• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Tänne loistavat torrent ja ed2k sivut!

Liittynyt
23.10.2007
Viestejä
2 733
Tekijänoikeuslaki muuttuu - kaikille piraattisivustoille pääsy voidaan estää - Digi - Ilta-Sanomat

"Suurin muutos on se, että pääsy tuntemattomien tahojen pyörittämille palveluille voidaan estää.
Suomen tekijänoikeuslaki muuttuu kevään 2015 aikana siten, että internetissä luvatta jaeltavan materiaalin oikeudenhaltija voi pyytää tuomioistuimelta estomääräystä, joka velvoittaa teleoperaattorin estämään aineistoa jakelevat sivustot.

Uutta on se, että estoa voi hakea myös sivustoille, joiden ylläpitäjät salaavat henkilöllisyytensä. Aikaisemmin estoja on voinut hakea vain sivuille, joiden ylläpitäjiä vastaan on voinut nostaa kanteen – toisin sanoen ylläpitäjien henkilöllisyydet ovat olleet tiedossa. Näin meneteltiin vuonna 2012, kun suomalaisoperaattorien Pirate Bay -estot astuivat voimaan.

Toistaiseksi on epäselvää, millä kriteereillä sivusto voidaan määritellä piraattisivuksi. Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n mukaan ”edellytykset estomääräyksen saamiseksi on Suomessa kuitenkin huomattavasti EU-säännösten vaatimuksia korkeammalle”.

Eduskunta teki päätöksen asiasta maaliskuun alkupuolella. Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n mukaan lakimuutos on yhteneväinen EU:n tietoyhteiskuntadirektiivin kanssa.

– Ensisijaisena pyrkimyksenä on kohdistaa oikeustoimet varsinaiseen loukkaajaan. Tämä ei nettimaailmassa kuitenkaan aina ole mahdollista, ja siksi on erittäin positiivista, että oikeudenhaltijoilla on viimein Suomessakin tehokas keino puuttua laittomiin palveluihin, joita pyörittävät tuntemattomat henkilöt ulkomailta käsin, sanoi Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n toiminnanjohtaja Jaana Pihkala yhdistyksen tiedotteessa.

The Pirate Bayn esto operaattoritasolla poiki nopeasti monenlaisia kiertomekanismeja. Toistaiseksi on epäselvää, millä tavalla niihin tullaan jatkossa suhtautumaan."
 
Liittynyt
11.11.2008
Viestejä
56
Veikkaan ettei tuu vaikuttamaan alan harrastajiin millään tavalla. Korkeintaan julkiselle "sektorille" ja siihenki huonosti luulemma. Koodareita on pelkästään jo suomessa niin pilvin että puoles tunnis joku näppäräsorminen tekasee uuden vanhan tilalle. Tässä kohtaa vois warettamisen rinnastaa jo huume"sotaan" se on hävitty aika päiviä sitte... ymmärtäkää nyt jo antaa periksi sille ei kukaan koskaan voi mitään joten nääki viisaat ihmiset vois nämäki resurssit panosta johki oikeesti tärkeeseen asiaan eikä taas kehittelemällä kaikkea toinen toistaan typerämpiä yrityksiä :D

Ainoa millä kuriiin saadaa on kaataa skynet eiku internetkö se olikin...
 
Liittynyt
27.5.2003
Viestejä
990
Mitä torrentti-sivuja teillä on nykyään käytössä? Piratebay ei enää tunnu entiseltä ja eztv on myös kumossa. Aika ja innostus ei oikeen enää riitä noille yksityisillekkään träkkereille. Onko torrenttien kulta-aika takana päin vai oonko vaan kuutamolla nykyajan toimintatavoista?
 
Liittynyt
20.8.2006
Viestejä
2 978
Onkos kellään tullut vastaan hyviä e-kirjasaitteja? KATissa oli erittäin hyvä kirjakategoria, mutta se on nyt sulki :(
 
Ylös