Ruoka kallistuu ennätystahtia

Ihme ettei tätä ole vielä postattu tänne:

Tietokirjailija Seppo Konttinen kummastelee puheita Suomen päivittäistavaramarkkinoiden kovasta kilpailusta.

– Tuntuu vähintäänkin oudolta, että Suomen päivittäistavaramarkkinoilla tai Kesko-kauppiaiden välillä kilpailtaisiin ankarasti.

Suomalaista vähittäiskauppaa tutkineen Konttisen mukaan kovan kilpailun pitäisi näkyä kuluttajahinnoissa.

– Suomessa kuluttaja maksaa kuitenkin lähes Euroopan kalleinta ruokaa. Miksi kilpailu ei toimi? Oligopolistisilla markkinoilla on vain kaksi toimijaa, jotka kumpikin seuraavat toisiaan hinnoittelussa. Ruokakaupan hienosta kannattavuudesta kertovat Keskon ja SOK:n tilinpäätöstiedot, Konttinen sanoo.

Hän on myös sitä mieltä, että kuluttajat maksavat keskusliikkeiden ylisuuret voitot ja kauppiaiden hulppeat vuositulot ruokakaupassa vieraillessaan.

...

Koko artikkeli: http://www.mtv3.fi/uutiset/talous.s...uttaja-maksaa-kauppiaiden-hulppeat-vuositulot

Siinä taas vähän mietiskelyä että mistä ruan kallis hinta johtuu...
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Hitto et on ollut suhteessa iso säästö kun olen vaihtanut Lidliin, alkuun oli vähän ennakkoluuloja ku on sellainen "ryssäkauppa" meilläpäin, mutta jokainen tuote on ainakin 20% halvempaa kuin prismassa, esim riisipiirakat 25/29senttiä ja prismassa 65-70senttiä, patonki on 79/89 ja prismassa on 2-3 euroa. Juusto on halvempaa ja paistijauheliha ja ruisleipä. Osaako joku sanoa paljon todellisuudessa ruoka on kalliimpaa täällä Suomessa kuin muualla päin maailmaa? Esim Espanja tai Italia tai Jenkkilä ?
 
Mä vaihdoin S-Marketit ja K-Kaupat ihan alkuperäisiin Lidleihin ja Normiin ym. Saksan paikallisiin ruokakauppoihin. Aivan törkeän paljon enemmän on saanut samasta pussillisesta ruoka maksaa Suomessa! Yks karuimmista esimerkeistä on maito. Täältä saa _joka paikasta_ maitoa alle 60 sentillä litra ja useimmista ,49 eurolla.

Kävin pari viikkoa sitten Suomessa ja koska loma oli kyseessä niin ostokset koostui pääasiallisesti epäterveellisestä safkasta (ravintolassa syöminen, karkit, kalja). Ravintolassa meni helposti 40€ pihviin ja pariin bisseen vrt. täällä 25 euroa, karkit oli jotain melkein 3 euroa pussi vrt. täällä Haribon 200 gramman säkit on 0,69-0,89 euroa (toki suomalaiset on paremman makuisia) ja kaljasta nyt ei varmaan tarvi puhuakaan. Puhun silti. Olen juuri muuttamassa toiseen kämppään ja pitihän sitä nyt muuttokaljat hakea. Tuli siinä samalla vertailtua vähän hintojakin. Täällä kori tarkoittaa tosiaan 20*0,5 litran kaljapulloa alkoholipitoisuuden ollessa 5,2 ja 5,4 välillä. Hintaa tuollaiselle muodostuu merkistä ja mallista riippuen 7-14 euroa.

Normaali päivittäistuotteista juustot tulee ostettua aina tiskistä, melkein aina tulee jotain chilillä terästettyä otettua. Kilohinta siinä 10 euron tuntumassa. Sika-nauta vaihtui välittömästi nautaan kun muutin tänne, hinta pysyi samana. Vois sanoa että ennen jos meni kauppaan 50 euroa muutaman päivän ruokiin ja salaatteihin jne. niin nyt saman satsin saa noin puolella; kertaakaan ei ole yli 30 euroa tullut maksettua.
 
Joo-o, kyllä suomessa osataan tää sika-hinnoittelu. Parissa kolmessa vuodessa noussut naudanjauheliha 400g paketti 2.5e -> ~4e ja muitakin esimerkkejä on.. Lätkästään kotimaisen tuotteen leimat niin vieläkin enemmän voidaan rahastaa kun suomalaiset niin arvostaa kotimaista ruokaa.. alvin nousun hyväksikäytöstä hinnoissa ei tarvii edes puhuakkaan.
 
Laitetaan Suomi-leima ja päälle vielä luomu-leima, niin jo on jumalauta kallista. Joku joulukinkkukin saa luomuleiman ja kalliin hinnan jos possulla on 0.2 neliötä enemmän liikkumatilaa, joten se voi nuolla omaa persereikäänsä ja siten se on sitten luomua.
 
Ite skippaan kaikki luomut ja pyrin ostaa ruuat alennustarroilla, säästää pitkän pennin. Suomen yltiövarovaisen lainsäädännön takia ruuissa on ne alennuslaput viikon ennen kuin ne oikeasti pilaantuu joten mitään ei menetä. Ei tarvitse maksaa turhasta.
 
Laitetaan Suomi-leima ja päälle vielä luomu-leima, niin jo on jumalauta kallista. Joku joulukinkkukin saa luomuleiman ja kalliin hinnan jos possulla on 0.2 neliötä enemmän liikkumatilaa, joten se voi nuolla omaa persereikäänsä ja siten se on sitten luomua.

"Täyttääkseen luomutuotannon vaatimukset lihasikojen ja emakoiden tulee saada luomurehua. Tilavaatimukset ovat noin kaksinkertaisia tavanomaiseen verrattuna. Eläinten mahdollisuus toteuttaa lajinomaista käyttäytymistä huomioidaan luomussa paremmin. Sikojen on päästävä ulos, niiden on saatava karkearehua päivittäin ja sikalaan tulee päivänvaloa ikkunoista."
 
Mieluummin sieltä ostaa ruokaa 5-10e halvemmalla per kerta kun jostain S-ryhmän kaupasta että massiherrat saa lisää massia. Kertaakaan ei oo missään tuotteessa ollut vikaa tai pilaantunutta.
 
Saa nähdä milloin pirkka ja rainbow nostavat rasvattomien maitorahkojensa hintaa, rainbow nosti jo 5senttiä, pirkalla edelleen 59senttiä/kpl, rainbow 65senttiä. Helpostihan ne voi jonneki 69senttiin nostaa, kun kilpailijalla 85 hintana. Ainakun käy ostamassa, niin odottaa jännityksellä että olisi jo nostettu. Maitorahkasta se suurin osa protskusta tulee kuitenkin otettua, kun ei rahat pihviin riitä.
Rainbowsta tuli mieleen, kun myivät viime kesänä/syksyllä kanan fileesuikaleita 300g 1,99e. Ai että niitä aikoja..
 
No ehkä tuo nyt ei ollut kovin rakentava posti,mut osa siitä edullisuudesta on illuusio joka luodaan jollain puoli ilmasilla esanssimehu tiivisteillä yms. Onko siellä esim hedelmät halvempia?
 
Ite skippaan kaikki luomut ja pyrin ostaa ruuat alennustarroilla, säästää pitkän pennin. Suomen yltiövarovaisen lainsäädännön takia ruuissa on ne alennuslaput viikon ennen kuin ne oikeasti pilaantuu joten mitään ei menetä. Ei tarvitse maksaa turhasta.
Nuo alennus tarrat on bongaamisen arvoisia. Esim ite tulee ostettua lihaa paljon. Jos tulee kerralla joku isompi satsi niin mä paistan ne ja pistän ruuan sekaan seuraavina päivinä ;)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom