Suositko suomalaisia elintarvikkeita?

Liittynyt
31.3.2003
Viestejä
75
Kaikkihan tietää, että suonenjoen Pertsan tilalta tulleet suomalaiset kurkut on n. puolet kalliimpia kun madridin Pablon pellolta tulleet.
Kumman kurkkuja te ostatte??
Mä suosin ilman muuta Pertsan vihanneksia vaikka maksas kaksinverroin Pablon vastaavat. Ei sillä että ulkomaalaisissa vihanneksissa tai muisaa tuotteissa olis jotain vikaa mutta kannattaako teidän mielestä suosia suomalaista?
Sama juttu lihan, kananmunien, maitotuotteiden sun muiden kanssa.

(katoin söörtsillä onko tästä ollu jo vääntöä, ei löytynyt mutta jos on WANHA niin modet poistakoot...)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Itsellä ihan mukava tilanne kun vielä vanhemmat rahoittaa syömisen niin äiti ei oikeastaan suostu ostamaan mitään muuta kuin luomutavaraa, tai kaikki mahdollinen minkä voi luomuna saada. On se hyvä bulkkailla ku laaturuokaa eikä ees tarvii ite maksaa :)
 
El Salvatore sanoi:
Kaikkihan tietää, että suonenjoen Pertsan tilalta tulleet suomalaiset kurkut on n. puolet kalliimpia kun madridin Pablon pellolta tulleet.
Kumman kurkkuja te ostatte??)

Yleensä edullisemman. Yleensä valmistusmaalla ei ole väliä jos siitä joutuu maksamaan - jos hintaeroa ei ole niin saatan ottaa sen kotimaisen.

Välillä olen kyllä yllättävän laiska vertailemaan hintoja ja otan ekan mikä silmään osuu. Kananmunissa yritän olla eettinen ja ottaa niitä vapaan kanan munia.
 
Edullisemman tai laadukkaamman. Maalla ei ole väliä. .. "suomalainen on taattua laatua".. mistä toikin on irronnu, suomalaisen vihanneksen paremmuuteen vannova ei maista eroa ellei joku sitä espanjalaisuutta hänelle paljasta.

Jos ois sukulaisia tuottajina, niin mielipiteet ois varmaan erilaisia.
 
Jos on kyseessä liha/kala/kana/maito/jugurtti tms/kananmuna/sienet aina ehdottomasti kotimaista. Viljatuotteet kotimaisia pääosin, weetabix ja jotkut tortillakuoret taitaa olla tuontitavaraa; nestle on boikotissa.

Pakasteet kotimaisia (esim Rainbowta en siis osta pakasteena), jos on tarjolla, mutta jotain naurista en kyllä wokissa syö (pakastekasvista, kanaa ja spagettia - lapsiperheessä saa vartissa wokin pöytään). Kurkku ja tomaatti kotimaisia, samoin muut jos on tarjolla, esim paprika, kesäkurpitsa, varsiselleri, purjo kuitenkin talvella on usein tuontitavaraa ellei kaupassa satu olemaan kotimaista. Mausteet taitaa olla kaikki tuontitavaraa vaikka yrttejä on omiakin. Ompot mielummin Unkarista kun Argentiinasta jne. Pääasiassa menee kotimaista marjaa.

Enempi suosin kotimaista ja lähellä tuotettua kun tuontiluomua ja vältän makeutusaineita ja hyvin kevyitä tuotteita jokseenkin neuroottisesti. En tiedä onnistuisiko, jos joku perheenjäsen kisaisi mutta nyt toimii.
 
Mä ostan käytännössä pelkkää kotimaista.Yleensä laatu on niin paljon parempaa ainakin vihanneksissa, kuin niitten Pablojen sieltä jostain kaukaa.
Välillä tulee ostettua ulkomaista lihaa, mutta hyvin harvoin sitäkin eli suosin suomalaista.
Ja esim suomalaiset tomaatit ja kurkut.:kuola:
 
Mä en ees aattele sitä kurkun jne. laatua, mieluummin maksan vaikka vähän extsraa siitä että suomalainen yrittäjä saa myös leipää pöytään koska se kasvattaa kurkkuja ja juurikasta elääkseen.

Eikö se mee vähän silleen että mitä enemmän suonenjoen pertsan kurkkuja ostetaan niin sitä enemmän se kasvattaa, sen myötä se ehkä pystyy tiputtamaan niitten kurkkujen hintaa. Sitäpaitsi mitä enemmän se Pertsa tienaa sitä enemmän se maksaa veroja suomen valtiolle mistä luulis olevan hyötyä meille kaikille..?

Ja sitten jos me ostetaan Pertsan kurkkuja ihan sikana ni sen on melkein pakko palkata parit ulkopuoliset työntekijät kitkemään niitä kurkku peltojaan kun Pertsan omat kersat on vielä kouluiässä.
Samalla ne Pertsan mukulat kattoo että perkele, yrittäminen suomessa kannattaa sittenki ku faijallakin menee niin hyvin että tänä jouluna saatiin kumpiki omat 80cc crossipyörät!
Ne haluu myös isona yrittäjiks ja se poikii taas lisää työpaikkoja, verorahoja jne jne...

Toivottavasti joku tajus mitä tarkotin, tuppaa menemään sekavaks kun pääsavuavana kirjottaa!

Enkä nyt tarkota pelkästään näitä kurkkuja! Sama pätee suomalaisuuden suosimiseen kaikessa muussakin, esim. rakentamisessa yms. mut se onki jo sitten eri juttu.
Enkä tietenkään meinaa että kaikki ulkomaan kauppa pitäs lopettaa, siinähän nyt ei olis mitään järkeä.
 
Kyllä se niin vaan on, että kotimaista ostan aina kun on mahdollista. Tämä koskee oikeestaan kaikkea ostamaani ei pelkästään elintarvikkeita. Tietysti nykyään monet ns. suomalaiset merkit valmistavat tuotteensa ulkomailla joten niiden suhteen en ole niin kamalan tarkka.
 
El Salvatore sanoi:
Mä en ees aattele sitä kurkun jne. laatua, mieluummin maksan vaikka vähän extsraa siitä että suomalainen yrittäjä saa myös leipää pöytään koska se kasvattaa kurkkuja ja juurikasta elääkseen.

Samaa mieltä. Itsekin pääasiassa ostan kotimaisia elintarvikkeita jos vain mahdollista... vaikka opiskelijabudjetilla elänkin.
 
Joku sanoi, ettei maussa ole eroa. On. Esim. tomaateissa ero on merkittävä suomalaisen hyväksi. Tietenkään en väitä, että Suomessa kasvaa parempia. Meille ehkä tuodaan b-kamaa tai taso heikkenee etäisyyksien takia.

Muutoin en erityisemmin ymmärrä "suosi suomalaista ruokaa" linjaa, koska mainituilla työllistämisperiaatteilla pitäisi suosia suomalaista kaikissa muissakin tuotteissa logiikan säilymisen vuoksi. Samalla useimmat kuitenkin kannattavat talousjärjestelmää, jossa tuotteita tulee muista maista rajoituksetta. Tiedä sitten miksi tuotteita pitää tänne rahdata (=tappaa osa omasta tuotannosta), jos niitä ei tänne haluta ja ollaan valmiita maksamaan Suomessa tuotetusta enemmän.
 
luumu sanoi:
Muutoin en erityisemmin ymmärrä "suosi suomalaista ruokaa" linjaa, koska mainituilla työllistämisperiaatteilla pitäisi suosia suomalaista kaikissa muissakin tuotteissa logiikan säilymisen vuoksi. Samalla useimmat kuitenkin kannattavat talousjärjestelmää, jossa tuotteita tulee muista maista rajoituksetta. Tiedä sitten miksi tuotteita pitää tänne rahdata (=tappaa osa omasta tuotannosta), jos niitä ei tänne haluta ja ollaan valmiita maksamaan Suomessa tuotetusta enemmän.

Niinpä, mun mielestä on hyvä että meidän kaupoista saa kaikkea semmosta mitä suomessa ei välttämättä valmisteta/pystytä kasvattamaan.
Niitä saa kyllä mun puolesta tuoda, mutta se ei tosiaan ole hyvä juttu että liian moni kannattaa juuri tuota tuodaan "paskaa" ulkomailta vaikka kotimaistakin olisi tarjolla.
Niinkuin aiemmin mainitsin, itse tosiaan pyrin aina suosimaan kaikessa kotimaista mikä ei ole nykyään kovin helppoa...

Netti on nykyään hyvä paikka paasata kaikesta "maailmaa parantavasta", pieni ihminenkin saa mielipiteilleen helposti suuren näkyvyyden! Ja yleensä löytyy yllättävän paljon samoin ajattelevia ihmisiä. Vielä kun tehtäs silleen kuin ajatellaan niin se saattas vaikka vaikuttaa johonkin isommassa mittakaavassa.
Se tallink jupakka oli hyvä esimerkki! Tosin mulla on epäilykset sitä kohtaan, kuhan kohu laantuu ni paskat menee suomenlahteen niinkuin ennenkin...
 
Ehkä syytä tarkentaa: jos kahdella tuotteella on samat ominaisuudet, ostan halvinta.

Niin tekevät oikeastaan lähes kaikki. Puheissa monet tekevät toisin, mutta käytännössä eivät. Tämä on syy siihen, miksi tuotteet tuotetaan siellä, missä se on halvinta. Jos todellisuudessa toimittaisiin toisin, meillä olisi Suomessa enemmän maataloutta, ompelimoita jne.
 
luumu sanoi:
Joku sanoi, ettei maussa ole eroa. On. Esim. tomaateissa ero on merkittävä suomalaisen hyväksi. Tietenkään en väitä, että Suomessa kasvaa parempia. Meille ehkä tuodaan b-kamaa tai taso heikkenee etäisyyksien takia.

Tuo makuero johtuu siitä, että useimmat ulkomailta Suomeen tuotavat vihannekset ja hedelmät poimitaan raakoina, jotta ne kestävät kuljetuksen, eivätkä ole ylikypsiä päätyessään Suomessa kaupan tiskiin. Mutta vaikkapa jossain Kreikassa lomaillessa huomaa, että siellä ne tomaatit vasta ovatkin. Suomessa ei siis kasva sen parempia tomaatteja kuin muuallakaan, mutta Suomesta ostetuista tomaateista suomalaiset on parhaita. Itse suosin mahdollisimman tuoretta ruokaa, siksi ostan yleensä suomalaista.
 
Mä en juurikaan katsele mistä maasta mikin tuote on, ostelen sen mukaan minkä tiedän olevan hyvää.

Vihanneksista esim kurkku ja tomaatti aina suomalaista vaikka onkin kalliimpaa, siihen ei syynä suomalaisuus vaan ihan se maku. Usein espanjalaiset kurkut ovat pahanmakuisia, voivat maistua hieman raudalle ja olla 'lussuja', joskus jopa ruskeahkoja vaikkeivat vielä olisikaan pilalla, sama homma tomaatin kanssa. Suomalaiset kurkut ja tomskut on huomattavasti raikkaamman ja puhtaamman makuisia ja useita ulkomaalaisia tomaatteja ja kurkkuja on lentänyt roskiin maun takia...
 
Kotimaista aina ja ehdottomasti. Lihankin ostan aina pikkukaupan tiskiltä, en koskaan valmiiksi pakattuna ja marinoituna (no okei, broileri ja jauheliha poikkeus). Ulkomaisissa ehdottamasti pahimpia juuri nuo tomaatit ja kurkut sekä juustot.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom