- Liittynyt
- 2.3.2004
- Viestejä
- 576
Pieni vitutus päällä, joten yrittäkää suodattaa kärkevimmät vuodatukset.
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Ruuan+hinta+uhkaa+nousta+rajusti/1135230224616
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/16954-yk-varoittaa-ruoan-hinta-karkaa-kasista
http://www.mtk.fi/maatalous/ruoka/ruoan_hinta/fi_FI/hinta/
Katsoiko kukaan tänään A-Plussaa tänään? Jos kuulin oikein, Katainen "vilautti" ruoan hinnan laskemista sillä perusteella, että pian monilla ei ole rahaa maksaa siitä, koska monien ihmisten elintaso putoaa eläkepommin myötä yms.
Pitääkö ruoan hintaa todella laskea, jotta jokainen suomalainen saa elämän perustarpeet tyydytetyksi? Mitä muuten luetaan tällä hetkellä suomalaisen ihmisen perustarpeisiin? Koti, sähkö, vesi, ruoka, tv, digiboksi, kännykkä ja tietokone + netti? Onko tällaista edes määritelty? Kumpi tulisi kalliimmaksi, ruoan hinnan alentaminen verohelpotuksilla vai niiden tukeminen, joilla ei oikeasti riitä rahat em. perustarpeisiin? Itse veikkaan jälkimmäistä. Jos olen väärässä, repikää multa kädet irti. Ruoan hinnan keinotekoinen alentaminen maksetaan kuitenkin verorahoista, eli se on joka tapauksessa jostain muusta pois, eikö?
Ruokaan 13% tuloista tuntuu mielestäni kovin pieneltä hinnalta noin elintärkeästä asiasta. Mitä jos käytettäisiin enemmän rahaa ruokaan ja vähemman johonkin muuhun? Maksettaisiin siitä, mikä on oikeasti tärkeää.
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Valmisruoka+maistuu+suomalaisille+entistä+paremmin/1135232018524
http://www.finfood.fi/finfood/finnfoo1.nsf/newsbyid/B61E2B3EF827D65AC225737C00261400?opendocument
Viidesosa suomalaisten ruokakorista on eineksiä. Optimistina uskaltaisin veikata, että einesruoat jättämällä voisi saada ruokakustannuksista jopa kymmeneksen pois. Pelkästään pienellä viilauksella saa jo katettua osan ruokakulujen nousemisesta. Välillisenä haittana tästä todennäköisesti seuraisi ylipainoisten kuihtumista ja ihmiset joutuisivat käyttämään aikaa ruoanlaittoon. Suomalaiset ovat tosin tunnetusti kiireisiä, eivätkä ehdi valmistamaan muuta kuin einesruokaa. Onneksi kuitenkin tavallinen suomalainen katsoo televisiota noin kaksi ja puoli tuntia päivässä. Voisiko vaikka siitä nipistää sen puoli tuntia, että saa väännettyä makaronilaatikon uuniin saakka? :evil:
Ollaanko tässä lähestymässä sellaista näkymätöntä maksimia hyvinvoinnissa, jonka yli ei ole menemistä? Duunissa tehdään jo täyttä päivää, pitäisikö yrittää puristaa tahtia ja lisätä tuottavuutta? Missä vaiheessa ruvetaan suosiolla kiristämään vyötä? Kun tuottavuuskin on kaakossa, oman elintason lisääminen tarkoittaa käytännössä entistä röyhkeämpää toimintaa - se on muilta pois. Korjatkaa taas, jos olen väärässä.
Mihin meidän ruoan hinta edes perustuu? Jos joku tietää faktoja, niin valaiskaa. Eikö suuri osa safkasta tuoteta kuitenkin jo nyt ns. halpatuotantomaissa, joissa sen tekemisestä ei makseta tekijoillensä paskaakaan. Ei ole tähänkään revittävissä mitään faktoja, mutta tuoreena on mielessä Nokian tehtaan siirtäminen Romaniaan, jonka lasken halpatuotantomaaksi. Jos joltain on mennyt ohi, romanialaiset saavat Nokian tehtaalla keskimäärin 200 euroa kuussa. Uskaltaisin epäillä, ettei tuolla rahalla juhlita edes Romaniassa.
Ruoan hinnan nousemisesta nousee epäilemättä kova kitinä. Mikä olisi paras poliittinen ratkaisu tämän suhteen? Oma mielipiteeni olisi antaa ruoan hinnan kohota ja lisätä kansan kurjuutta nostamalla vielä alkoholin ja tupakan verotusta reippaasti. Samalla tietenkin pitäisi varmistaa köyhimpien ruoan saanti.
Laitetaan nyt vielä lopuksi faktaa suomalaisten lempisijoituskohteesta, ettei unohdu:
2 miljardia pakkasen puolella, sillä sais jokaiselle suomalaiselle ruokaa eurolla päivässä perkele.
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Ruuan+hinta+uhkaa+nousta+rajusti/1135230224616
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/16954-yk-varoittaa-ruoan-hinta-karkaa-kasista
http://www.mtk.fi/maatalous/ruoka/ruoan_hinta/fi_FI/hinta/
Katsoiko kukaan tänään A-Plussaa tänään? Jos kuulin oikein, Katainen "vilautti" ruoan hinnan laskemista sillä perusteella, että pian monilla ei ole rahaa maksaa siitä, koska monien ihmisten elintaso putoaa eläkepommin myötä yms.
Pitääkö ruoan hintaa todella laskea, jotta jokainen suomalainen saa elämän perustarpeet tyydytetyksi? Mitä muuten luetaan tällä hetkellä suomalaisen ihmisen perustarpeisiin? Koti, sähkö, vesi, ruoka, tv, digiboksi, kännykkä ja tietokone + netti? Onko tällaista edes määritelty? Kumpi tulisi kalliimmaksi, ruoan hinnan alentaminen verohelpotuksilla vai niiden tukeminen, joilla ei oikeasti riitä rahat em. perustarpeisiin? Itse veikkaan jälkimmäistä. Jos olen väärässä, repikää multa kädet irti. Ruoan hinnan keinotekoinen alentaminen maksetaan kuitenkin verorahoista, eli se on joka tapauksessa jostain muusta pois, eikö?
Ruokaan 13% tuloista tuntuu mielestäni kovin pieneltä hinnalta noin elintärkeästä asiasta. Mitä jos käytettäisiin enemmän rahaa ruokaan ja vähemman johonkin muuhun? Maksettaisiin siitä, mikä on oikeasti tärkeää.
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Valmisruoka+maistuu+suomalaisille+entistä+paremmin/1135232018524
http://www.finfood.fi/finfood/finnfoo1.nsf/newsbyid/B61E2B3EF827D65AC225737C00261400?opendocument
Viidesosa suomalaisten ruokakorista on eineksiä. Optimistina uskaltaisin veikata, että einesruoat jättämällä voisi saada ruokakustannuksista jopa kymmeneksen pois. Pelkästään pienellä viilauksella saa jo katettua osan ruokakulujen nousemisesta. Välillisenä haittana tästä todennäköisesti seuraisi ylipainoisten kuihtumista ja ihmiset joutuisivat käyttämään aikaa ruoanlaittoon. Suomalaiset ovat tosin tunnetusti kiireisiä, eivätkä ehdi valmistamaan muuta kuin einesruokaa. Onneksi kuitenkin tavallinen suomalainen katsoo televisiota noin kaksi ja puoli tuntia päivässä. Voisiko vaikka siitä nipistää sen puoli tuntia, että saa väännettyä makaronilaatikon uuniin saakka? :evil:
Ollaanko tässä lähestymässä sellaista näkymätöntä maksimia hyvinvoinnissa, jonka yli ei ole menemistä? Duunissa tehdään jo täyttä päivää, pitäisikö yrittää puristaa tahtia ja lisätä tuottavuutta? Missä vaiheessa ruvetaan suosiolla kiristämään vyötä? Kun tuottavuuskin on kaakossa, oman elintason lisääminen tarkoittaa käytännössä entistä röyhkeämpää toimintaa - se on muilta pois. Korjatkaa taas, jos olen väärässä.
Mihin meidän ruoan hinta edes perustuu? Jos joku tietää faktoja, niin valaiskaa. Eikö suuri osa safkasta tuoteta kuitenkin jo nyt ns. halpatuotantomaissa, joissa sen tekemisestä ei makseta tekijoillensä paskaakaan. Ei ole tähänkään revittävissä mitään faktoja, mutta tuoreena on mielessä Nokian tehtaan siirtäminen Romaniaan, jonka lasken halpatuotantomaaksi. Jos joltain on mennyt ohi, romanialaiset saavat Nokian tehtaalla keskimäärin 200 euroa kuussa. Uskaltaisin epäillä, ettei tuolla rahalla juhlita edes Romaniassa.
Ruoan hinnan nousemisesta nousee epäilemättä kova kitinä. Mikä olisi paras poliittinen ratkaisu tämän suhteen? Oma mielipiteeni olisi antaa ruoan hinnan kohota ja lisätä kansan kurjuutta nostamalla vielä alkoholin ja tupakan verotusta reippaasti. Samalla tietenkin pitäisi varmistaa köyhimpien ruoan saanti.
Laitetaan nyt vielä lopuksi faktaa suomalaisten lempisijoituskohteesta, ettei unohdu:
A-klinikkasäätiö sanoi:Vuonna 2005 alkoholinkäytön yhteiskunnalle aiheuttamat välittömät kustannukset olivat noin 0,6-0,9 miljardia euroa. Välilliset kustannukset (tuotantomenetykset ja ennenaikaisten kuolemien aiheuttamat kustannukset) arvioitiin 3,0-5,7 miljardiksi euroksi. Välittömistä haittamenoista noin 40 prosenttia aiheutui rikollisuusvalvonnasta ja järjestyksen ylläpidosta, noin 20 prosenttia terveydenhuollon ja noin 20 prosenttia sosiaalihuollon kustannuksista.
Valtion alkoholitulot olivat vuonna 2006 noin 1,7 miljardia euroa, joka on 4,2 prosenttia valtion vuoden tuloista ilman rahoitustoimia.
2 miljardia pakkasen puolella, sillä sais jokaiselle suomalaiselle ruokaa eurolla päivässä perkele.