Selviääkö "hyvästä" ravintosisältö selityksestä kaikki tarpeellinen

Liittynyt
20.6.2005
Viestejä
234
Ikä
34
Näkyykö semmosesta ravintoselostuksesta tarpeeks missä lukee mistä hiilarit tulee ja tietty kuinka paljo niitä on. Onko sokerista vai laktoosista vai jostain muusta. Prodesta lukee vain määrä ja rasvoista lukee että onko tyydyttyneitä kuinka paljon ja tietty määrä. Näitten tietojen perusteella mä katon mikä on "terveellistä" ja mikä ei. Jos on paljo tyydyttyneitä rasvoja ni ei ja jos on sokeria ni en osta/syö paitsi ehkä jotku harvat kuten sinappi ja joku muu pieni. Onko hyvä tyyli. Joudunko tolla metikköön.
Eli riittäkö kuvaamani ravintosisältö selostuksen antama tieto sen määrittelyyn onko kyseinen tuote hyväksi vai eikö.

Mitä muuta kenties niistä kannattaisi katsoa.

Tietty riippuu että mitä hakee, mutta en ole perehtynyt mihinkään omegahappo asioihin vielä sen enempää (haluaisko joku vähän valaista) joten en pidä niitä tärkeinä. Eli en ole hifistelijä (en tarkoita että omegoihin perehtyminen tekisi hifistiä kunhan vain sanoin etten ole sellainen).
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Olen joskus rätti väsynyt. Tähän saataa olla osa syynä se että reenaan todella kovaa (luulisin ja tähän pyrin). Voiko se osittain johtua siitä että syön erittäin vähän jos ollenkaan sokeria paitsi laktoosi sokeria tulee kuulemma mulle iha himona rasvattoman maidon kautta. Tuota sokerin "puutteesta" johtuvasta väsymyksestä isäni yrittää toitottaa ja myös joku ex- bodari oli sanonu et olis hyvä syödä sokeria. Pitääkö paikkansa. Eli onko huono jos syö erittäin vähän valkoista sokeria.
 
Näin minäkin ajattelin koska sokruhan on pelkkää nopeaa hiilaria (haitaksi, paitsi palkkarissa eikö?). Jos kerta on hyvä että on nopeita hiilareita palkkarissa ni eikö yhtä hyvi vois vetää jotaki hedelmä namuja mm. dextron sijaan. Mitä muuta hedelmäkarkeissa on kun sokeria.
 
Malto ajaa saman asian, kuin dekstro (ja jos dekstroosia itteensä haluat, niin osta marketista halvalla panimosokeria, on justiin sama asia), mutta ei ole niin ällömakeaa.

Ite mutustelen omenaa tai banaania palautusjuoman lisukkeena. Ihan vaan maun takia ja siksi, että kestäisi vähän pitempään sen juoman nauttiminen. Sehän on yksi ateria muiden joukossa, joten ei sovi hotkia. Hotkimisesta tulee vaan ilmavaivoja ja muita mahavaivoja. Siinäpä sitten tulee hedelmän mukana vähän lisää hiilariakin, muttei se reenin jälkeen haittaa.

Mutta jos karkkihammasta oiiiikein kolottaa, niin miksei voisi jonkun verran hedelmäkarkkejakin natustella palautusjuoman ohella. Jos karkkeja on enemmälti, niin jättää maltoa sitten vähemmäksi tai kokonaan pois ja käyttää karkkien kyytipoikana tuhtia protujuomaa sitten. Joku hifistelijä tuosta toki on kauhuissaan, että "Eiiiii! Pitää olla just tarkalleen X määrä maltoo ja dextroo, kreatimentit ja glutimauxetkin kohillaan! Muussa tapauksessa sitä suorastaan kuuuulee, miten katabolia kutistaa lihaxet!". Justjust. :rolleyes:
 
iivili sanoi:
Joku hifistelijä tuosta toki on kauhuissaan, että "Eiiiii! Pitää olla just tarkalleen X määrä maltoo ja dextroo, kreatimentit ja glutimauxetkin kohillaan! Muussa tapauksessa sitä suorastaan kuuuulee, miten katabolia kutistaa lihaxet!". Justjust. :rolleyes:
Elälälä kuule ala mulle :lol2: Just myöhästy ateria numero 5,7 37 secuntia ja oikein TUNSIN ku kata-peikko haukkasi hauistani! :itku:
 
Nyt on tullu jo hyvin selvitystä tohon palkkari asiaan, mutta entäs pääasia eli noi ravintosisältö selostuksen perusteella tehtävät "tuomiot". Jäi semmone aikasemmin sanomatta että tietty riippuu mihin aikaan tai mikä kanssa sitä ottaa. Aamulla hiilaria ja prodea, ei rasvaa koska hiilari on avannut rasvasolut lihaksessa ja täten rasva imeytyisi helposti. Nämä asiat on jo hallussa;).

Mitenkäs maustatte palkkarin vai maustatteko ollenkaan jos käytätte esim. maustamattomia lisäravinteita. Mulla on itellä palkkarina ihan perus-setti eli maustamatonta hera80 ja maltoa. Oon kaks kertaa kokeillu. Eka kerralla vaan heraa veteen. Ei ollu hyvää. Tää oli vaan nopee kokeilu. Sitte eka oikee palkkari oli 5 dl maitoon molempia about desi. Maistoin tolleen ja aika paskanmakusta, lisäsin vähän mehutiivistettä ja oli ehkä vähän parempaa, mut ehkä maito ja mehutiiviste ei ole niin hyvä idea. Kyllä se nyt menee ihan helposti alas eli ehkä tää on turhaa valittamista. En todellakaa oo mikää herkkusuu. Rahkat ja tonnikalat sekä öljyt menee sellaisinaan kuin ei mitään, mutta tämä hera johon ei vielä ole ainakaan tottunu on kyllä aika myrkkya. Tottuko siihen? Kaikkeen tottuu eikö? Eli miten ihmiset on maustaneet palkkarin. Tästä varmaan löytyy 1000 ja 1 threadia, mut jos tähän treadiin sais 1 tai 2 ehdotusta ni olis hyvä. Entäs toi sekotus pistättekö vaan sheikkeriin/pulloon ja sekotatte.
 
En jaksa/halua perustaa uutta threadia tätä kysymystä varten joten pistän tähän. Mimmone personal trainer on markus johansson. Sain isältä joululahjaks pari käyntiä ton kaverin ohjeistuksessa johonkin turun s.a.t.s salille. Onko pätevä kaveri? Jotenki tuli semmone olo et toi on semmone "kiinteytys" mies, joka säikähtää ku sanon tekeväni raskaita kyykkyjä tai kertovani syömisistäni. Pitääkö yhtään paikkansa?

PS. Aika monta kysymystä setvitään tässä threadissa, mutta ehkä tästä vielä hyvä tulee ja saan vastaukset kaikkeen:) .
 
pikku kirppu sanoi:
Aamulla hiilaria ja prodea, ei rasvaa koska hiilari on avannut rasvasolut lihaksessa ja täten rasva imeytyisi helposti. Nämä asiat on jo hallussa;).

:) Paitsi, että rasvan varastointiin ei tarvita hiilaria ja rasvasta suurin osa varastoidaan kyllä muualle, kuin lihakseen.

pikku kirppu sanoi:
Nyt on tullu jo hyvin selvitystä tohon palkkari asiaan, mutta entäs pääasia eli noi ravintosisältö selostuksen perusteella tehtävät "tuomiot".

Makroravinteiden määrillä ja energian määrällä pääsee jo pitkälle. Sitten voi tietysti katsella esimerkiksi leivässä paljonko on täysjyvää jne. Ei noista kuitenkaan kannata mitään hirveitä paineita ottaa.
 
Eihän sitä tarvita mutta eikös se helpota varastoitumista avaamalla rasvasolut. Eikös kaakaojauhe ole pahasta. Eikö ole melkein sama asia kun suklaa. Leivässä nyt ei oo mitää miettimistä, ruispaloja ja sillä selvä.
 
pikku kirppu sanoi:
Eihän sitä tarvita mutta eikös se helpota varastoitumista avaamalla rasvasolut.

Puhut ilmeisesti insuliinista? Rasvasolut varastoivat rasvaa kyllä ihan hienosti vaikka insuliinitasot olisivat paastotasollakin.

pikku kirppu sanoi:
Eikös kaakaojauhe ole pahasta. Eikö ole melkein sama asia kun suklaa.

Kaakaojauheitakin on erilaisia, mutta jos puhutaan siitä sokeroidusta kamasta (tyyliä Ou Boy...), niin palautusjuomaan se on ihan hyvä maun antaja.
 
pikku kirppu sanoi:
Eikös kaakaojauhe ole pahasta. Eikö ole melkein sama asia kun suklaa.

Tuskinpa kaakaojauhe on sen enempää pahasta kuin hedelmänamutkaan ;)

Asiallisesti ottaen, mietipä nyt itse: Jos laitat kaakaojauhetta palkkariisi lusikallisen-pari muutaman kerran viikossa, miten suuren osuuden koko viikon syömisistä se muodostaa? Aivan, suorastaan häviävän pienen.

On toki hyvä olla tarkkana, mutta ylitarkkuus ja stressaaminen ovat pahasta ja aiheuttavat kataboliaa. ;)
 
Gillyanne sanoi:
Tuskinpa kaakaojauhe on sen enempää pahasta kuin hedelmänamutkaan ;)

Asiallisesti ottaen, mietipä nyt itse: Jos laitat kaakaojauhetta palkkariisi lusikallisen-pari muutaman kerran viikossa, miten suuren osuuden koko viikon syömisistä se muodostaa? Aivan, suorastaan häviävän pienen.

On toki hyvä olla tarkkana, mutta ylitarkkuus ja stressaaminen ovat pahasta ja aiheuttavat kataboliaa. ;)

Tismalleen. Itsekin nakkaan kaakaojauhetta palkkariin ja en stressaa että hitto menikö sinne nyt liikaa sitä sokerimörköä. Sama kuin jättäisi malton pois, sillä on se maltokin nopeaa hiilaria ja näin ollen pahasta.
 
Maustamaton hera 50g ja kaakaojauhe 50g ja sekaan vielä 5g kreatiinia. Siinä meikäläisen palkkari, maku ihan ok vaikka samapa tuolla :)
 

Suositut

Back
Ylös Bottom