- Liittynyt
- 28.11.2004
- Viestejä
- 159
Vai olisivatkohan tarkoittaneet rasvaprosentin alentamista? Sehän voi ainakin teoriassa olla mahdollista jopa pluskaloreilla, jos ylimääräiset kalorit kasvattavat lihasmassaa, mutta rasvaa ei tule lainkaan lisää. Tällöinhän kropan rasvaprosentti laskee, vaikka yhtään rasvagrammaa ei olisi poltettu.
Esim. ensin painan 60 kg, josta 10 kg on rasvaa. Rasvaprosentti on 16,67.
Sitten onnistun hankkimaan lisää lihasmassaa 2 kg, mutta rasvaa ei tule lainkaan. Painan 62 kg, josta 10 kg on rasvaa. Rasvaprosenttini on tällöin 16,13.
Eli rasvaprosentti on laskenut, vaikka olen syönyt sen verran pluskaloreita, että olen saanut 2 kg lihasmassaa.
Mutta kuten edellisestä laskutoimituksesta voi päätellä, käytäntö on eri juttu. Jo se, ettei massakaudella kertyisi yhtään rasvaa, lienee mahdotonta, vaikka suunnittelisi ruokailunsa kuinka hyvin. Ja vaikka se olisikin mahdollista, rasvaprosentin aleneminen olisi niin mitättömän pientä ja hidasta, ettei sillä olisi käytännön merkitystä.
MYTH BUSTED!
Esim. ensin painan 60 kg, josta 10 kg on rasvaa. Rasvaprosentti on 16,67.
Sitten onnistun hankkimaan lisää lihasmassaa 2 kg, mutta rasvaa ei tule lainkaan. Painan 62 kg, josta 10 kg on rasvaa. Rasvaprosenttini on tällöin 16,13.
Eli rasvaprosentti on laskenut, vaikka olen syönyt sen verran pluskaloreita, että olen saanut 2 kg lihasmassaa.
Mutta kuten edellisestä laskutoimituksesta voi päätellä, käytäntö on eri juttu. Jo se, ettei massakaudella kertyisi yhtään rasvaa, lienee mahdotonta, vaikka suunnittelisi ruokailunsa kuinka hyvin. Ja vaikka se olisikin mahdollista, rasvaprosentin aleneminen olisi niin mitättömän pientä ja hidasta, ettei sillä olisi käytännön merkitystä.
MYTH BUSTED!