoneet liikaa elokuvia ja etsivät jotain maagisia kung fu-voimia. Sellaisia ei varmasti löydy vaikka harjoitteluun perehtymättömälle monet asiat saattavat lähes siltä näyttääkin. Chissä tai ki:ssä ei ole mitään maagista, se on varsin arkipäiväinen asia. Kokonaan toinen asia sitten on että koulut ovat läpi historian pyrkineet luomaan ympärilleen myyttejä ja legendoja yliluonnollisista voimista pelotellakseen kilpailijoitaan.
Shaolinissa dokumentin tekijät kävivät vain ns. turistirysässä jossa ei enää nykyisin harjoittele yhtäkään pitkälle edistynyttä munkkia, lähes kaikki ovat siirtyneet muualle rauhallisempiin olosuhteisiin.
Täytyy ottaa huomioon että vaikka Kiinastakin löytyy varmasti vielä päteviä opettajia ja kouluja, vallankumouksen yhteydessä hyvin merkittävä osa pakeni maasta. Kung fu-koulut ovat perinteisesti olleet kapinapesäkkeitä ja mestarit kuuluneet älymystöön, Kiinan hallitus suoritti merkittäviä puhdistuksia vallankumouksen jälkeen. Lähtisinkin mieluumin etsimään mestareita vaikkapa Taiwanista, kuten dokumentistakin huomasi, viranomaisten kanssa meinasi ilmetä ongelmia.