Soijafileet, pyörykät, lastut ym Vinkkejä kuivatuotteiden käyttöön

Liittynyt
8.2.2010
Viestejä
22
Olen jo pidemmän aikaa rouskutellut noita soijafileitä, pyöryköitä ym salsojen ja muiden dippien kera ja joskus ihan sellaisenaankin. Esim. Soijafile + Lidlin Kania salsa, nam!

Paketissa pyydetään liottamaan, tai keittämään, mutta en ole nähnyt tarpeelliseksi. Onko jokin erityinen syy miksi näin pitäisi tehdä? Hyvin ne uppoaa tämmöisenäänkin jonkin soosin kanssa.

Ravinto-arvoiltaan parempaa snacksia saa varmasti etsiä kuin nämä kuivatut soijatuotteet..

Muutenkin soijarouheet ja hilut täydentää hyvin puuroja, jogurtteja, rahkoja ja melkein mitä vain.

Antakaahan vinkkejä miten itse nautitte soijanne?

Ei oteta tähän ketjuun väitteitä siitä, että onko tämä hyväksi miehille vai ei. Se on mulle ihan sama kuitenkin, ei kiinnosta.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Copypastella toiselta foorumilta: El

Tarvikkeet:

- Soijaleikkeleitä
- Suolaa
- Mausteita oman maun mukaan (tai kasvisliemikuutio)
- Tomaattipyrettä, mielellään jotain chilimaustettua, esim. Makumestarin Pizzapyre on sikahyvää!
- Korppujauhoja
- Rasvaa paistamiseen


Tässä ohje ihan täydelle tunarillekin, ei voi epäonnistua:

Kaada parin-kolmen litran kattila noin puolilleen vettä ja kattila hellalle kutoselle. Kun vesi kiehuu, lisää suolaa teelusikallinen ja mausteita oman maun mukaan (suolan ja mausteet voi korvata kasvisliemikuutiolla). Perään leikkeleet ja annetaan kiehua noin vartin (levy neloselle kiehumisen ajaksi niin ei kuohu niin paljoa).

Noin vartin keittämisen jälkeen kipataan vedet pois. Energian säästämiseksi pane samalle levylle paistinpannu, jolla keitit leikkeleet. Pannulle jotain rasvaa reippaasti (oman maun mukaan, esim. oliiviöljyä) ja levy ~ neloselle.

Pannun lämmetessä valele soijaleikkeleet yltympäriinsä tomaattipyreellä ja sen jälkeen pyörittele korppujauhoissa. Tämän jälkeen lado leikkeleet pannulle paistumaan. Kurki vähän väliä, ettei pala, koska korppujauho kärähtää nopeasti. Kun rupeaa rusehtamaan, käännä ja paista saman verran vielä toiselta puolelta. Huomaa, että korppujauho imee rasvaa todella tehokkaasti, joten sitä voi joutua lisäämään. Paistuessa voit halutessasi ripotella päälle vielä vaikka pippuria.

Kun leikkeleet ovat pinnalta rapeita, niin pannulta pois ja lautaselle. Päälle voi kyhätä vielä hienon kastikkeen, mutta menevät ihan noinkin. Kiireinen käyttää päällä kastikkeena vaikka Hesen valkosipulikastiketta, joka on vegaanista.

Vinkki: pane keitinveteen reippaasti tandoori masalaa, jolloin saat punaisia leikkeleitä!



...ja on ne kyllä keitettynä ja paistettuna aivan sikamaisen paljon paremman makuisia. En kyllä keksi syytä miksei voisi tuollaisenaankin syödä jos vaan uppoaa.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom