Rankin kamppailulaji?

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Liittynyt
12.3.2006
Viestejä
2
Ajattelin intin jälkeen alottaa jonkun kamppailulajin kunnon ja lihas voiman kehittämistä varten ja siksi ajattelinkin tiedustella teiltä mikä laji olisi tähän tarkoitukseen paras vaihtoehto.
Joku vapaaottelu (Vale Tudo, MMA jne.) olisi varmaan paras vaihtoehto, mutta aiempaa kokemusta ei kamppailulajeista löydy ja pituutenikin on mitä on (n.165cm)
 
MMA, Brassi-jutsu tai lukkopaini. Aikaisempaa lajitaustaa ei tarvitse kun kay alkeiskurssin. Meidan salilla ainakin on ihan normaali kokoisia ukkoja 165-195cm. Ei silla pituudella tai painolla ole valia.
Helsingin GB-gymillahan siis alkaa ensi viikolla viiden todella rankan kamppailulajin alkeiskurssit. Sinne siis!
 
Jos sitä lihasvoimaa haluaa niin painilajit ihan ehdottomia. Kunnon ja voiman saralla on ihan vapaa- ja grekopainijat ehdotonta eliittiä. Jos haluaa monipuolisuutta niin MMA:ta, laji monipuolinen, ja kyllä siinäkin kunto sekä voima kehittyy.
 
Jos yrittää optimoida, niin pystylajeissa on paras olla pitkä ja laiha, kun taas painia sisältävissä lajeissa rotevampi ruumiinrakenne on eduksi. Jos olet vain yleisesti pieni, ei se kamppailu-urheilussa haittaa, koska vastustajasikin ovat sitten pieniä.

Treenien rankkuutta on vaikea vertailla ja se riippuu enemmän vetäjästä, kuin lajista. Yleisesti urheilupainotteiset lajit ovat fyysisesti paljon rankempia, kuin itsepuolustuslajit. Jasse Junkkarin mainitsemat lajit ovat hyviä rankkaa lajia etsivälle kaverille. Jos pystyottelu kiinnostaa enemmän, kannattaa harkita myös thai- ja potkunyrkkeilyä.
 
Ite menisin ja meninkin vapaaotteluun.. Lihasvoima ja kunto nousee, ja kyllä sen sitten huomaakin jos ruokapuolikin on kohdillaan. Vapari on muutenki monipuolista ja ennenkaikkea mukavaa:thumbs:
 
RRKallen kanssa samoilla linjoilla. Kreikkalais- roomalainen paini olisi ehkä kunnon ja voiman kannalta paras vaihtoehto, mutta saattaa olla hieman tylsää vääntämistä. Lukkopaini tai vapaaottelu ovat teknisempiä ja täten fyysisen kunnon merkitys vähenee.

Tokihan on tapana tehdä näitä lajeja tukevia punttiharjoituksia ja niiden avulla on mahdollista säädellä paljon hankittavia ominaisuuksia. Jos esimerkiksi aloitat lukkopainin, on sinun mahdollista keskittyä hankkimaan salilla massaa tai maksimivoimaa eräkestävyyden (kuntopiiri) kehittämisen sijaan
 
Jos voimaa haluat kamppailulajilla hankkia paini vois olla hyvä vaihtoehto.Tosta rankkuudesta en tiedä.Vääntölajit on rankkoja mut lyöntilajit on kovia just kontaktin vuoksi.Sattuu kyl ku tulee kunnon potku tai lyönti.Thainyrkkeilyä ja brassijujutsua sanovat rankimmiks lajeiks.Thainyrkkeilyn vahvuudet on nyrkkeilylyönnit,polvi ja kiertopotkut ja kyynärpäälyönnit.Brassijujutsun arsenaaliin kuuluu lukuisat lukot ja kuristukset.Jos ite olisin valinnan edessä menisin johonkin mix-lajiin.Vale-tudo,shooto,jujutsut,shootfighting,lukkopaini,pankration.Vaihtoehtoja riittää.Käyt treenejä kattelemas ni selviää...
 
Krekoa pidän itse fyysisesti krankimpana kamppailulajina. Perinteisenä suomalaisena menestyslajina siinä on valmenuksellinen puoli on kunnossa. Monista seuroista löytyy harjoitusten vetäjinä entisiä arvokisamitallisteja.

Kuntoilulajina krekoa voi olla hankalaa harrastaa. Vaikka onhan sitä kuntopainiakin olemassa. Seurasta pitkälti riippuu, jos löytyy hyvä jengi, jossa on muitakin kuntoilijoita niin mikäs siinä. Paini on ainakin puhdas urheilulaji jossa ei turhia kikkailla eikä hommassa ole rahastusta mukana yhtään.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Paini tulli itsellenikuin ekana mieleen kun mietin rankinta ja voimia eniten kehittavaa lajia. Mutta en tieda kuinka antoisaa esim. krekoa on aloittaa ja harrastella parikymppisena.

Judo ei jostain syysta pulpahtanut paahan ollenkaan, mutta siina on loistava vaihtoehto.
 
Wyldeclone sanoi:
Thainyrkkeilyä ja brassijujutsua sanovat rankimmiks lajeiks
Mitämitämitä? Brassijutsua? Jos Gracie Jiu Jitsu on lähelläkään perinteistä brassijutsua niin tuntuu melko kummalliselta (tekniikkavideoiden perusteella). Treenien kovuudesta en tosin sano yhtään mitään (kokemusta kun ei ole), mutta olen saanut sellaisen käsityksen, että brassijutsun yksi perusajatuksista on yrittää olla suht rento eikä väkisin vääntää. Mattoasennot päälläkin ovat hyökkääjän energiaa säästäviä: sidemount polvet maassa, head & arm -asento kenties verraten hieman lepsu. Vertaa esimerkiksi catch-painiin tai muuhun vääntöön, jossa painopisteet ovat jalat ja vastustajan vartalo.
 
Brassijujutsu sama kun gracienjujutsu. Eihän se virtuaali paini mitään rankaa oo, vaparikin on aivan kevyttä videoiden perusteella.. :jahas: tai sit ei.

Brassijutsu on ihan tarpeeks rankkaa suuren sparri määrän takia. Heti alusta asti pääsee vääntään. Sitten kun jonkun puolenvuoden päästä tajuaa ettei kannata kokoajan koittaa riehua, niin voi yrittää lepäillä painin ohessa jos sattuu pääsemään päälle. Sielä alla ei voi levätä sekunttiakaan muuten tulee turmio. Isot pojat myös kerto et brasiliassa porukka yrittää käyttää vähemmän voimaa ja enemmän tekniikkaa, kuin suomessa.

Jasse Junkkari sanoi:
Paini tulli itsellenikuin ekana mieleen kun mietin rankinta ja voimia eniten kehittavaa lajia. Mutta en tieda kuinka antoisaa esim. krekoa on aloittaa ja harrastella parikymppisena.
Samaa mieltä.

Subbari, bjj ja judo on varmasti hyviä vaihtoehtoja. Judosta ei tosin omaa kokemusta. Jos ei painit kiinnosta niin sit Muya thai.
 
LePale sanoi:
Brassijujutsu sama kun gracienjujutsu. Eihän se virtuaali paini mitään rankaa oo, vaparikin on aivan kevyttä videoiden perusteella.. :jahas: tai sit ei.
Niin meinasin vaan kun Rorion ja Royce Gracie ihan itse siinä lajiaan puffaavat niin tuskin mitään aivan paskaa laskettelevat. Tyylisuuntahan on muutenkin kehitetty olettaen, että vastustaja on isompi ja vahvempi. Mutta runsaalla sparrilla varmasti kova laji ja hyvä ja hauska kuntoilumuoto
 
Juu, toivotan tervetulleiksi kaikki lajia kokemattomat ottamaan muutaman vaikkapa 10 min sparrierän, kummasti siinä hiki roiskuu kun teet "energiaasäästäviä" tekniikoita 90-kiloisen vastustajan roikkuessa kauluksessa :rolleyes: Tosiaan tekniikka korvaa voimaa ja kuntoa, mutta tähän mennessä ilmeisesti ei sitä ole kertynyt koska jokainen treenikerran jälkeen teen kuolemaa :D
 
Olen joskus koittanut vetää kuntopainityylistä (krekoa ja vapaata) treeniä varttuneemmille miehille ja se ei niin kovin helppoa ole koska se perustuu niin paljon pystypainiin ja alasvienteihin, joita todella vaikea omaksua myöhemmällä iällä.

Lukkopainia ohjatessa olen huomannut sen, että sen lajin omaksuu jo vanhemmatkit vääntäjät, joilla ei välttämättä kokemusta painilajeista aiemmin. Se ei siis perustu niin paljon koordinaatioon ja ottelun pääpaino matto-oveluudessa. Se tekee sen harjoittelemisen myös mielenkiintoiseksi.

Painijat ovat tunnetusti pärjänneet maailmalla hyvin MMA kehissä mutta tuskin sillä on suurta merkitystä, että laji olisi jotenkin erinomainen muihin nähden vaan raaka totuus löytyy sieltä pitkästä nöyrästä harjoittelu ja kilpailutiestä, joka sen lajin kulttuuriin kuuluu.

Itsekin painin melkein joka viikonloppu jossain päin Suomea 10 vuotiaasta nappulasta lähtien. Se oli totista vääntöä kun SM-kisoissa voisi olla 40 ottelijaa sarjassa, joten pohjana varmasti parhaimmasta päästä muihin lajeihin siirtyessä.

Jenkithän on tehnyt tutkimuksia, että jalkoihin menot pitäisi oppia ennen 12 ikävuotta, jotta tekniikasta tulee niin nopea, että pärjäisi MM tason vapaapainijana. Siellä myös treenaataan esim. pelkkää jalkoihin menoa tunti kerrallaan vuoron perään vastustajan kanssa. (satoja toistoja) Ei mukavaa treeniä mutta varmasti palkitsevaa!

Mitä tulee muiden lajien vertailuun kovuuden puolesta niin se on mielestäni suoraan verrannollinen valmentajan vaatimaan ja urheilijan tekemään työhön, jota tehdään harjoituksissa. (Ei siis lajista kiinni) Tuskin Thainyrkkeilyäkään voitaisiin kovana lajina pitää jos harjoitustehoa laskettaisiin 50 prosentilla.

Helsingissä tieto/taitoa löytyy erinomaisesti ainakin GB-gymiltä mm. Junkkarin opastuksessa :)
 
beginner sanoi:
Mitämitämitä? Brassijutsua? Jos Gracie Jiu Jitsu on lähelläkään perinteistä brassijutsua niin tuntuu melko kummalliselta (tekniikkavideoiden perusteella). Treenien kovuudesta en tosin sano yhtään mitään (kokemusta kun ei ole), mutta olen saanut sellaisen käsityksen, että brassijutsun yksi perusajatuksista on yrittää olla suht rento eikä väkisin vääntää. Mattoasennot päälläkin ovat hyökkääjän energiaa säästäviä: sidemount polvet maassa, head & arm -asento kenties verraten hieman lepsu. Vertaa esimerkiksi catch-painiin tai muuhun vääntöön, jossa painopisteet ovat jalat ja vastustajan vartalo.

Brassijutsu on kovaa. Itse kun aloittelin niin henki meinasi lähteä matsatessa, naama sinisenä keräsin happea vääntämisen välissä...

Eikun vaan itse kokeilemaan ja kerro sitten miten säästit rentona energiaa :D
 
Kasittaakseni kaikissa kamppailulajeissa pyritaan olemaan "suht rentoja eika vakisin vaantaa", kadenvaanto poikkeuksena.... . Judossa ja jujutsussa/jiujitsussa tama mullistava vastustajan voiman hyvaksikayttamisen periaate (kirjotetaanko noi yhteen?) on sisallytetty nimeenkin. Mutta kylla varmasti jokainen kansanpainija Jaakobista lahtien on tajunnut saman asian.

Myonnetaan etta kimono paalla tata periaatetta on helpompi soveltaa kaytantoon, silla kahvoja on runsaasti ja horjuttaminen on hieman helpompaa kuin ilman pukua.
En hirveasti perinteista-painia tunne, mita nyt painin talvikauden Jenkeissa folck-stylea. Mutta kasitykseni on etta naissa painityyleissa saannot on tehty niin etta voimaa ja kuntoa on pakko olla, ja paljon! Ise muistan etta selattaminen tai sita vastaan tappeleminen oli aivan torkean raskasta.. Nostoja ja vyorytyksia en haluaisi edes kokeilla.
Homma menee vakisinkin kevyemmasi kun on lupa olla selallaan ja vaantaa nivelia. Kun saman tasoiset vaantaa vatakkain niin eihan se ikina kevytta ole.

Catch-painist en tieda mutta siina taitaa tama "ju periaatteen" kaytto olla taysin kielletty.

Ei voi muuta kun olla kateellisia painioille kute Jerry jotka ovat pienesta asti painineet ja sitten loytaneet vaparin.... Toisaalta, kylla ma saalinkin Jerrya, onhan se jatka ihan sekasin:hyper:
 
Uskoisin, että laji kuin laji niin sieltä löytyy ukkoa joka lähtöön. Oli se sitten taido, karate tai nyrkkeily, pärjätäkseen saa olla tosi kovassa kunnossa ja tokihan treeneistä saa niin rankat kuin niistä tekee. Itse kuitenkin uskon vielä vahvasti perinteisen painin kovuuteen. Mutta valitse laji joka itseäsi kiinnostaa, kyllä siellä kunto kasvaa
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom