Selluloosakuitu ja muut herkut ruokavaliossa

Liittynyt
29.3.2008
Viestejä
69
Olin eilen tilaamassa proteiinia ja katoin tuoteselosteen niin siinä oli stabilointiaineena selluloosakuitua, radiossa kuulin että banaanin makuun käytetään jugurteissa ja muissa saippuaa??. Mitä muita namupaloja elintarvikkeisiin laitetaan, olis kiva tietää ni voi ehkä lopettaa syömisen kokonaan. Kertokaa heti:whip:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kannattaa ottaa Facebookissa Safkatutka seurantaan ja katsoa YouTubesta Silminnäkijän väärennetty ruoka -videot. Kaikennäköistä herkkua sitä tungetaan ruokaan ja kuluttaja syö suupielet hymyssä, ruokateollisuus ja kaupat kiittää, kun muutamalla E:llä saadaan vähän suurempi luku sinne viivan alle.
 
Toki ruokiin lisätään lisäaineita, eikä kaikki niistä ihmiselle välttämättä hyväksi olekaan, mutta usein asiaa liiotellaan. Kerrankin telkkarissa sanottiin miten lysiiniä (mikäli oikein muistan) saadaan hiuksista ja muista karvoista. Totta kai kuulostaa kauhealta, kun sanoo, että ruokaan lisätään hiuksia. Sitte taas kun miettii, että se lysiini on vain otettu niistä karvoista – ei niitä karvoja siinä ruoassa suoraan ole. Vielä enemmän kun perehtyy, oppii, että lysiini onkin ihmiselle täysin välttämätön aminohappo. Se siitä myrkystä. Sama homma esimerkiksi E300:n kanssa. E-koodina se on myrkky, askorbiinihappona sama, mutta kun sitä sanookin C-vitamiiniksi, se on maailman terveellisin aine. Eri nimiä vaan. Myös natriumglutamaatti (E621, MSG) on hyvä esimerkki. Totta joo, jotkut saavat siitä oireita kuten päänsärkyä tai pahoinvointia, mutta ei se suoraan tee siitä pahaa myrkkyä. Jossain tuolla Aasiassa natriumglutamaattia käytetään ihan pöytämausteena. Käykää vaikka jossain etnokaupassa – sieltä sitä saa sadan gramman pusseissa. Ymmärtääkseni eliniänodote siellä päin on aika hyvä.

Lisäaineet ovat melko pieni paha kaikkien muiden (voiteet, deodorantit, saasteet jne.) myrkkyjen ohella. Enemmänkin "lisäaineruokien" ongelmana on muuten vaan ravinneköyhyys.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom