- Liittynyt
- 15.12.2004
- Viestejä
- 11
Urheilupiireissä on ollut paljon puhetta erilaisista heraproteiineista. Heraahan valmistetaan sekä konsentraattina että isolaattina. Suurimpana erona em. lopputuotteiden välillä on rasva- ja laktoosipitoisuus. Konsentraatissa rasvaa ja laktoosia on yleensä jäljellä, isolaatista ne on lähes poistettu.
Laadukas ja uudella teknologialla valmistettu herakonsentraatti on mainettaan huomattavasti parempi proteiini, koska sen sisältämissä lipideissä eli rasvoissa saattaa olla paljon kasvutekijöitä jäljellä. Kasvutekijöiden määrä vaihtelee eri konsentraattienkin välillä. Heraisolaateista lipidit on poistettu, samalla menevät kasvutekijätkin. Isolaattien etuna on mm. korkeampi proteiinipitoisuus.
Konsentraattien "haittana" on korkeahko laktoosimäärä. Tämä on kuitenkin ongelma vain noin 10-15%:lle suomalaisista. Havaintojemme mukaan monet perusmaidon laktoosista oireita saavat ovat kuitenkin pystyneet käyttämään laktoosia sisältäviä heraproteiineja ilman oireita. Syytä tähän emme lähde arvaamaan.
Tutkimustietoa rasvoista:
Rasvan määrä korreloi tutkimusten mukaan luonnollisen vapaan testosteronin määrän kanssa. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että jos miesurheilijan ruokavalion rasvamäärä putoaa alle 25%:n kokonaisenergiasta kovan voimaharjoittelun yhteydessä, vähenee myös luonnollinen testotuotanto. Vähärasvainen ruokavalio voi siis olla suorituskykyä heikentävä voimalajeissa.
Osa rasvasta pitäisi olla tyydyttynyttä eläinrasvaa, koska erään toisen tutkimuksen mukaan kasvissyöjillä testotasot olivat alemmalla tasolla kuin sekasyöjillä. Vanha kunnon voi sopii siis kovaa treenaavan ruokavalioon kohtuullisesti käytettynä. Oliiviöljyn (monotyydyttymättömien rasvahappojen) vaikutusta voimaurheilijan sisäeritykseen ei liene vielä tutkittu. Olisi kiinnostavaa tietää sen vaikutus "anaboliseen potentiaaliin" eli lihaskasvuun.
Myös laadukas herakonsentraatti saattaa vaikuttaa lipidien kasvutekijöiden ja luonnollisen "rasva-testo-reaktion" kautta voimaurheilijan palautumiseen ja lihaskasvuun. Pakkiksen gurut varmaan tietävät asiasta lisää...
Fast tiedotus
Laadukas ja uudella teknologialla valmistettu herakonsentraatti on mainettaan huomattavasti parempi proteiini, koska sen sisältämissä lipideissä eli rasvoissa saattaa olla paljon kasvutekijöitä jäljellä. Kasvutekijöiden määrä vaihtelee eri konsentraattienkin välillä. Heraisolaateista lipidit on poistettu, samalla menevät kasvutekijätkin. Isolaattien etuna on mm. korkeampi proteiinipitoisuus.
Konsentraattien "haittana" on korkeahko laktoosimäärä. Tämä on kuitenkin ongelma vain noin 10-15%:lle suomalaisista. Havaintojemme mukaan monet perusmaidon laktoosista oireita saavat ovat kuitenkin pystyneet käyttämään laktoosia sisältäviä heraproteiineja ilman oireita. Syytä tähän emme lähde arvaamaan.
Tutkimustietoa rasvoista:
Rasvan määrä korreloi tutkimusten mukaan luonnollisen vapaan testosteronin määrän kanssa. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että jos miesurheilijan ruokavalion rasvamäärä putoaa alle 25%:n kokonaisenergiasta kovan voimaharjoittelun yhteydessä, vähenee myös luonnollinen testotuotanto. Vähärasvainen ruokavalio voi siis olla suorituskykyä heikentävä voimalajeissa.
Osa rasvasta pitäisi olla tyydyttynyttä eläinrasvaa, koska erään toisen tutkimuksen mukaan kasvissyöjillä testotasot olivat alemmalla tasolla kuin sekasyöjillä. Vanha kunnon voi sopii siis kovaa treenaavan ruokavalioon kohtuullisesti käytettynä. Oliiviöljyn (monotyydyttymättömien rasvahappojen) vaikutusta voimaurheilijan sisäeritykseen ei liene vielä tutkittu. Olisi kiinnostavaa tietää sen vaikutus "anaboliseen potentiaaliin" eli lihaskasvuun.
Myös laadukas herakonsentraatti saattaa vaikuttaa lipidien kasvutekijöiden ja luonnollisen "rasva-testo-reaktion" kautta voimaurheilijan palautumiseen ja lihaskasvuun. Pakkiksen gurut varmaan tietävät asiasta lisää...
Fast tiedotus