- Liittynyt
- 19.2.2010
- Viestejä
- 20
Pitää muistaa, että GI on oikeassa maailmassa melko turha vempele.
Tästä olen samaa mieltä. Käytin kuitenkin tuota termiä sen takia, että se kuvaa tätä tutkimusta melko hyvin puhtaasti teoreettiselta kannalta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Pitää muistaa, että GI on oikeassa maailmassa melko turha vempele.
...eeeelikkä kaikkien roiskeläppäpitsoilla elävien pitäis olla timmissä kunnossa koska niissä on vaan puolet hiilaria?
Ainakin tuosta uutisesta saa sen kuvan että kyseessä ei ole mikään tutkimus vaan tv-ohjelma ja tri tolonen - no...
Mutta mistään uudesta asiasta ei ole kysymys:
Parboiled rice - Wikipedia, the free encyclopedia
Dr Chris van Tulleken roped in some volunteers to do the tests. The volunteers had to undergo three days of testing in all, spread out over several weeks. On each occasion they had to eat their pasta on an empty stomach.
The volunteers were randomised to eating either hot, cold or reheated pasta on different days.
On one day they got to eat the pasta, freshly cooked, nice and hot with a plain but delicious sauce of tomatoes and garlic.
On another day they had to eat it cold, with the same sauce, but after it had been chilled overnight.
And on a third day they got to eat the pasta with sauce after it had been chilled and then reheated.
On each of the days they also had to give blood samples every 15 minutes for two hours, to see what happened to their blood glucose as the pasta was slowly digested.
Resistentti tärkkelys edistää luultavasti terveyttä.
Sehän on vain erinomaista, jos juuri hiilari on se joka jättää imeytymättä :dance:
Eli voin itse tehdä kotona "low carb" Riisiä lämmittämällä sitä useamman kerran mikrossa aina kun se on ehtinyt jäähtyä? :dance:
Jotenkin rohkenen vähän epäillä. Etenkin kun teksti alkaa sanalla "makarooni" ja sanotaan, että se sisältää paljon sokeria ja että sokeri lihottaa.
Kyllä paska on aina paskaa, oli uudelleen lämmitettyä ruokaa tai ei. Ihmisen suolisto on melko hyvä ottamaan ravinteet talteen, joten tuskin ne tärkkelykset minnekään suoleen jää pörisemään. Kuitu on asia erikseen.
So, according to scientist Dr Denise Robertson, from the University of Surrey, if you cook and cool pasta down then your body will treat it much more like fibre
Luin tuon BBC:n sekä Tolosen tekstit eikä kummassakaan puhuttu imeytyvän hiilarin puolittumisesta (=kaloreiden puolittuminen). On taidettu ymmärtää siis tämä asia hieman väärin. Vaikka verensokerin nousu on tämän tutkimuksen mukaan 50% verrattuna vastakeitettyyn pastaan, niin se ei tarkoita sitä, että myös puolet hiilareista jäisi imeytymättä. Hiilarit imeytyy siis vain hitaammin, eikä kokonaiskalorisaantiin tule suuria muutoksia. Uudelleenlämmityksessä pienenee siis glykeeminen indeksi.
You will also absorb fewer calories
Tällöin vereen imeytyy vähemmän kaloreitakin, sanoo Robertson.
^Aivan, kun esimerkiksi tuota kaaviota katsoo, niin 90 minuutin jälkeen uudelleenlämitetyn pastan kohdalla verensokeri laskee kaikkein hitaimmin! Eli onko tämä uudelleenlämmittäminen siis keino "hidastaa" hiilareita?
Eli puolesta uudelleenlämmitetyn ruoan hiilareista sais neljän sijasta vaan 2,5 kcal/g.Resistentin energia-arvo on n. 2,5 kcal/g