mesh sanoi:
Niin voisitteko hieman tarkentaa, mitä siellä tehtiin? Olen kuullut kohteen ja henkilön suojauksesta sekä taajamassa sotimisesta. Joku on jopa puhunut köysillä laskeutumisesta, mutta sitä ei taideta enää harrastaa.
Oletan että kysyt siis AUKin sisällöstä?
Meillä ainakin aukissa (eli jälleen se 10 vuotta sitten, en tiedä nykytilaa) oli köysilaskeutumista, rakennusten "valtaamista" (sisälsi hieman ansoitusten ja miinojen poistoa), eri aseiden käsittelyä (pistoolia, haulikkoa, suomi-kp, rk, tk, jne), paljon metsäilyä (lähes joka viikko liikuttiin metsässä paikasta toiseen fillarimarssia, mentiin pioneerien ansoittamaan kohteeseen joka piti turvata ja suojata esikunnalle yösijaksi. Yöllä sitten oltiin kaiken maailman kaasuiskujen kohteena suojaamassa nukkuvia kapiaisia.) Sitten oli pikkuisen henkilösuojausta (lähinnä kuinka sijoitutaan muodostelmaan ja kuinka taklataan tai siirretään suojattava syrjään kun tulitus alkaa), liikenteenohjausta, henkkareiden/papereiden tarkistuksen harjoittelua jne. Ja oli ihan kirjatietouttakin eli teoriaoppitunteja.
Aukin jälkeen varuskunnassamme oli kolme spol-ryhmää, josta yksi oli kulloinkin vartiopalveluksessa eli yksinkertaisesti toimi varuskunnan vartijoina, ja loput olivat joko normaalissa koulutuksessa tai lomilla. Normaali koulutus sisälsi ammuntoja (myös erit. spol-ammunnat), asutuskeskustouhuja (lähinnä rakennusten valtausta), kuntoilua, leirejä ja sitä normaalia SA-tetsausta - olipa pari kertaa itsepuolustustreeniäkin). Lomien ohjelma oli omavalintaista. ;)
Rukin käyneet olivat mukana normaalissa koulutuksessa, mutteivät vartiopalveluksessa. Rukista itsestään saa kertoa joku muu.
Ai niin, meidän varuskunnassa järjestettiin myös spol-miehistökurssi ja yksi spol-aliupseereista sekä spol-jj olivat siellä apukouluttajina.