- Liittynyt
- 12.1.2004
- Viestejä
- 249
Ohjatkaas oikealle tielle, jos asiasta on jo oma ketjunsa.
Rasvoja ja hiilareita ei kuulemma kannata syödä samaan aikaan suuria määriä, koska sen väitetään olevan erityisen otollinen ärsyke rasvakudoksen kasvulle. Moni ammattimies, esimerkiksi Hulkki, on samaa mieltä. Toisaalta esimerkiksi täällä kohdassa neljä ysikymppinen siteeraa vakuuttavan näköstä tutkimustietoa, jonka mukaan makroravinteita on turha jaotella eri aterioille, eikä se vaikuta dieetin tuloksiin merkittävissä määrin.
Kuten monessa muussakin ravintoon liittyvässä asiassa, tässäkin on mielipiteiltään täysin eriäviä koulukuntia. Haluaisin kuulla ihmisten (varsinkin edistyneempien kehoilijoiden) omia kokemuksia asian tiimoilta: onko rasvan- ja hiilarinsyönnin erillään pitäminen auttanut kehon rasvapitoisuuden kontrolloinnissa vai ei?
Itse olen tällä hetkellä dieetillä, ja tällä kysymyksellä on suuri merkitys. Mieli nimittäin tekisi silloin tällöin hemmotella itseä sekä rasvaa että hiilaria runsaasti sisältävillä herkuilla (pitäen kuitenkin silti päiväkalorit ohjemäärässä), mutta pääsääntöisesti olen välttänyt sitä, sillä olen uskonut makroravinteiden erottelua kannattavaa koulukuntaa. Tästä on seurannut myös se, että niillä kerroilla, kun olen näistä suosituksista huolimatta nauttinut runsaasti rasvaa ja hiilaria sisältäviä aterioita, on siitä seurannut jonkin asteista moraalista krapulaa ja läski olo, mikä voi johtua siitä, että teoria pitää paikkansa, mutta yhtä todennäköisesti syyllisyydentunteen laukaisemasta luulotaudista.
Koska siis osaan pitää kalorit kurissa ja ruokavalioni on perusterveellinen, ei satunnaisen roskaruoalla mässäilyn pitäisi torpeedoida dieettiäni -- elleivät pelottelut huomattavien samanaikaisten rasva- ja hiilariannosten turmiollisuudesta dieetin suhteen ole totta. Tällä asialla on näin ollen merkitystä monien dieettaajien elämänlaadun kannalta, ja se kaipaa selvittämistä!
Rasvoja ja hiilareita ei kuulemma kannata syödä samaan aikaan suuria määriä, koska sen väitetään olevan erityisen otollinen ärsyke rasvakudoksen kasvulle. Moni ammattimies, esimerkiksi Hulkki, on samaa mieltä. Toisaalta esimerkiksi täällä kohdassa neljä ysikymppinen siteeraa vakuuttavan näköstä tutkimustietoa, jonka mukaan makroravinteita on turha jaotella eri aterioille, eikä se vaikuta dieetin tuloksiin merkittävissä määrin.
Kuten monessa muussakin ravintoon liittyvässä asiassa, tässäkin on mielipiteiltään täysin eriäviä koulukuntia. Haluaisin kuulla ihmisten (varsinkin edistyneempien kehoilijoiden) omia kokemuksia asian tiimoilta: onko rasvan- ja hiilarinsyönnin erillään pitäminen auttanut kehon rasvapitoisuuden kontrolloinnissa vai ei?
Itse olen tällä hetkellä dieetillä, ja tällä kysymyksellä on suuri merkitys. Mieli nimittäin tekisi silloin tällöin hemmotella itseä sekä rasvaa että hiilaria runsaasti sisältävillä herkuilla (pitäen kuitenkin silti päiväkalorit ohjemäärässä), mutta pääsääntöisesti olen välttänyt sitä, sillä olen uskonut makroravinteiden erottelua kannattavaa koulukuntaa. Tästä on seurannut myös se, että niillä kerroilla, kun olen näistä suosituksista huolimatta nauttinut runsaasti rasvaa ja hiilaria sisältäviä aterioita, on siitä seurannut jonkin asteista moraalista krapulaa ja läski olo, mikä voi johtua siitä, että teoria pitää paikkansa, mutta yhtä todennäköisesti syyllisyydentunteen laukaisemasta luulotaudista.
Koska siis osaan pitää kalorit kurissa ja ruokavalioni on perusterveellinen, ei satunnaisen roskaruoalla mässäilyn pitäisi torpeedoida dieettiäni -- elleivät pelottelut huomattavien samanaikaisten rasva- ja hiilariannosten turmiollisuudesta dieetin suhteen ole totta. Tällä asialla on näin ollen merkitystä monien dieettaajien elämänlaadun kannalta, ja se kaipaa selvittämistä!