- Liittynyt
- 4.5.2002
- Viestejä
- 553
Moi
Toukokuun alussa ois edessä muutto -09 valmistuneeseen okt:oon, rivarista...
Nyt kaipaisin kokeneimpien tulisijafriikkien avustusta ja toivottavasti tästä ketjusta tulee hyödyllinen muillekin.
Talossa on VILP ja takka siis tukena.
-Eli eka asia, joka askarruttaa on se, että takka on olkkarissa ja on iso NunnaUunin leivinuunillinen rosopintainen vuolukivikasa. Tuon oikea polttaminen on varmasti alussa hakusessa, sillä veikkaan että olkkarissa on aluksi +57, kunnes oppii.
Mitä vinkkejä tähän, eli sopivaan puumäärään yms.?
-Puun laatu, mitä kannattaa hommata, koivu, leppä, lämpöarvot jne?
-Puun hommaaminen, pääseekö (yleisesti ottaen) tuntipalkoille, jos ottaa rankoina pihaan ja tekee ite vai ottaako valmiiksi pilkottuna?
-Ja laittakaa kokeneemmat nyt tähän kaikki kokemuksenne ja vinkkinne!
Toukokuun alussa ois edessä muutto -09 valmistuneeseen okt:oon, rivarista...
Nyt kaipaisin kokeneimpien tulisijafriikkien avustusta ja toivottavasti tästä ketjusta tulee hyödyllinen muillekin.
Talossa on VILP ja takka siis tukena.
-Eli eka asia, joka askarruttaa on se, että takka on olkkarissa ja on iso NunnaUunin leivinuunillinen rosopintainen vuolukivikasa. Tuon oikea polttaminen on varmasti alussa hakusessa, sillä veikkaan että olkkarissa on aluksi +57, kunnes oppii.
Mitä vinkkejä tähän, eli sopivaan puumäärään yms.?
-Puun laatu, mitä kannattaa hommata, koivu, leppä, lämpöarvot jne?
-Puun hommaaminen, pääseekö (yleisesti ottaen) tuntipalkoille, jos ottaa rankoina pihaan ja tekee ite vai ottaako valmiiksi pilkottuna?
-Ja laittakaa kokeneemmat nyt tähän kaikki kokemuksenne ja vinkkinne!
. Ihan vinkkinä, että tuollaisen vuolukivikasan leivinuunia ei kannata edes alkaa harkitsemaan vasta kun ulkona on min. -10C. Ihan sillä jos meinaat sillä vaikka pizzat paistaa niin teillä on muuten sauna olkkarissa.