Originally posted by JuhazOne
Miksi muuten rahkaa pitää yleensä syödä? Miksei vaikka tonnikalaa? Katsoin purkkien kyljestä, ja näyttäisi siltä, että tonnikalassa on enemmän proteiinia.
1) Kukaan ei jaksa syödä 0,8 - 1 kg tonnikalaa päivässä saadakseen päivittäisen (bodarin) proteiinitarpeen täyteen (miehellä n. 180g-220g)
2) Proteiinilähteiden monipuolisuus on tärkeää kanssa, proteiinit pitäisi saada tasapuolisesti lihasta, maitotuotteista ja miksei kasvispuoleltakin. Yksipuolinen proteiinisaanti ei ole pitkällä tähtäimellä terveellistä, ellei sitten syö tosi monipuolisesti muuten.
3) Tonnikala on yksi proteiinipitoisimpia "ruokia", mitä on, jos lisäravinteita ei lasketa. MUTTA maitorahkalla on itse asiassa tosi hyvä proteiinisuhde, paljon parempi kuin esim. viiliin, jogurttiin, piimään, suklaavanukkaaseen, hyytelöihin, maitoon tms.
Yritäpä löytää rahkan lisäksi joku toinen kevyt välipala jonka saat K-kaupasta ja jossa on yhtä hyvä suhde: 12g / 100g proteiinia (Pirkan maitorahka). Tietty jos joku syö välipalaksi kananrintoja, niin....