Riehuminen vähillä proteiineilla

Liittynyt
12.3.2008
Viestejä
1
http://www.musclegainingsecrets.com/Mass_Building_Sins.pdf

Luin tommosta. Kaverin tarkoitus on kai mainostella jotain kirjaa, mutta tekee silti mielenkiintoisen väitteen, että massaa kykenee kohtuullisesti kasvattamaan ilman suuria määriä proteiinia. Esimerkkinä esitetään Yhdysvaltain linnakundit, jotka syövät 50-75 grammaa proteiinia, vieläpä paskalaatuista, päivässä ja ovat silti helvetin isoja. Tärkeämpää olisi lähinnä saadut kalorit. Ei mahdu päähäni. Tahtooko/osaako joku selittää tuon? Vai mielestänne paskapuhetta?

Itseäni houkuttaisi kovasti harjoitella vähemmällä proteiinilla, se kun sattuu muodostavan aika ison osan safkan hinnasta.
 
Asiasta mitään juuri tietämättä sanoin että suurin osa noista "isoista kavereista" vetää horkkaa, kuten jo todettiinkin.
 
Ylisuöntihän itsessään lisää aminohappopitoisuutta veressä,mutta tuskin mitään väliä jos syö noin vähän proteiineja.
 
Asiasta juuri mitään tietämättä veikkaan,että nämä todella isot vangit löytyvät lähinnä noista Hollywoodin kuvaustiloista löytyvistä vankiloista.Ja toki nämä ketkä ovat sitte suht isoja niin douppaavat,tuskin noissa jenkkivankiloissa paljon naturaalibodausta harrastellaan
 
Luonnollisestikaan en kyllä tuohon juttuun sinällään usko, mutta..

Onhan vankilassa varmasti monia punttiharrastusta avittaviakin tekijöitä:

- Selkeät uni ja ruokarytmit.
- Aikaa on varmasti tarpeeksi, treenaata vaikka kolmesti päivässä, lukea aiheesta jne.
- Motivaatiota riittää, kun vankalla ruumiinrakenteella saa todennäköisesti anukseen harvemmin. :)
 
Itseäni houkuttaisi kovasti harjoitella vähemmällä proteiinilla, se kun sattuu muodostavan aika ison osan safkan hinnasta.

Miksi? ( en ymmärrä, miten roteiiniä sisältävät tuotteet niin paljon muka maksaa? )

Kaikki proteiinia sisältävä ruoka maistuu just parhaalta:
rahka, raejuusto, lihat, kalat etc.
 
Miksi? ( en ymmärrä, miten roteiiniä sisältävät tuotteet niin paljon muka maksaa? )
Miten niin et ymmärrä? Hiilarimättöön verrattuna ne maksaa ihan törkeesti. Joku kanan rintafile on helvetin kallista, samoin naudan jauheliha. Tonnikalapurkistakin ahdistaa maksaa 1.40 (Pirkan tonnikala on ainut mitä suostun suuhuni pistämään) Ehrami ja maito nyt just ja just menee. Olishan se eri asia jos kuukaudessa olisi laittaa ruokaan 500e, niin ei siinä paljoa tunnu. Mielellään kyllä olisin puolella proteiinimäärällä, niin siinä säästäisi pitkän pennin.
 
Niinpä. Natural broilerin fileen (suikale tai pihvi) kilohinta pyörii muistaakseni jossakin 11 euron paikkeilla. Tämä siis hyvää proteiinia. Vehnäjauhoja saa varmaan alle euron kilo. Siitä vaan velliä keittämään. Tulee iso kattila ja halvalla.

Eli siis todellakin proteiini on kallista. Muodostaa käytännössä sen ruokalaskun. Pasta/peruna/riisi ei paljon maksa, vaikka ostat tummana/kokojyvänä.
 
Kyllähän proteiininlähteissä voi tehdä fiksuja (taloudellisia) valintoja:

-Kananmunat
-Tonnikala
-Rahka
-Maito
-Hera (ainakin ne suht edulliset vaihtoehdot)
-Tarjouksessa on sitten joskus lihaa,juustoja,kalaa

Pastaa, leipää ja jauhoja saa toki halvemmalla mutta kyllä moni muu ruoka maksaa enemmän, esim. suomalaiset kasvikset, pähkinät, öljyt, tavan juustot, kala, lihakin. Mutta kukapa ei itseensä satsaisi? :D
 
Back
Ylös Bottom