Rypsiporsas

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja trebla
  • Aloitettu Aloitettu
En nyt ota kantaa rypsipossuun suuntaan enkä toiseen, mutta mikä juttu tää luonnollisuus on, mitä jotkut huutelee? Se tietysti kuulostaa hienolta, jos syödään vain luonnollisesti kasvatettua possua. Mutta ei kai se nyt niin voi olla, että luonnollinen on aina parempi? Kaikkeahan tässä muutenkin jalostetaan ja banaanitkin on niin kaukana luonnollisesta kuin ikinä voi olla, on sitten luomua tai ei. Ja niin on moni moni muukin elintarvike. Jos nyt otetaan sellainen fiktiivinen esimerkki, että vaikka luonnollinen possu maistuisi perseen sisäpuolelta, eikä olisi edes mitenkään erityisen terveellistä ja joku keksii, että sahanpuruja syöttämällä siitä saadaan parempaa ja terveellisempääkin, niin kyllä mä siihen jälkimmäiseen kallistuisin. Ei se luonnollisuus voi aina olla itseisarvo. Ihan niin kuin pikku jalostuksella ei voisi saada terveellisempääkin aikaan. Vai onko tää luonnollisuusvouhotus pelkästään joku ideologinen juttu?

täsä kohti voi vaa sanoo jot paree kuva susta kun et moista sittiä ois kriivannu.....ajatteleminen ennen tekoja,fiksu tapa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Paletaani tai joku tietävä, meneeköhän tämä järkeilyni yhtään oikein?

Kyllä kai tuo pikaisella silmäyksellä ihan loogiselta näyttää. Aikamoista mainoshuttua sieltä paljastuu kun alkaa noita arvoja oikeasti katselemaan.

Rypsiöljyä en itse laskisi edes omega3 lähteeksi, kun siintä alfalinoleenista keho kääntää muutamia prosentteja EPAksi ja DHAksi. Naurettavaa lukea rypsipullosta että olisi hyvä omega3 lähde.

ALA on kuitenkin välttämätön rasvahappo ja sillä voi olla muitakin terveysvaikutuksia kuin pelkästään muuttuminen EPAksi ja DHAksi.

täsä kohti voi vaa sanoo jot paree kuva susta kun et moista sittiä ois kriivannu.....ajatteleminen ennen tekoja,fiksu tapa.

Ei sulla mitään perusteluja löytyis?
 
Ite lihaa leikkaan työkseni ja tuota rypsiporsasta tulee kanssa tehtyä niin on se rasva pehmeämpää. Normaalit possut mitä on tehty niin se rasva on kovettunutta ja tuossa rypsissä se on paljon pehmeämpää. Sikäli uskoisin että on terveellisempää että tämä pehmeä rasva ei jää elimistöön niin helposti kuten se idea olikin.
 
En nyt ota kantaa rypsipossuun suuntaan enkä toiseen, mutta mikä juttu tää luonnollisuus on, mitä jotkut huutelee? Se tietysti kuulostaa hienolta, jos syödään vain luonnollisesti kasvatettua possua. Mutta ei kai se nyt niin voi olla, että luonnollinen on aina parempi? Kaikkeahan tässä muutenkin jalostetaan ja banaanitkin on niin kaukana luonnollisesta kuin ikinä voi olla, on sitten luomua tai ei. Ja niin on moni moni muukin elintarvike. Jos nyt otetaan sellainen fiktiivinen esimerkki, että vaikka luonnollinen possu maistuisi perseen sisäpuolelta, eikä olisi edes mitenkään erityisen terveellistä ja joku keksii, että sahanpuruja syöttämällä siitä saadaan parempaa ja terveellisempääkin, niin kyllä mä siihen jälkimmäiseen kallistuisin. Ei se luonnollisuus voi aina olla itseisarvo. Ihan niin kuin pikku jalostuksella ei voisi saada terveellisempääkin aikaan. Vai onko tää luonnollisuusvouhotus pelkästään joku ideologinen juttu?

Olen seuraillut tätä luonnollisuusbuumia jonkun aikaa ja huomannut, että muutamat asiat tuntuvan linkittyvän usein yhteen. Luonnollinen ruoka / paleo, kahvakuulailu, paljain jalon / five fingers –tossuilla juokseminen, crossfit / toiminnallinen harjoittelu ja superfoodit. Usein samat ihmiset ovat tekemisissä useamman ellei kaikkien edellä mainittujen asioiden kanssa. Mistä tämä luonnollisuuden tavoittelu on sitten saanut alkunsa? En tiedä, mutta ehkä kaikessa kehityksessä ollaan menty niin pitkälle että osa meistä kaipaa ”takaisin luontoon”. Onko tämä luonnollisuuden tavoittelu sitten huono juttu? Tuskin siitä kenellekään haittaa on. Omasta mielestäni siinä on paljon hyviä pointteja hyvinvoinnin kannalta. Kaikilla on varmasti kuitenkin tavoitteena oman hyvinvoinnin parantaminen. Pakkotoistolla pyörii pääasiassa bodailuun suuntautuneita ihmisiä joiden päätavoite saatta olla isot lihakset. Kun sekaan heitetään keskustelijoita joilla on hieman eri tavoitteet, niin keskustelusta tulee usein melkoista vääntöä. Asioita katsotaan vähän eri kulmasta ja näkemykset eroaa. Toiselle ruuan alkuperä ja lisäaineettomuus ovat tärkeitä arvoja, kun toiselle lidlin halvin maitorahka edustaa parasta ravintoa. Täällä syntyy usein kuitenkin ihan asiallisia keskusteluja juuri näiden näkemyserojen takia ja se on hyvä juttu. Tämä ei nyt liittynyt rypsipossuun lainkaan, mutta sivusi hieman tuota luonnollisuus teemaa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom