– En näe syytä kyseenalaistaa Biohitin mittauksia, mutta markkinointiahan tuo on. Missään muualla ei ole määritelty turvallisuusrajaa asetaldehydipitoisuudelle, kommentoi Eviran kemian ja toksikologian tutkimusyksikön johtaja Kimmo Peltonen Taloussanomille.
Peltonen korostaa, että elintarvikkeiden asetaldehydipitoisuus on monimutkainen asia. Asetaldehydiä esimerkiksi muodostuu ihmisen elimistössä luonnostaan ruoansulatuksen hajoamistuotteena. Lisäksi käytännössä kaikissa elintarvikkeissa mansikoista omenoihin on asetaldehydiä.
– Jos jokin virallinen taho määrittelisi asetaldehydin turvallisuusrajan, siitä tulisi varmasti hyvin värikäs keskustelu. Ongelmallista vain on, että ruoansulatuskanavasta on tehty mittauksia hyvin vähän tai ei ollenkaan. Turvallisen rajan johtaminen on käytännössä mahdotonta, Peltonen väittää.