Ravintoexperteille..

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mies847
  • Aloitettu Aloitettu
Trinity sanoi:
Ainakin esim. Citymarketissa myydään pellavasiemenöljyä, Pellavainen-merkkistä 250ml pullossa, maksaa hiukka yli 5€ tai jotakin. Saman oloista kuin esim. kylmäpuristettu rypsäri, keltaista ja maistuu hieman samalle. Itse onneksi pidän molempien öljyjen mausta. Passaa oikein hyvin esim. raejuusto-marjasoppa-settiin ihan raakana... :kuola:
Sisältää 59g Omega 3:sta per 100g, eli erittäin hyvin, eli kannattaa siitä vähän maksaakin...

Kii-tos :thumbs: ! Vaikuttaa juuri siltä, mitä etsinkin. Pitää testata tota kylmäpuristetun rypsiöljyn kanssa, jos se kerta ajaa saman asian kuin kalaöljy.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tb#1

juffe sanoi:
ja hulkin tekstiin vielä lisätäkseni kannattaa suosia nimenomaan kylmäpuristettua rypsäriä, siinä kun rasvojen koostumus on säilynyt paljon paremmin kuin kuumentamalla valmistetussa ns. "normaalirypsärissä". Toki hinta on kalliimpi, mutta onhan terveydelläkin toki hintansa :)
oliivi öljy ym ei kestä kuumennusta samalla lailla rypsiöljyn kanssa ! joskus sun täytyy kuitenin käytttää jotain valmistetta pannun ja tuotteen välissä !
Liika kuumennus muuuttaa oliivi öljyn transrasvoiksi !!"!"!!
 
TB#1 sanoi:
oliivi öljy ym ei kestä kuumennusta samalla lailla rypsiöljyn kanssa ! joskus sun täytyy kuitenin käytttää jotain valmistetta pannun ja tuotteen välissä !
Liika kuumennus muuuttaa oliivi öljyn transrasvoiksi !!"!"!!

Tervetuloa palstalle vaan. Mutta olikohan asia ihan näin (osion nimi on Ravintoeksperteille), ja mikä oli lähde?

Oliiviöljyhän on suhteessa enemmän monotyydyttymätöntä eli senkin puolesta sen pitäisi kestää kuumaa paremmin (savuamispiste on korkeampi ainakin muutaman lähteen mukaan). Pikahaku netistä heitti lisäksi useita sivuja joissa todettiin että pannupaistaminen ei muuta oliiviöljyä transrasvoiksi. (Siihen tarvitaan vetyä ja metallikatalyyttejä lämpötilan lisäksi.)

En ota kantaa siihen onko allaoleva sivu erehtymätön; Mary Enig on kuitenkin käsittääkseni kuuluisa nimi rasvatutkimuksessa: http://www.westonaprice.org/know_your_fats/howtransform.html
 
Omega-3:a napsin ennen 3kpl/pvä, nyt menee 10kpl/pvä. Selkeesti eron huomaa nykysin. Niitähän pitää vetää kunnolla eikä mitää paria päivässä. Kaloreita sitte pitelen tällä hetkellä helvetin alhaalla...
 
juffe sanoi:
ja hulkin tekstiin vielä lisätäkseni kannattaa suosia nimenomaan kylmäpuristettua rypsäriä, siinä kun rasvojen koostumus on säilynyt paljon paremmin kuin kuumentamalla valmistetussa ns. "normaalirypsärissä". Toki hinta on kalliimpi, mutta onhan terveydelläkin toki hintansa :)

No ei se normaalikaan rypsiöljy terveyttä ainakaan pilaa :hyper:
 
Massamaster sanoi:
No ei se normaalikaan rypsiöljy terveyttä ainakaan pilaa :hyper:

paitsi kauan kärytettynä. kylmäpuristetun paisto-ominaisuudet on paljon paremmat, se ei räisky, eikä menetä rasvahappokoostumustaan kuumassa läheskään niin helposti kuin ns. normi rypsäri.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom