- Liittynyt
- 20.8.2006
- Viestejä
- 2 976
Tuossahan hiilari oli ilmeisesti glukoosia ja kaikkia vertailtavia lisäravinteita nautittiin kehonpainoon suhteutettu määrä pitkin päivää. Ei siis varsinaisesti tutkittu pelkän palkkarin vaikutuksia. Sinänsä kyllä mielenkiintoinen tulos. Tuollainen 50:50 hera-glukoosi-kombo kolmessa osassa pitkin päivää näyttäisi ainakin olevan hyvä keino lisätä läskin määrää :D Toisaalta jos seassa on kreaa niin lähes kaikki tuli pihvinä. Aika hämmentävä tulos..
Jäin nyt tuota kreatiini -> pihvi miettimään.. Kroppa syntesoi kreatiinia arginiinista ja glysiinistä ilmeisesti, joten voinee olettaa että kreatankkauksella näiden pitoisuudet jäävät korkeammalle. Sekä kreatiini että arginiini on yhdistetty korkeampiin GH/IGF-hormonipitoisuuksiin, eli onkos tämä +Arg -> +hormonit nyt se kreatiinin vaikutusreitti sitten?
En usko että lähtöaineiden määrä on rajoittava tekijä kropan omassa kreatiinisynteesissä. Noita aminohappoja tulee ravinnosta kuitenkin niin paljon enemmän suhteessa tuotetun kreatiinin määrään, että tuotantoa rajoittanee ehkä entsyymiaktiivisuus tai joidenkin muiden substraattien/kofaktorien määrä. Toinen juttu on se, että ravinnostakin (lihasta) tulee jonkin verran kreatiinia jo valmiina, ettei sitä kaikkea tarvi kropan itse tehdä. Vegaaneilla lihasten kreatiinipitoisuudet ovat ilmeisesti sekasyöjiä hieman matalammalla, mikä viittaisi siihen että osa varastoista täydentyy ravintoperäisellä krealla. Riippuu ruokavaliosta mutta vegaanithan voivat saada noita kreatiinisynteesiin vaadittavia aminohappoja ihan riittävästi.