Sikabulkki, miksi?

Eikös aineenvaihdunta toimi tehokkaammin jos kroppa on tasaisen kireä ympäri vuoden eli rasvat tasolla 8-12 prosenttia? Läskin polttaminen taas kuluttaa myös lihaksia. Ammattilaisilla tilanne on tietysti erilainen koska heillä on sitä lihasmassaa läskin alla ja eiväthän he koskaan päästä rasvoja yli 20 prosentin vai kuinka?

Jos tavallinen kuntoilija haluaa tehdä lajinvaihdon bodauksen suuntaan niin varmaan kannattaa hommata kroppa kireäksi ja rakentaa siihen sitä lihasta eikä niin päin että lihotaan ensin taistelunorsun mittoihin ja lähdetään siitä kutistumaan joko lihaksia tai luuviulua kohti?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Juza76 sanoi:
Täällä myös yksi kantapään kautta oppinut...

Itse kuvittelin, että 88kg (15%) -> 81kg (8%), mutta lähempänä taitaa olla 11% nyt... Vyötäröltä tosin on nyt sulanut 9 cm (94cm -> 85cm), mutta tuollaiset kolme-neljä senttiä sais vielä kadota, niin oltais ehkäpä 8-10% rasvoissa...

Jatkossa pyritään sitten lyhyempään bulkki/kiristys -jaksotteluun ja kiristelyn vois aloittaa aina kun vaikkapa 3cm on tullut vyötärölle lisää, ja se otetaan sen jälkeen pois. Mittanauha kunniaan!

Nimim. "Ei enää ikinä rasvoja noin ylös" (yeah, sure...)

Sama idea on itsellänikin, eli nyt dietillä 95kg (18%)-> 81.6kg (9.6%) ja nyt ideana se että kun vyötärö kasvaa nykyisesta (86cm) 3senttiä suuremmaksi niin sitten pikkudietti päälle ja rasvoja alas. Ensi kesäksi sitten diettiä että rasvat saadaan karvan alle 8% :D
 
Mistäs sitä tietää millasissa rasvaimuissa noi prot käy :D
 
Itse olen ainakin huomannu että kun noin 105-110kg tiputtelee kesällä 90 kg niin joka vuosi on tullut lisää...mutta palaa myös avian varmalla läskiä. Joten nyt talvella yritetään olla mahdollisimman tiukka siis tarkoittaa alle 100kg ja kesällä ottaa taas kevyt tiukkaus jonnekin 85kg. joku voi sanoa että ei kannata dieetata joka vuosi...mutta itsellä tuo 90 kg ei ole vielä kovin tiukka ja toisaalta tulee sitten hiukan lisää intoa treeneihin kesän ajaksi ja tavoitteita rikkoa edellisen dieetin enkkoja seuraavana kesäjä. Luulen kuitenkin että parempi tulos tulee kun absoluuttisesti kisakunnosta "bulkataan" noin 10-15 kg 2 vuodessa ja otetaan deetti vain 2 vuoden välein.
 
ööh, aloittelijan mutuilua:

miksette käytä sitä jaksottelua? Missä syödään parisen viikkoa ylikulutuksen ja sitten taas toiset pari viikkoa alikulutuksen? Mikäs abc syklitys sen nimitys nyt olikaan?
Kelailin vain tos, etteikö se ole vastaus ja "oikea oppi" tähän bulkkaus/laihdutus sydeemiin?
 
rahvas sanoi:
ööh, aloittelijan mutuilua:

miksette käytä sitä jaksottelua? Missä syödään parisen viikkoa ylikulutuksen ja sitten taas toiset pari viikkoa alikulutuksen? Mikäs abc syklitys sen nimitys nyt olikaan?
Kelailin vain tos, etteikö se ole vastaus ja "oikea oppi" tähän bulkkaus/laihdutus sydeemiin?

Mutua mutta taitaa rippua hyvinkin paljon treenaajan aineenvaihdunnasta ja geeneistä toimiiko syklitys ollenkaan.
 
skuge sanoi:
Mistäs sitä tietää millasissa rasvaimuissa noi prot käy :D


Ja ihan mutuna, maailman huippukehonrakentajat huippugeeneineen ja apuaineineen ovat niin eri tasolla, kuin keskivertosaliharrastelija, että mitään käytännön vinkkejä heidän metodeistaan ei varmaankaan kannata haeskella.
 
Optimus sanoi:
Mutua mutta taitaa rippua hyvinkin paljon treenaajan aineenvaihdunnasta ja geeneistä toimiiko syklitys ollenkaan.

lisää mutua.
Mut epäilisin et kaloreita enenmän ja vähemmän olis silti sama joka ihmiselle. Olipa kyseessä nopea tai hidas aineen vaihdunta.

Veikkaisin suurimman syyn olevan siinä miksei tota syklitystä enenpiä käytetä olevan siinä, et ei jakseta seurata sitä syömistä jatkuvasti. Jatkuva kaloreiden laskeminen ja vaihtelu kuinka paljon plussaa vai miinusta.
Tähän vois kyllä vastata joku, joka tosiaan osaa ja viitsii laskea kalorit. Ja on vähän pidemmälle kehittynyt ja treenannut.
 
rahvas sanoi:
Jatkuva kaloreiden laskeminen ja vaihtelu kuinka paljon plussaa vai miinusta.


Pöh ei sitä mitään kaloreita tartte laskea. Dieetillä katsoo että saa välttämättömät ravinteet (~1000kcal) niin on varmasti miinuksella ja bulkilla taas syö niin paljon ku jaksaa (ei roskaa) niin on varmasti plussalla. Keskiarvokalorit näkee peilistä/vaa'asta :) Mielestäni aika leppoisa systeemi mitä nyt bulkilla ei jaksais syödä koko ajan.
 
Itse kun tässä joku kaunis päivä pääsen kireämpään kuntoon niin en kyllä halua päästää itseäni näin rasvaiseen kuntoon. Minusta ei vain ole siihen, että joka vuosi diettaisin 2-3kk päästäkseni tiukaksi ja sitten taas aloittaakseni hullun lailla syömisen. Kun ja jos pääsen tiukaksi niin pidän aerobista sen verran ohjelmassa, että paino ei pääse nousemaan liikaa. Saa nähä miten käy.
 
Jonny sanoi:
Itse kun tässä joku kaunis päivä pääsen kireämpään kuntoon niin en kyllä halua päästää itseäni näin rasvaiseen kuntoon. Minusta ei vain ole siihen, että joka vuosi diettaisin 2-3kk päästäkseni tiukaksi ja sitten taas aloittaakseni hullun lailla syömisen. Kun ja jos pääsen tiukaksi niin pidän aerobista sen verran ohjelmassa, että paino ei pääse nousemaan liikaa. Saa nähä miten käy.

Samat suunnitelmat kuin minulla. Eli koitan sykliettelyä pidemmissä ja lyhkäsemmissä sykleissä ja pidän aerobisen mukana koko ajan. Ennemmin vähän hitaampi lihaskasvu, kuin bulkin lopulla hirvee plösökunto ja sitten edessä pitkä dieetti. Ja onko tuossa loppupelistä sitten lihaskasvullakaan mitään eroa, kun pitkällä dieetillä sitä lihaakin aina palaa.
 
Meikä ei ole koskaan dietannut, mitä nyt painin parissa joskus nuorempana oli syömättä päivän ennen kisoja, että pääsi sarjaan (tosi fiksua). Ajatuksissa on nyt vetää plussalla ensi kevääseen josta sitten diettaan rasvaa pois kesää varten. Katotaan mitä jää käteen, varmaan silloisesta 95+ painosta luultavasti 75-80kg.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom