Syö suklaata! Se on terveellistä

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Ratu
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Nyt porukka sit kattoo, että rupee korvaan osan päivittäisestä ruokailustaan suklaalla, kun se on niin terveellistä.

Nojoo. Toi viimeinen kohta on ainakin ihan perseestä. "8. Antaa lisäenergiaa" -Jos lisäenergiaa haluaa, niin miksei samantien vedä sokerivettä. On ainakin halvempaa ja nopeemmin imeytyvää.

Suklaa on oikeasti ihan vitun addiktoiva aine. Siitä on joidenkin vaikea päästä irti, just sen takia kun se aiheuttaa niin voimakkaan hyvänolon tunteen. Ja siinä vaiheessa ei paljon terveysvaikutukset paina, kun rasvaprosentti lähentelee 30% päivittäisen suklaansyönnin johdosta.
 
Mutta jos on himo kestävyysurheilija niin se ei haittaa MITTÄÄN. Se lisäenergian tarve voi oikeesti olla ihan vitun järjetön. Puoltoista vuotta sitten mulla oli kolmen kuukauden tauko salilta (ainut noin pitkä, muut olleet max 2vk) lonkka ja polvitulehduksen takia ja harrastin uintia. viitenä päivänä viikossa kävin kroolaamassa ja matkaa taittui 3-6km per kerta KEVYESTI, ilman tuskia ja ponnisteluja. Ja joka ikinen päivä söin suklaata, 100g vähintään eli pienen pirkka-levyllisen. Ja ei sitä läskiä just ollu, hoikkis olin:D

Suklaahan on tosi hyväks kohtuudella nautittuna vaikka kerran viikossa :haart: On sillä mielihyvällä, mikä siitä tulee, aika iso merkitys terveydelle. Joku roti tietysti eli itseään ei kannata ryhtyä huijaamaan tuossakaan asiassa ja uskotella itselleen mitään.

Prkl en oo saanu suklaata kohta neljään kuukauteen :curs:

..siksi oli ihan pakko edes kirjopittaa aiheesta:D
 
Lusikoi vaan kaakaojauhetta (van Houten) reilulla kädellä.
 
Suklaan voi korvata proteiinipatukoilla :kuola:

Niissäkin sitä usein on, mutta vähänlaisesti ja henkinen orgasmi tulee ainakin mulle myös proteiinipatukasta:) maulla ja merkillä ei väliä. Deluxe on kaikista suklaisin :kuola:
 
Protupatukat vaan tuppaa olemaan aika tyyriitä. Mutta aina välillä alkaa karkkihammasta kolottamaan nii pärkkeleesti, ja silloin suklaa on ihan hyvä vaihtoehto.
 
Kaikkea sitä! Tuohan on ihanteellista luettavaa kiireisen työpäivän ainoalla kahvitauolla, jolla ehtii vain juuri ja juuri mussuttaa suklaapatukan ennen raadannan jatkumista.

Lähes mikä tahansa on terveellistä, kohtuudella. Mutta eiköhän riittävä määrä ja säännöllinen, jatkuva käyttö ole tässäkin sitten tarpeen, jos aikoo tuloksia saada. Onko sellaiset 100 grammaa suklaata joka päivä sitä, jos se tulee kaiken muun lisäksi, siitä voidaan olla useampaakin mieltä. Eihän se levy mitään paina, jos treenaa kovaa, mutta konttorirotan se saattaa yllättää.

Tässäpä omia mietteitäni asiasta (Kaikkien Alojen Epäasiantuntija iskee jälleen):

1. Ylläpitää terveyttä. Suklaaseen käytetty kaakao on hyvä magnesiumin lähde. Magnesium lisää fyysistä suorituskykyä ja kestävyyttä, ehkäisee valtimonkovetustautia ja sydän- ja aivoinfarktia, ehkäisee verenpaineen nousua, lujittaa luustoa ja lisää vastustuskykyä.Terveellisen suklaan pitäisi sisältää ainakin 70 prosenttia kaakaota.

Ja paljonkos sitä kaakaota onkaan vaikkapa Fazerin sinisessä? Ja magnesiumia kaakaossa? Entä rasvaa, jolla taas on taipumusta edistää sydäntautien kehitystä? Ikävä kyllä, "terveellinen" suklaa on niin perkuleen kitkerää, ja pelkkä kaakaojauhekin niin kovin rasvaista kamaa.

2. Alentaa kolesterolia. Samalla kun tumman suklaan sisältämä magnesium alentaa kolesterolia, suklaan flavonoidit nostavat hyvän kolesterolin määrää veressä.

En ole ikinä kuullutkaan magnesiumilla olevan tällaista vaikutusta? Flavonoidit kyllä toimivat... no uuttahan opimme koko ajan, ja vielä enemmän unohdamme?

3. Tasaa PMS-oireita. Suklaan magnesium tasaa kuukautisia edeltäviä jännitystiloja ja mielialan heilahduksia. Tämä selittää osalla naisista esiintyvän suklaanhimon ennen kuukautisia.

Kai se toimii, jos siihen uskoo. Ihana tekosyy tämäkin: patukkaa pöytään, tai revin sinut kappaleiksi rakennekynsilläni!

4. Tekee onnelliseksi. Kaakaon sisältämä fenyletylamiini kohottaa mielialaa ja lisää ilon- ja onnentunnetta. Serotoniini ja dopamiini ehkäisevät masennusta.

Jos suklaata syö kilotolkulla, kyllä. Toisaalta painonnousu hyvin harvoin tekee kenestäkään onnellista. Eiköhän tässä ole parempiakin vaihtoehtoja?

5. Parantaa seksihaluja. Aminohappo fenylalaniini vaikuttaa aivoissa sukuviettiä kiihottavasti. Historian suurin rakastaja Casanova oli suklaan ystävä, eikä suotta.

Muuten, tuota fenylalaniinia taitaa olla paljon enemmän monissa heraprotskuissa - ovatko salimme täynnä treenin uuvuttamia casanovia?Annetaan niiden vähän levätä, ja...

6. Pitää nuorena.Tumman suklaan kaakaojauhe saattaa sisältää kehon ikääntymisprosesseja hidastavia antioksidantteja jopa mustikoita ja luumuja suuremmat määrät.

[hillitöntä kikatusta]. Ilmankos jotkut jo kylpevätkin suklaassa!

7. Lievittää kipuja. Suklaa voi toimia kipulääkkeenä, koska se kiihdyttää aivojen tuottamien luonnollisten opiaattien tuotantoa.

Jahas. Seuraavan polventähystyksen jälkeen korvaankin Panacodit suklaalla. Kun on tarjolla tällainen luonnollinenkin vaihtoehto. Vai ryypiskelenkö sittenkin oliiviöljyä?

8. Antaa lisäenergiaa. Suklaapatukka on mojova energiapakkaus. Kofeiini kohottaa osaltaan vireystasoa.

Energiaa, mutta vähemmän kuin vaikkapa manteleissa. Toisaalta myös lyhytkestoisempaa. Yhden patukan kofeiinipitoisuudella nyt ei ole käytännön merkitystä.
 
Yhtä#Hauista sanoi:
Suklaan voi korvata proteiinipatukoilla :kuola:

Niissäkin sitä usein on, mutta vähänlaisesti ja henkinen orgasmi tulee ainakin mulle myös proteiinipatukasta:) maulla ja merkillä ei väliä. Deluxe on kaikista suklaisin :kuola:
Haukkari näkee illuusioita ruuasta ja suklaasta, kun kohta tyhjennyskin alkaa. No odota vielä yli viikko niin sä saat vetää 1kg:n suklaata..:D
 
Fazerin premiumissa on 71%:a kaakaota, eikä ole liian kallistakaan 12 e/kg. Kuitua on 12%:ia. 10 grammaa menee helposti päivässä. Nyt pitäisi löytää jokin voimakkaampi suklaa, josta ei oltais poistettu kuitua. Lindtin perkeleet poistaa sitä ja sitten saa maksaa maltaita. Mutta jos ei löydy, niin kaipa se on pakko sitä Lindtin 85 %:sta ostaa.
 
darvinisti sanoi:
Fazerin premiumissa on 71%:a kaakaota, eikä ole liian kallistakaan 12 e/kg. Kuitua on 12%:ia. 10 grammaa menee helposti päivässä. Nyt pitäisi löytää jokin voimakkaampi suklaa, josta ei oltais poistettu kuitua. Lindtin perkeleet poistaa sitä ja sitten saa maksaa maltaita. Mutta jos ei löydy, niin kaipa se on pakko sitä Lindtin 85 %:sta ostaa.

Kai toi kymmenen grammaa nyt on aika hyödytöntä noita terveysvaikutuksia silmällä pitäen(vai tarkoititko sataa). Ite oon aatellu tota korvaamaan kahta ruokalusikallista rypsäriä. Eli samalla lisäkaloreiksi.
 
Kostaja X sanoi:
Kertokaa nyt tyhmälle, minkä takia tällä palstalla hehkutetaan van Hoytenia.
Tietääkseni siinä ei oo niin paljon sokeria tmv.
Edit: Pitää joku kerta ostaa tuota legendaarista van Hoytea..
 
En pysty suklaata syömään kun vihloo niin perkeleesti hampaita. Ja ihokin menee huonoksi. Olen ollut jo pari kolme vuotta ilman eikä tee mieli. Hiukan jopa etoo suklaa.
 
Itse käytän Fazerin kaakaojauhetta, koska halvempaa ja parempi pakkaus.

Ruokavalio on aina kokonaisuus, että turha siinä on pienempiä määriä maton alle lakaista. Tosin pakko tunnustaa, että nykyisin menee helposti myös toiset kymmenen grammaa ja joskus jopa nelkyt. Ja sitten aitoa kaakaota päälle.
 
Kostaja X sanoi:
Kertokaa nyt tyhmälle, minkä takia tällä palstalla hehkutetaan van Hoytenia.

van Houtenia hehkutan ainakin minä huomattuani sen ylivertaisuuden Fazerin vastaavaan.

darvinisti sanoi:
Itse käytän Fazerin kaakaojauhetta, koska halvempaa ja parempi pakkaus.

Kuinka paljon sulla oikein menee kaakaojauhetta jos hinnalla kerran on merkitystä? Olen valmis maksamaan pari euroa lisää vuodessa siitä että saan parempaa kaakaojauhetta. Pakkaus on Fazerissa kieltämättä parempi mutta aromien säilyttämiseksi kannattaa kaakaojauhe säilyttää jossain tiiviissä astiassa kuten myös kahvi ja tee.

Eron huomaa parhaiten kun ensin käyttää paketin Fazeria ja sitten vaihtaa van Houteniin. Toisinpäin en tajunnut että eroa oli.
 
Suklaa on hieno tuote ! Sillä voi mainiosti varmistaa, että bulkkaus menee överiksi. Joulun alla varmistin aina illalla että kalorit on plussalla syömällä reippaasti suklaata aterian päälle. Hienosti toimi!! Rasvaa alkaa kertymään välittömästi. Jälkeenpäin laskin, että jättämällä suklaan täysin pois ja syömällä
reippaasti tavallista ruokaa kaikki olis ollut kohdallaan.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom