tulinen ruoka dieetillä?

Originally posted by big piece
Niin siis varmaan oletit että tulisella ruoalla olisi termogeenistä vaikutusta? Ainakin teoriassa tuliset mausteet (esim. cayenne) nostavat kehon lämpötilaa, mutta maustamiseen käytetyillä määrillä hyötyä ei käytännössä ole.
On muuten ihan päinvastoin. Chilin syöminen laskee kehon lämpötilaa ja efektin saa aikaan ihan maustekäytölläkin. Ainakin jos pitää tulisesta ja suu kestää :)
Siinä on muuten yksi syy miksi noita kuumissa maissa suositaan. Tekee kesällä Suomessakin hyvää kun vetäisee helteellä kunnon chilipöperöt, ensin on vähän aikaa hiki (kehon lämpö laskee, sama fiilis kun kuume laskee) ja sitten tulee mukavan vilpoinen olo.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Niin siis varmaan oletit että tulisella ruoalla olisi termogeenistä vaikutusta? Ainakin teoriassa tuliset mausteet (esim. cayenne) nostavat kehon lämpötilaa, mutta maustamiseen käytetyillä määrillä hyötyä ei käytännössä ole.

Onpa tässä kohtaa newbien pakko puuttua keskusteluun. Tulisten ruokien/mausteiden oletettu positiivinen vaikutus aineenvaihduntaan ei perustu kehon lämmönnousuun.
Chilien/samansukuisten capsicum mausteiden polttava tuntu suussa ei ole maku- vaan kipuaistimus. Kivun aiheuttaa aine nimeltä kapsaisiini. Koska koko aine aiheuttaa kipuaistimuksen, elimistö reagoi tuottamalla adrenaliinia ja mahdollisesti(?) endorfiinia. Rasvan palamiseen kenties liittyvät positiiviset vaikutukset johtuvat näistä, ja niihin vaikutuksiin voi joku viisaampi kommentoida.
 
Tulipa löydettyä tälläinen threadi.

Pari vuotta on kulunut viime viesteistä ja uutta väkeä on varmasti tullut tänä aikana. Ei kenelläkään sattuisi olemaan mitään uutta infoa aiheesta?
 
En muista missä mutta on näitä jossain käsiteltynä. Itekkin tainnu jotain horista johonkin ketjuun. Just noissa chileissä eli hapaneeroissa ja cayennessa ja muissa paprikoissa on kapsaisiinia. Mitä tulisempi, sitä enemmän kapsaisiinia. Ja kapsaisiini on termogeeni eli kiihdyttää aineenvaihduntaa ja lisää energiankulutusta muutaman % yksikön verran. Ei mitään käänteentekevää saa aikaan mutta kuitenkin. Kaippa se tehostaa suolen toimintaakin.

Ite silloin tällöin kun innostuu niin tulee laitettua cayenne-jauhetta aivan kaikkeen mitä heltasta alas menee. Jopa prodedrinkkeihin. Tämmösillä maustekikkailuilla nyt ei kuitenkaan mitään maatamullistavaa tapahdu mutta käyhän se jos tykkää tulisesta :kuola: . Mausteilla taitaa muutenkin olla se että muutamia päiviä ne "potkii" (lol) mutta sitten kroppa taitaa hiukka turtua niihin. Eenemmän tai vähemmän samaan kategoriaan taitaa mennä inkivääri ja valkosipulikin.:1:
 
tokkopaisto sanoi:
Ite silloin tällöin kun innostuu niin tulee laitettua cayenne-jauhetta aivan kaikkeen mitä heltasta alas menee. Jopa prodedrinkkeihin.

Heh. Mulla on välillä sama juttu tabascon ja chilin kanssa. Vanhat tutut ruuat saa hieman uutta ilmettä kun tuikkaa noita sekaan. Tuli just mieleen, että pitääkin kokeilla miten tabasco sopii kaljaan :kippis1:

Tuskin tuon rasva-aineenvaihdunnan takia tulisi käytettyä useammin, mutta nimenomaan mikäs siinä, kun tykkää tulisesta..
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom