- Liittynyt
- 24.1.2005
- Viestejä
- 24
Pian voinet pistellä poskeen terveellistä pekonia. Porsaat on saatu tuottamaan hyödyllisiä omega-3-rasvahappoja epäterveellisen läskin sijasta, kertoo Nature Biotechnology.
Tutkija Jing Kang Harvardin lääketieteellisestä sai ryhmänsä kanssa aikaan pahnueen porsaita, joilla on ylimääräinen geeni. Tämä geeni kykenee muuntaamaan toisia rasvahappoja omega-3-rasvahapoiksi.
Omega-3-rasvahappojen kysyntä on lisääntynyt viime vuosina, koska niiden on havaittu hillitsevän muun muassa sydän- ja verisuonitauteja.
Kaupan hyllyltä ei sydänystävällistä sianlihaa kuitenkaan vielä löydy. Lisätutkimuksia tarvitaan, ennen kuin terveyspossut pääsevät kuluttajien lautasille.
Lähde: http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=2475
Kaikkea ne keksii