Soija

Gillyanne sanoi:
Ohrajauhoilla ei voi leivonnassa korvata vehnäjauhoja (siis kokonaan, pienen osan voi toki korvata ja makukin todnäk vain paranee). Tämä siksi, että ohrajauhoissa ei ole lainkaan sitkoa. Allekirjoittanut oppi tämän kantapään kautta joskus nuorena ja tietämättömänä - piti tekemän pizzaa ja vehnäjauho oli mukamas loppu, niin meikälikkapa nohevana laittoi loput (=aika paljon taikinan kokoon nähden) ohraa... Tuotos tunnetaan tänäkin päivänä nimellä Gillyn Mössöpizza :D :nolo:

Ok. Uskon kokeneemman sanaa. Mites nuo täysjyvävehnäjauhot? Olisivat kuitenkin parempia kuin ihan tavalliset valkoiset. Tekeekö saman tempun? Odotan Iivili innolla noita reseptejä ja laskelmia :hyper:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ymmärrykseni mukaan (korjatkaa, jos olen väärässä!) täysjyvävehnäjauhojen pitäisi kyllä kelvata siinä missä ns. valkoisten vehnäjauhojenkin. Muistelen joskus nuorena ja innokkaana - otettuani ensin opikseni tuosta em. ohrajauhoepisodista - leiponeeni pullaa hiivaleipäjauhoista... :terveysintoilija: :D
 
Taidan kokeilla jossain välissä tuolla täysjyvävehnällä. Pitää vaan hakea tuota soijaproteiinia ensin.
 
Counani sanoi:
1. Kiinnostaa aina kaikki millä saa tuota hiilaripitoisuutta vähennettyä.

2. Ohra? Mahtaako tulla ihan hirveetä sontaa?

1. Leseet. Tai tee esim. porkkanaleipää.

2. Ööö, vaikka ohran kuitumäärä vähän suurempi onkin, niin ei kai se ulostemäärä kovinkaan paljon kasva.
 
Pitäiskö noissa Gillyannen sänpylöissä laittaa vehnäjauhot, vehnäleseet ja soijat painon vai tilavuuden mukaan? (Siis esim. 200g vehnäjauhoja, 100g vehnäleseitä ja 100g soijajauhoja vaiko esim. 4 dl vehnäjauhoja, 2 dl leseitä ja 2 dl soijaa?)
 
Kiitos kunniasta Murmeli, mutta resepti ei ole minun. :)

Ja juu, tilavuuden mukaan, ei painon. Esim. 6dl jauhoja/3dl soijaprotskua/3dl leseitä on aikas passeli määrä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom