Tuota neutraalin ohjetta myös minä suosittelen, tosin sillä erotuksella että virrat pois pääkatkaisimesta ja myös töpseli irti seinästä. Toimii paremmin tuo demagnetointi jos laite on täysin irti verkkovirrasta. Demagnetointi on tärkeää että nuo värivirheet saadaan pois ja suuri osa televisioista tekee sen juuri uudelleenkäynnistyksen yhteydessä, siitä se säpsähtävä "hpiummmnnn" ääni.
Mutta jos se kuva pumppaa, niim se kuvan kirkkauden mukaan on monien halpojen televisioiden ominaisuus. Niissä virtalähde on hieman alimitoitettu ja notkahtaa kirkkaalla kuvalla. Kontrastin vähentäminen auttaa tähän ongelmaan.
Kannattaa poistaa kaikki metalliesineet television päältä sekä samoin keskikaiutin jos se ei ole magneettisuojattua mallia. Juuri nämä aiheuttavat kuvaan värihäiriöitä enimmäkseen silloin kun televisio ei tietysti ole rikki.
Ja mitä Philipsiin tulee, mallistosta löytyy myös helmiä. Joskin ovat huomattavasti kalliimpia ja ovat rakennettu aivan muualla kuin siellä Turkissa, Intiassa tai Unkarissa kuten missä vaikkapa halvimmat mallit Philipsiltä ja Panasoniciltakin tehdään. Esimerkiksi ne päälle 1000-2000 euron erittäin laadukkaita verrattuna vaikka johonkin 500 euron hintaluokan tuotteisiin koska esim. 1) parempia osia on voitu käyttää kuluista karsimatta liikaa 2) suunnitteluun on panostettu enemmän ja laatuvaikutelma, käytettävyys ja yleinen laatu on merkittävästi parempia.
Itse pyrin ohjaamaan kulutustottumuksiani ostamalla jo ennestään hyväksi tunnetun testivoittajamallin tai muuten vain laadukkaalta valmistajalta, esim. Panasonic, Sony ja Pioneer tekevät yleensä laadukkampia tv-laitteita. Varsinkin Pioneer.
Ja huonoimman auton valitsijat, kääntäkää katseenne vaikka LADAn suuntaan. Siellä se majailee.
Sille telkkaria ostavalle hieman pohdittavaa:
Osta mielummin jokin Sonyn tai Panasonicin malli. Ei mitään Finluxia ainakaan sillä perusteella että Philips on huono koska siinä Finluxissa on Philipsin laitteisto.
Osta kerralla hieman arvokkaampaa, noin 1000-1200+ euron hintaluokkaa oleva televisio, esimerkiksi erittäin laadukkaita jo 32" laajakuvatelevisioita myydään tuohon hintaa, lähinnä Panasonicin Viera-sarjaa ja Sonyn vastaavia myös. Enkä unohtaisi niitä Philipsin moderneja Pixelplus2 malleja myöskään vaikka P+:saa saa säätää jumalattomasti ennen kuin se näyttää hyvältä. - Mutta sitten se kyllä näyttää jumalaisen hyvältä!
Niin ja toivottavasti et tee sitä virhettä että menet ensimmäisenä päivänä vaikka Giganttiin ja sormella napsautat arvalla että vaikkapa tuo. Sama kuin ostaisit auton ajamatta sillä ollenkaan ensin.
- Tarkista aina kuvanlaatu silmämääräisesti mieluiten KOTONA koska liikkeessä ne tuotteet ovat monesti kytketty sarjaan toisiinsa ja aiheuttavat siten häiriötä toisiinsa ja kuvanlaatu on heikompi kuin oikeasta, ainakin analogisena siis.
Kannattaa tarkistaa myös että telkkarissa on:
- tarpeeksi liittimiä käyttöön, eli vähintään 2-3 scart-liitintä ja myös s-videoliitin tietokoneelle. Komponenttiliittimistä (YpBp-) myös plussaa koska televisioon saadaan sisälle kuva lomittelemattomana ja kuva on noin 2x parempaa.
- tarpeeksi ergonominen käyttöliittymä jota osaa käyttää edes joskus. Aluksi saattaa näyttää vaikealta mutta jos valikot eivät ole mitenkään loogiset harkitse. Tosin tämä on aivan vihoviimeinen huonontava seikka-
- säädettävyyttä kunnolla. Philipsissä on kokemuksien mukaan laajimmin säätöjä kuvalle ja olenkin vertaillut ainakin 50-60 eri eri mallivalmistajan mallia.
- sekä Scart-1 että scart-2 ottavat sisäänsä RGBS:ää, tällöin saadaan laadukkaasti kiinni sekä digiboksi että dvd-soitin. Komposiitillä toinen on ikävää katsottavaa, kuvanlaatu on heikko.