Noniin, nyt on sitten matkalta kotiuduttu ja parisen viikkoo oltu kotosalla.
Varmaan helpointa aloittaa purkamaan tekstiä kronologisessa järjestyksessä.
Kaloreita nostin aika reippaasti sitten vielä lähtöä edeltävänä päivänä. Osittain olosuhteiden pakosta mutta ei täysin. Paino Suomesta lähdettäessä oli siis siinä 67-68kg. Määränpäähän saavuttua ruokailut hoituikin sitten lähinnä seisovassapöydässä aamupalan aikaan, päivällä paikallista ruokaa ravintoloissa (lounas ja päivällinen), sekä sitten illalla jotain naposteltavaa. Sanomattakkin selvää, että optimaalinen ruokailu aika mahdottomuus tuolla. Suhteellisen pitkät ateriavälit ja ravintoarvoista ei pienintäkään tietoa. Proteiinia tuskin tuli tarpeeksi, saati tasaisesti koko päivän aikana. Nuo seikat kuitenkin laskin aika toissijaisiksi, matkalla kuitenkin kun oltiin. Pyrin siis lähinnä vain syömään reilusti. Joskin se sisälsi kyllä helvetisti paskojarasvoja sekä hiilihydraattia.
Parin ensimmäisen päivän reilumpaan syömiseen keho kyllä reagoi todella voimakkaasti, ja päälle tuli sellainen nestepöhö, kun heräsin aamulla ja takana oli aika tuhti illallinen. Turvotuksen näki peilistäkin todella selvästi ja paino olikin hotellin vaa'an mukaan n. 75kg! (ei ollut digitaalistavaakaa, joten heittoa varmasti oli suuntaan tai toiseen.) Ei siinä kyllä tiennyt itkeäkkö vaiko nauraa, kun näytti siltä kuin olisi lihonut 10 yhdessä yössä. Jatkoin kuitenkin runsasta syöntiä ja turvotus siitä sitten katosi ihan selvästikkin. Viimesinä päivinä olimmekin hotellissa, jossa oli digitaalinen vaaka ja se näytti hiukan alle 70kg.
Huomioita kropan käyttäytymisestä voisi listata sen verran, että joka aterian jälkeen kyllä iski aivan hervoton hiki, ja turvotus. (eron pystyi näkemään selvästi ihan naamastakin, kun vertaili ennen syömistä ja syömisen jälkeen) Hien tuloon kyllä varmasti vaikutti lämpötila (sellaiset 30 astetta) ja ruokien runsaat ja tuliset mausteet.
Kotiuduttua sitten paino olikin 69kg ja tänä aamuna se oli samaisen verran. Tosin se on heitellyt aika tavalla välillä 68-69kg. Kalorit olen pitänyt suurinpiirtein 2500 salipäivinä. Olen nyt toteuttanut 2-jakoista 4 kertaa viikossa -periaatteella. Varmaan tuo 69kg on tällä hetkellä se "normaalipainoni". Jos vertaan ylimääräistä nahan ja luun välillä siihen kun paino oli alimmillaan, eli siis n. 62kg, niin kyllä löystymistä on tapahtunut selvästi. Matkan aikana saattoi läskiä tulla 1-2kg, mutta tuon enempää tuskin on. Eli siis voiko tosiaan paino ja ihan puhtaasti kireyskin vaihdella noin radikaalisti pelkkien nesteiden takia? Vai tuliko tuolla matkalla tosiaankin kahdessa viikossa ylimääräistä silavaa noin monta kiloa? (aamupaloilla tuli ehkä hiukan Marlon Brandoiltua
)
Nyt on kuitenkin kroppa aika normaalinoloisessa tilassa. Kuitenkin varsinkin aamuisin on aika sumuinen olo. Olen vedelly hiilareita n. 150-100. Nämäkin aamulla ja heti reenin jälkeen. Täten ajattelin, että olisiko mahdollista, että keho on ketoosin ja normaalinrajatilassa koko aika?
Päätin jatkaa dieettiä nyt juhannukseen asti. (silloin alkaa omalta osaltani festarikesä, ja dieettaaminen on mahdotonta). Ketogeenisenä ajattelin dieetin hoitaa, sillä joulukuussa kokemukset siitä olivat todella hyviä, ja sillä tavalla saisin varmuutta tuohon aamuhöttöyisyyteen. Että johtuuko se hiilareista vai mistä. Kuitenkin tuo nesteiden heittely hiukan huolettaa, koska on selvää, että nesteet taas lähtee aika hätäseen. Samanlaista tilannetta en enään halua, että yhtäkkiä pamahtaa kilokaupalla nestettä ja aamulla ei meinaa tuntea itseään peilistä. Täten kysyinkin, että kuinka kauan kannattaa varata "siirtymäaikaa" ja millä hiilareiden nostomäärällä viikko/päivä-tasolla? Voi olla nimittäin, että siirtyminen ketogeenisestä suoraan festarisafkoihin ei ole ihan fiksua...
Kaikki kommentointi olisi erittäin tervetullutta.