Sokeria, sokeria!!!

Liittynyt
8.7.2005
Viestejä
558
Ikä
47
Kaupunki
Seinäjoki
Joka paikkaan sitä nykyään tungetaankin.
Tuli ostettua prismasta Fazerin karjalanpiirakoita, ja kotona vilkuilin sitten valmistusaineita.
Tulos: Sokeria ja lisäksi glugoosi-fruktoosisiirappia yms turhanpäiväistä!
Miksi sitä pitää joka paikkaan tunkea??? :curs:
Onko muille pistänyt silmään, missä kaikessa sitä onkaan???
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
:offtopic: heti alkuun.

En tajua miksei tummissa karjalanpiirakoissa voida käyttää tummaa riisiä? Ei ainakaan saarioisten tummissa piirakoissa käytetä. Olis vaan ihan hyvää vaihtelua nuo karjalanpiirakat ainaiselle ruisleivälle.
 
Kaipa sitä sokeria tarvitaan maun ja koostumuksen takia. Kaikkihan tietää kuinka paskan makuiselta esim erinäiset rasvattomat tuotteet voi maistua ja koostumus voi olla täysin eri maata kuin vastaavissa rasvaisissa.
 
Pikkuhannu sanoi:
Onko muille pistänyt silmään, missä kaikessa sitä onkaan???

kyllä. Joskus epäilen, että sokerimäärä, minkä syön tietoisesti (leivonnaisissa ja karkissa), on pienempi kuin se, mitä saan piilosokeria. Tai piilo ja piilo, mutta kun miettii vaikkapa maustetun jugurtin sokerimääriä...(makeutusaineita en syö).

Ehkä tuo tietoisesti syöty sokeri on kumminkin voitolla, kun tarkemmin miettii... :whip:
 
Monestippa tuo sokeri on siellä hiivan takia ;) Ei niissä välttämättä ole sokeria käymisen jälkeen jäljellä, mutta ravintoarvot on laskennallisia. Edit: Siis leivonnassa.
 
Glukoosia on lihatuotteissa keräämässä vettä. Eihän sitä paljoa ole mutta mutta silti haluaisin ostaan lihan lihana. No, liha tulee ostettua lihana mutta leikkeleissä ja makkarassa glukoosit, soijaproteiinit, kamarat, perunatärkkelykset...... hiukan häiritsee.
 
Ruger sanoi:
Glukoosia on lihatuotteissa keräämässä vettä.

Bongasin eilen jääkaapista paketin porsaanlihasuikaleita marinaadissa. Koska oli kyseessä viimeinen käyttöpäivä niin laitoin uuniin kypsymään samantien. Ajattelin että olkoot vähän tavallista pitempään +170 astetta lämmössä eikä kiireellä +200 lämmössä.

Ruoka tunnin päästä uunista pois. No mitäpä oli kypsennysastian pohjalla pari senttiä? Vettä!

Minäkin olisin valmis maksamaan lisähintaa siitä että kun ostaa lihaa niin saa tosiaan lihaa eikä jotain mössöä johon on imeytetty ihan sikana nestettä lisäämään tuotteen painoa.
 
Ketsupissaki on sokeria ja maustesillissä ja kanan hunajamarinadissa ja graavatussa lohessa... mutta mitäpä noista. Jos tommoisesta ottaisin ongelmaa niin johan olisin ollu hoidossa jo aikaa sitten... :rolleyes:
 
Yhtä#Hauista sanoi:
Ketsupissaki on sokeria ja maustesillissä ja kanan hunajamarinadissa ja graavatussa lohessa... mutta mitäpä noista. Jos tommoisesta ottaisin ongelmaa niin johan olisin ollu hoidossa jo aikaa sitten... :rolleyes:

Pitää todellakin osata ottaa huomioon, että missä kohtaa sillä lisätyllä sokerilla on merkitys. Jos vaikka jossain ketsupissa on sokeri, ei varmasti ole yhtään mitään väliä jos sitä ruuassaa mausteena käyttää, se sokerin määrä jää olemattoman pieneksi. Mutta jos taas vetää litran jugurttia päivässä, niin sitten sitä sokeria tuleekin jo kymmeniä grammoja ja se merkitseekin todella paljon. Maalaisjärkeä kannattaa kuitenkin käyttää.
 
Timba79 sanoi:
Pitää todellakin osata ottaa huomioon, että missä kohtaa sillä lisätyllä sokerilla on merkitys. Jos vaikka jossain ketsupissa on sokeri, ei varmasti ole yhtään mitään väliä jos sitä ruuassaa mausteena käyttää, se sokerin määrä jää olemattoman pieneksi. Mutta jos taas vetää litran jugurttia päivässä, niin sitten sitä sokeria tuleekin jo kymmeniä grammoja ja se merkitseekin todella paljon. Maalaisjärkeä kannattaa kuitenkin käyttää.

Suhteellisuudentajuista, asiapitoista kommenttia Timbalta.. :rock:

[elintarviketeknologinen paatos] Sokeri nähdään suuren yleisön silmissä lähes poikkeuksetta pääasiassa makeuttajana, vaikka se on vain yksi sokerin monista tehtävistä elintarvikkeissa. Kokee nämä sitten merkitykselliseksi taikka ei, on sokeri esimerkiksi elintarvikkeen värin, aromin ja rakenteen muodostumisessa tärkeä osallinen. Yksinkertaisesti, ilman tuota, ei monelle elintarvikkeelle ominaista rakennetta olisi olemassa.

Totta, se toki myös lisää tuotteen tilavuutta, mutta voidaan miettiä, missä tapauksessa tuo on toivottu ominaisuus ja missä ei. Lihassa tietysti tuo on vähän niin ja näin, mutta jonkun toisen elintarvikeryhmän tuotteen vesipitoisuuden vaikutus energiasisältöön saattaa tietyissä tapauksissa taas olla merkittävä.

Se, että valmisteen tilavuus lisääntyy, ei suinkaan aina ole kuluttajan silmään kusemista, vaan mitä keskeisimmässä määrin - sokerin kyky sitoa vettä parantaa elintarvikkeen mikrobiologista säilyvyyttä ja edistää esimerkiksi leipomotuotteiden säilymistä "kuivahtamatta". [/elintarviketeknologinen paatos]

"Turhat" sokerit on tietysti ihan hyvä karsia ruokavaliosta, mutta kuten niin monta kertaa todettu, liikkuvan ihmisen ruokavalioon mahtuu lähes poikkeuksetta pieni määrä sokeria. :)

:david:
 
Ruger sanoi:
Glukoosia on lihatuotteissa keräämässä vettä. Eihän sitä paljoa ole mutta mutta silti haluaisin ostaan lihan lihana. No, liha tulee ostettua lihana mutta leikkeleissä ja makkarassa glukoosit, soijaproteiinit, kamarat, perunatärkkelykset...... hiukan häiritsee.

:offtopic: Mitä on kamara? ilmeisesti kyseessä ei ole maankamara?
Omaveikkaus : peräsuoli
 
TheLORD sanoi:
:offtopic: Mitä on kamara? ilmeisesti kyseessä ei ole maankamara?
Omaveikkaus : peräsuoli

Kamara on sian nahkaa, josta on teurastuksen yhteydessä kalttaamalla poistettu nahan pintakerros eli orvaskesi ja karvat. Teurastuksen ja jäähdytyksen jälkeen sianruho leikataan luuttomaksi. Leikkuun yhteydessä kamara erotetaan ihonalaiskudoksesta erityisellä kamarakoneella.

Koostumukseltaan kamara on proteiinia ja vettä ja se antaa kypsälle ruoka- ja leikkelemakkaralle kiinteyttä. A-luokan makkaraan kamaraa saa käyttää enintään 6 % valmiin tuotteen painosta. Muihin kuin A-luokan makkaroihin kamaraa käytetään noin 7 %.

lähde
 
Viimeksi muokattu:
:offtopic: Tän threadin tunnariks sopis System of a Down- Sugar...just lävähti winampilta randomina soimaan ku avasin tän :lol2:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom