Rasvojen säätö

Liittynyt
14.2.2005
Viestejä
43
Ikä
40
Yritän tässä säätää vähä ravintoohjelmaa kuntoo, kaikki muu onnistuu kyl oikee hyvi mut en oikee saa noita rasvoja kuntoo...yritän laskee viikon päälle rasvat kuntoo, käytän rasvasta lihaa ja kanaa ja kalaa, lisäks tulee rasvaa jostai tuokakermasta ja mistä nyt ikinä juustosta sun muusta, rasvalisinä menee camelina-öljy ja vitamar öljy pullosta...

Viikossa ois tarkotus imee joku 28000KCal eli vuorokaudessa 4000KCal ja rasvaa ois tarkotus olla 30%, josta tyyd., monityyd. ja kertatyyd. kaikkia 10%, lisäx omega-6 ja -3 1:1...Kaiken muun saan kondixee, tyydyttyneitä on sopivat 260g, kertatyydyttyneitä 280 ja omegat on oikeessa suhteessa mut vitun monityydyttämättömät jää 170g eli niit pitäs saad jostai 90g lisää viikkoa kohden...

Menee vaa aika mahdottomax ku tuntuu ettei millää pysty lisää pelkkiä monityydyttyneitä ku sit menee nousee taas kertatyydyttämättömät vitun ylös tai menee omega suhteet perseellee kai thänki joku yhtälö pitäs keksii :) ...

Mut onko joku muu saanu ton homman kuntoo?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mistä olet saanut päähäsi, että rasvoja pitäisi saada 10%, 10% ja 10%. El kaikkia rasvahappotyyppejä yhtä paljon. Eli päivässä N.40g monityydyttymättömiä. Melkein kaikki ravinnon monityydyttymättömistä on omega3:a ja omega-6:a. Eli 15g omega-3:a päivässä. Sanoisin että se on liikaa.
 
No ihan mitä olen lukenut lähinnä pakkotoistosta ja kun nyt jengi on täällä laittanu, etä tällaset on suositukset ktl:n sivulla, tarkotus ois siis toteuttaa P/hh/r jako suhteessa 30/40/30, ja suositeltu on myös, että rasvoja tulee jokasta kolmasosa siitä 30% ja jokapaikassa nyt siitä on vouhotettu, että omega-6 ja -3 tulisi olla 1:1 toisiimsa tai edes 2:1...
 
PeeJii84 sanoi:
No ihan mitä olen lukenut lähinnä pakkotoistosta ja kun nyt jengi on täällä laittanu, etä tällaset on suositukset ktl:n sivulla, tarkotus ois siis toteuttaa P/hh/r jako suhteessa 30/40/30, ja suositeltu on myös, että rasvoja tulee jokasta kolmasosa siitä 30% ja jokapaikassa nyt siitä on vouhotettu, että omega-6 ja -3 tulisi olla 1:1 toisiimsa tai edes 2:1...

Ennemmin omega-3 enempi kuin kuutosta. Ja kyllähän noi rasvat saa olla tasapainossakin. Ehkä ainoa nyrkkisääntö vois olla, että niitä tyydyttyneitä rasvoja välttää ja sitten tyydyttymättömissä niitä monityydytämättömiä suosisi. Mikäli rasvoja tahdot optimoida, niin kehon ainoat välttämättömät rasvahapot ovat linoli-, linoleeni- ja arakidonihappo. Tämä siksi, että keho pystyy muuttamaan muita rasvahappoja toisikseen ja luomaan niitä hiilareista ja proteiineista.
 
Doggoned sanoi:
kehon ainoat välttämättömät rasvahapot ovat linoli-, linoleeni- ja arakidonihappo.


Eikös AA:ta saada tehtyä DGLA:sta (muistaakseni)? Vai onko tämä sellainen muunnos joka on hyvin tehoton? Prosessihan kilpailee samojen desaturaasientsyymien kanssa kuin steariinihappo?->EPA.
 
astro sanoi:
Eikös AA:ta saada tehtyä DGLA:sta (muistaakseni)? Vai onko tämä sellainen muunnos joka on hyvin tehoton? Prosessihan kilpailee samojen desaturaasientsyymien kanssa kuin steariinihappo?->EPA.

Hmm.. hyvä kysymys. Mielestä desaturaasi katalysoi monien rasvojen muutosprosessia muodostamalla kaksoissidoksia. AA:ta muodostuu ainakin linolihaposta, mutta miksei tietysti myös DGLA:sta. Samaan "sukuunhan" ne kuuluvat. EPA:a muodostuu alfalinoleenihaposta. AA ja EPA sitten toimivat yhdessä eikosanoidien lähtöaineina. Tuskin tuo kilpaileminen saa rasvahappoja häviämään, ellei sitten niistä ole puutetta, jolloin keho kompensoi tilannetta muodostamalla vain tiettyjä rasvahappoja. Tuli taas tietoa niin kaukomuistilta, että tiedä nyt menikö kaikki ihan oikein.
 
PeeJii84 sanoi:
No ihan mitä olen lukenut lähinnä pakkotoistosta ja kun nyt jengi on täällä laittanu, etä tällaset on suositukset ktl:n sivulla, tarkotus ois siis toteuttaa P/hh/r jako suhteessa 30/40/30, ja suositeltu on myös, että rasvoja tulee jokasta kolmasosa siitä 30% ja jokapaikassa nyt siitä on vouhotettu, että omega-6 ja -3 tulisi olla 1:1 toisiimsa tai edes 2:1...

Se suositus mikä mm. margariinitiedotuksella on, että tyydyttyneitä noin 10%, kertatyydyttymättömiä 10-15% ja monityydyttymättömiä 5-10%.
http://www.margariinitiedotus.fi/rasvat_ruoassa/tyhja_pehmeita.htm

Hyvin lähellä suosituksia sinun syömiset noinkin.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom