Toki ruokiin lisätään lisäaineita, eikä kaikki niistä ihmiselle välttämättä hyväksi olekaan, mutta usein asiaa liiotellaan. Kerrankin telkkarissa sanottiin miten lysiiniä (mikäli oikein muistan) saadaan hiuksista ja muista karvoista. Totta kai kuulostaa kauhealta, kun sanoo, että ruokaan lisätään hiuksia. Sitte taas kun miettii, että se lysiini on vain otettu niistä karvoista – ei niitä karvoja siinä ruoassa suoraan ole. Vielä enemmän kun perehtyy, oppii, että lysiini onkin ihmiselle täysin välttämätön aminohappo. Se siitä myrkystä. Sama homma esimerkiksi E300:n kanssa. E-koodina se on myrkky, askorbiinihappona sama, mutta kun sitä sanookin C-vitamiiniksi, se on maailman terveellisin aine. Eri nimiä vaan. Myös natriumglutamaatti (E621, MSG) on hyvä esimerkki. Totta joo, jotkut saavat siitä oireita kuten päänsärkyä tai pahoinvointia, mutta ei se suoraan tee siitä pahaa myrkkyä. Jossain tuolla Aasiassa natriumglutamaattia käytetään ihan pöytämausteena. Käykää vaikka jossain etnokaupassa – sieltä sitä saa sadan gramman pusseissa. Ymmärtääkseni eliniänodote siellä päin on aika hyvä.
Lisäaineet ovat melko pieni paha kaikkien muiden (voiteet, deodorantit, saasteet jne.) myrkkyjen ohella. Enemmänkin "lisäaineruokien" ongelmana on muuten vaan ravinneköyhyys.