Reseptit

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Boudari
  • Aloitettu Aloitettu
Tulipa mieleen, että kahteletteko ja mietittekö ikinään nuita natrium määriä safkoissanne.. osassa nuista reseptejä varmastiki maku on taivaallinen (tottumiskysymys) mutta niin myös natriumit kun hipovat taivaita.

Jos joku sattuu olemaan nikkari tän asian suhteen ja osais kertoa hyviä ruokasuolaa korvaavia mausteita/yrttejä niin ois aika YEES.

Niin ja ite yritän jättää natrium määrät per vrk sinne alle 5grammaan. Max. Saantisuositushan taitaa olla siinä 2-3g mutta urheillessa hikoilee ;) Yli 10g päivässä on liikaa.. helposti sen saa jos normaalin 4000-5000kcal ruokamäärän lisäksi käy vielä pitsalla tai hamppiksella. Väittäsin että sillon hivotaan jo 20-30g määriä :rolleyes:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
mä en laita nykyään mitään mausteita jotka sisältää suolaa enkä muutenkaan syö juuri eineksiä. Kun suolattomuuteen tottuu niin makuakin löytyy ilman sitä. Sitten on tietysti piilosuola :(
 
Re: Andylle.

Originally posted by busmalis
Mulla on tässä vasemmassa kädessä nyt Exquisa-purkki ja oikeessa Valion maitorahka. Tossa Exquisassahan on pirusti enemmän hiilareita! Toisaalta siinä on kyllä vastaavasti proteiinia sitten vähemmän.;) Proteiini/hiilari Valio: 11/4,2 , Exquisa: 6,2/13,1. Tää on siis persikka-passio Exquisa jota päätin testata. Kaupassa oli muitakin makuja, mutta niissä oli vielä enemmän hiilarii (lue: sokeria).

Kyllä, kirjotin tämän nenälläni.:lol1:

Siinä maustamattomassa Exquisassa on muistaakseni proteiinia jotain 9 grammaa ja hiilareita jotain 6 grammaa. Tietysti maustetun ja maustamattoman rahkan välillä on hirveen iso ero.
 
Tassa pari omaa spesiaalia, naihin tarttee isot astiat =D...

Bodariversio kotoisesta makaronilaatikosta:
-------------------------------------------------------
joko
- 1kg jauhelihaa
- 2 isoa sipulia, paloiteltuna
tai
- 1kg pilkottua kananrintaa
- 2 omenaa, viipaloituna

- 2 litraa rasvatonta maitoa
- 6 kananmunaa (osasta voi jattaa keltuaiset pois)
- 800g pastaa, keitettyna
- mausteita, esim. oreganoa ja mustapippuria, chilijauhetta ja pippurisekoitusta, jne.
- mita vaan juustoraastetta

Ruskista ja mausta jauheliha ja sipulit tai kana, keita pasta ja laita molemmat isoon uunivuokaan. Sekoita maito ja munat, kaada sekaan. Peita juustolla ja paista 200 asteessa tunti. Makaronilaatikosta voi tehda lukemattomia erilaisia versioita laittamalla sekaan vihanneksia, eri mausteilla jne.

Maukas munakas yhdelle (vahan hiilareita)
------------------------------------------------------
- sipuli
- 1 paketti viipaloituja tuoreita herkkusienia
- 2 munaa, 6 valkuaista (USA ssa 5 tusinaa munia on alle $5.00)
- salsaa

Paista sipuli ja sienet vahassa oljyssa, riko ja vatkaa munat astiaan, kaada sipuli-sienisorsselin sekaan. Joko

peita kannella ja anna paistua puolella teholla kunnes kaikki munaseos on hyytynyt (tuloksena iso platty)

tai

paista taydella teholla koko ajan sekoittaen (tuloksena kokkelia). Kaada lautaselle ja syo salsan kanssa. Nam.
 
Ai sitä Exquisaa on myös maustamattomana. Ei löytynyt meikäläisen lähikaupasta. Täytyy siis käydä kaukokaupassa vierailemassa, kun se kuitenkin on aika halpaa.
 
Chili con carne

Chili con carne on hyvä proteiinipitoinen lurikka

-ruskista jauheliha, sipulia, valkosipulia
-kaada sekaan papuja tomaattikastikkeessa ja tomaattimurskapurkki (makua voi pyöristää ripauksella sokeria)
-mausta maun mukaan suolalla, sippurilla, chilijauheella tai silppua sekaan tuoretta chiliä
-anna hautua

Syö riisin kanssa tai sopisi tuohon joku hyvä vaalea leipäkin (täysjyväversiona tietenkin)
 
Appelsiiniriisi:

Keitettyä riisiä
Appelsiinin palasia
Rahkaa
kermavaahtoa (voi jättää pois)

Sekoitetaan keskenään, syödään kylmänä. Nii ja tuossaon varmaan seassa sokeria tai vaniljasokeria, en tiiäkun en oo ikinä tehny tätä,mutta hyvää tää ainaski on!!
 
Originally posted by Pomme
Appelsiiniriisi:

Keitettyä riisiä
Appelsiinin palasia
Rahkaa
kermavaahtoa (voi jättää pois)

Sekoitetaan keskenään, syödään kylmänä. Nii ja tuossaon varmaan seassa sokeria tai vaniljasokeria, en tiiäkun en oo ikinä tehny tätä,mutta hyvää tää ainaski on!!


Todennäköisesti molempia. :)

Jos haluaa vähän kevyemmän version, niin kermavaahdon voi korvata vispautuvalla creme vanillalla. Siinä on jo sokerit ja vaniljatkin valmiina. :hmmm:
 
Pakkiksen keittokirja

Koitin tässä söörtillä ettiä tällästä treadia, enkä löytänyt. Joten siis ideana oli että tänne voisi jokainen kertoa omasta mielestä hyvien ruokien valmistusohjeet. Ainesosat saisi ainaskin olla reseptissä ja teko-ohjeetkin mielellään. Kaikki ohjeet aamupala smoothiesta, viiden tähden gourmet aterioihin. Vai syövätkö kaikki täällä kanaa ja riisiä ilman mitään muuta lisuketta? ;)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom